Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Economische impact: de rol van epoxyvloeren in kostenbesparing voor de industrie

Epoxyvloeren zijn een van de meest populaire vloersystemen voor de industriële sector. Epoxy is een kunststof polymeer die in harde, slijtvaste en vloeistofdichte eigenschappen voorziet. Door deze kunststof als hoofdbestanddeel in een vloer te verwerken, ontstaat er bovendien resistentie tegen chemicaliën. Daarnaast is de epoxyvloer ook in andere opzichten zwaar belastbaar, zodat deze tegen voertuigen en machines bestand is. Er is nog een belangrijk en onderscheidend kenmerk en dat is dat u met de aanschaf van een epoxyvloer profiteert van de economische impact in de zin dat het u een kostenbesparing oplevert.

Goedkoop in aanschaf en uitvoering

U profiteert direct al van een eerste kostenbesparing als u voor een industriële omgeving de keuze maakt voor een epoxyvloer. Het is namelijk niet alleen een van de populairste, maar ook een van de goedkoopste industriële vloeren. Het gaat in de industriële sector vaak om ruimtes met een groot oppervlak, zoals om fabriekshallen, maar ook om werkplaatsen, productieruimtes en om opslagloodsen.

Schaalvoordeel met steeds lagere m2 prijs

De prijs van een epoxyvloer is al laag per m2, maar u krijgt bij ons ook nog eens schaalvoordeel. De prijs per m2 ligt voor een epoxyvloer in een fabriek van meer dan 200 m2 aanzienlijk lager dan voor een opslagruimte van 40m2. In de praktijk betekent dat u met het laten plaatsen van een epoxyvloer direct al dubbel voordeel te pakken heeft. De eerste kostenbesparing is er dan al, maar u profiteert van nog veel meer kostenefficiënte voordelen.

Geen onderhoudskosten en kostenefficiënte schoonmaak

Een epoxyvloer is voor de industriële branche eveneens kostenefficiënt, omdat er geen onderhoudskosten op van toepassing zijn. Het gaat hier dan om een besparing op de kosten voor groot onderhoud. Het is natuurlijk wel nodig om de vloer schoon te maken om vuil, stof of vocht te verwijderen. De schoonmaak is heel makkelijk, omdat epoxyvloeren erom bekend staan een afstotende werking te hebben voor vuil en stof. De schoonmaak is wat dat betreft uiteraard eveneens kostenefficiënt. Er is namelijk minder tijd voor nodig om kleine en grote oppervlakken te reinigen. Wij raden daarbij aan om in grote ruimtes de epoxyvloer machinaal schoon te maken, zoals met een schrobzuigmachine.

Lange levensduur: minder snel vervangingskosten

De supereigenschappen van epoxyvloeren zorgen ervoor dat u zich een groot aantal jaren niet druk hoeft te maken over het vervangen van de vloer. De kostenefficiënte aanschaf betaalt zich wat dat betreft uit over vele jaren. De exacte levensduur is uiteraard wel afhankelijk van de mate van gebruik en van de industriële omgeving. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u een epoxyvloer neemt, die afgestemd is op het gebruiksdoel. Daar hebben wij dan ook een oplossing voor beschikbaar, want wij voorzien in meerdere soorten epoxyvloeren, zoals een epoxy troffelvloer. Deze vloer is overigens onder meer geschikt om toe te passen in een bakkerij waar zware machines staan, maar waar hygiëne eveneens een rol speelt. Wij geven u graag advies om voor u bedrijf in de industriële sector de perfecte epoxyvloer samen te stellen.