Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
De beste vloerentrends om in 2023 naar uit te kijken

De vloerentrends van 2022

Elk jaar zijn er nieuwe vloerentrends de onderscheiden en zo ook in 2022. Vaak is het zo dat bepaalde kenmerken van gevestigde trends, maar dat er zich op stijlniveau nieuwe ontwikkelingen voordoen. Dat is bijvoorbeeld van toepassing als het gaat om de moderne en strakke look, zoals gietvloeren. Deze naadloze vloer vormt inmiddels onderdeel van de blijvende vloerentrends.

De nieuwe ontwikkelingen in het algemeen doen zich voor op het gebied van duurzaamheid en kleurtinten. De gietvloeren van G-vloeren volgen daarmee uiteraard ook de vloerentrends van 2022.

Vloerentrends 2022: natuurlijke kleurtinten

Natuurlijke kleurtinten vormen een van de belangrijke vloerentrends in 2022. Deze woontrend komt vaker voorbij als je naar het verleden kijkt en is dit keer voor lange tijd een blijvertje. De geschiedenis herhaalt zich regelmatig als het gaat om de opvolging van trends en in dit geval is dat dus te zien bij de terugkeer van natuurlijke kleurtinten. Bij de keuze voor een gietvloer heeft u uit alle kleuren de keuze en ook voor een natuurlijk kleur, zoals zand en beige, maar ook grijstinten en wit. Een van de voordelen van natuurlijke kleurtinten is dat deze rust in huis brengen en in een relaxte sfeer voorzien. Een ander voordeel is dat een natuurlijke kleur moeiteloos aansluiting vindt bij alle andere interieurkleuren.

Duurzame vloeren

Er is in de hele maatschappij meer en meer bewustwording als het gaat om duurzaamheid. Elke particulier en elk bedrijf kan een steentje bijdragen aan het behoud van het milieu, net zoals G-vloeren dat doet. Bijvoorbeeld met de mogelijkheid om op het gebied van woonbeton een vloer als bio woonbeton aan te bieden. Bovendien voorzien wij in breder opzicht in duurzame gietvloeren door bijvoorbeeld van milieuvriendelijke materialen gebruik te maken en de CO2 uitstoot te beperken. Verder is het zo dat onze vloeren altijd een duurzaam karakter hebben als het gaat om de levensduur. Het is niet een vloer voor heel even, maar met een lang leven.

Hoge eisen aan comfort

Het uiterlijk van vloeren speelt een belangrijke rol in vloerentrends in 2022, maar dat geldt ook voor praktische eigenschappen. Het comfortniveau is belangrijker dan ooit en ook daarin passen de gietvloeren in de brede zin van het woord perfect. Naast dat er aan hoge eisen qua loopcomfort en woonplezier tegemoet wordt gekomen, geldt ook het warmtegevoel als belangrijk aspect. Hecht u veel waarde aan meer warmte in huis met een gelijkmatige warmteverdeling dan is vloerverwarming onder onze gietvloeren aan te brengen.