Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer voor Artis dierentuin

G-vloeren voor Artis Dierentuin Amsterdam

Projectomschrijving

Dierentuin Artis is al jarenlang een grote trekpleister voor dagjesmensen en toeristen. Voor de rasechte Amsterdammer is Artis het adres voor een jaarlijks bezoek. Sinds de laatste uitbreiding een aantal jaren geleden kreeg Artis ook meer bewoners en is het bezoekersaantal weer als vanouds. Het oudste gedeelte van de Fazanterie, het Masmanhuisje, in Artis is dit jaar geheel gerenoveerd en weer open voor het publiek. Artis heeft dit rijksmonument van voor de oprichting van het park gerestaureerd. Onder andere de zwarte kroonkraanvogels, Maleise jaarvogels en de met uitsterven bedreigde roodsnavelhokko leven in dit deel van de Fazanterie. Artis is eigenlijk constant bezig met het opknappen van de bestaande gebouwenvoorraad en zo kwam G-vloeren in beeld voor het renoveren van opslagruimtes, een aantal entreehallen en voor de vloerrenovatie van het zorgcentrum voor de dieren. Het gaat hier specifiek om epoxy vloeren en troffelvloeren, twee vloertypen die bij uitstek geschikt zijn voor ruimten die over een zeer harde en onderhoudsvriendelijke ondergrond moeten beschikken.

Productomschrijving epoxy gietvloeren

Je zou bijna vergeten dat epoxy gietvloeren niet alleen worden gebruikt in fabrieken of werkplaatsen. Van oudsher werd de epoxy gietvloer in dit soort ruimten gebruikt omdat ze zeer goed bestand zijn tegen mechanische maar ook chemische belastingen. Het is evenwel een vrij dunne afwerklaag van maximaal 5 mm. Olie, vetten of zuren krijgen geen vat op dit type vloeren. In tegenstelling tot de relatief dunne epoxy gietvloer is een troffelvloer veel dikker. Het handige van een epoxy troffelvloer dat ook gelijk plinten kunnen worden aangebracht. De troffelvloer wordt in dikten van 5 tot 12 mm aangebracht en is ideaal voor vochtige ruimten of ruimten waar met vloeistoffen gewerkt wordt. De massa van troffelvloeren varieert van 1700 tot 2100 kg/m3. Een troffelvloer is zelfs bestand tegen thermische schokken. Door de hoge vulgraad en een dicht oppervlak zijn troffelvloeren in hoge mate bestand tegen chemische stoffen. Simpel schoon te houden en eigenlijk onverwoestbaar. Een troffelvloer komt to stand door het mengen van epoxy, minerale vulstoffen en een harder.

Uitvoering van de troffelvloer

Net als elke gietvloer moet de ondergrond van een troffelvloer eerst goed schoon en stofvrij worden gemaakt. Het kan zijn dat de ondergrond moet worden geschuurd of worden gevlamstraald bij verontreinigingen. De bedoeling is om eerst een zo vlak en stabiel mogelijk oppervlak te creëren alvorens gewerkt kan worden met een hechtprimer. Na het aanbrengen van de primer kan begonnen worden met het mengen van de componenten dat onder zeer veilige werkomstandigheden moet gebeuren. Ons uitvoeringsteam gebruikt altijd beschermende kleding en gezichtsmaskers tijdens het mengen en aanbrengen van de gietmassa.