Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Levendig woonbeton appartement

De meest populaire manieren om betonnen vloeren te bedekken in 2024

Kaal beton is geen vloer om op te leven, wonen of te werken. Het is stoffig, heeft een poreus oppervlak en is verre van comfortabel en evenmin praktisch. Gelukkig zijn er natuurlijk allerlei manieren om betonnen vloeren te bedekken. In 2024 zijn er wat dat betreft een aantal trends en populaire manieren te onderscheiden om betonnen vloeren te bedekken. Deze hebben wij voor u op een rijtje gezet.

1. Betonnen vloer bedekken met PU gietvloer

Een populaire manier om betonnen vloeren te bedekken in 2024 is het aanbrengen van een PU gietvloer. Het moderne karakter in zowel comfortabel als praktisch opzicht combineert met een fantastisch strak design in een kleur naar wens. Na het aanbrengen van een PU gietvloer ontstaat er een elastisch en zacht oppervlak dat aangenaam aanvoelt. De kilte en ongemak van kaal beton is dan nergens meer te bekennen. In plaats daarvan heeft u een vloer die zowel naadloos als vloeistofdicht is en naast optimaal comfort en warmte ook onderhoudsgemak biedt. Dit onderhoud beperkt zich tot de normale schoonmaakbeurten door de PU gietvloer te stofzuigen. PU gietvloeren zijn in iedere kleur door ons te plaatsen en behoren tot de populairste manieren voor de afwerking van betonnen vloeren.

PU gietvloer afwerking

2. Betonnen vloer afwerken met woonbeton

Woonbeton is een stijlvolle manier voor de afwerking van een betonnen vloer en voldoet daarbij aan hoge eisen qua comfort, design en praktische kenmerken. Bij woonbeton zegt de naam het al, het is een vloer om op te wonen. Dit in tegenstelling tot beton dat als dekvloer dienst doet en nog afgewerkt moet worden. Woonbeton is een perfecte manier om een luxe woonvloer tot stand te brengen. Een unieke methode die wij hanteren, betreft het vlinderen van woonbeton, waardoor er uiteraard een onderscheidend design ontstaat. Woonbeton is naar wens door ons uit te voeren met vloerverwarming. Dit is overigens een toepassing die eveneens beschikbaar is als uw keuze op een PU gietvloer valt.

Woonbeton afwerking in woonkamer

3. Betonlook vloer

Vindt u het levendige karakter van een betonnen vloer mooi? Een populaire manier om betonnen vloeren te bedekken, is door er een betonlook vloer over aan te brengen. Het verschil is dat u met een betonlook vloer van alle voordelen profiteert die een PU gietvloer eveneens te bieden heeft. Bovendien krijgt u een woonvloer die over een levendig design beschikt, zoals dat van beton. Een betonlook vloer is bijzonder populair omdat de looks van kaal beton erin terug zijn te zien. Dit design past perfect in industriële interieurs, maar ook in andere eigentijdse woninginrichtingen.

Betonlook vloer afwerking

Advies nodig?

Wilt u graag een betonnen vloer laten bedekken, maar wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden? G-vloeren is u graag van dienst en specialist in het afwerken en bedekken van betonnen vloeren. Maak gebruik van de mogelijkheid om vrijblijvend een afspraak te maken en naar onze showroom te komen. Dan laten wij u met alle populaire opties voor het bedekken van betonnen vloeren kennismaken, voorzien wij u van inspiratie en krijgt u persoonlijk advies.