Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gas besparen met een gietvloer

Gas besparen

Gas besparen is meer dan ooit actueel met de stijgende gasprijzen waar geen einde aan lijkt te komen. Nu zijn er standaard allerlei tips, zoals het lager zetten van de verwarming, korter douchen en alleen de ruimtes te verwarmen waar het nodig is. Er is echter nog een belangrijke tip voor gas besparen en dat is door voor een combinatie van een gietvloer met vloerverwarming te kiezen. Op deze wijze is het mogelijk om het energieverbruik terug te dringen, gas te besparen en van een mooie vloer met comfortabele warmte te genieten.

Gas besparen met een gietvloer

Een bekend voordeel van een gietvloer is dat deze de warmte uit de omgeving overneemt. Gas besparen en winnen aan warmtecomfort is mogelijk met de keuze voor een gietvloer. Zo voelt de vloer warm onder de voeten aan en hoeft u minder snel de verwarming hoger te zetten. De aangename warmte blijft aanwezig, want het oppervlak neemt de omgevingswarmte over. Het is dus mogelijk om gas te besparen door een gietvloer te laten aanbrengen. De combinatie met vloerverwarming levert wat dat betreft een extra besparing op, want er is sprake van een optimaal rendement

Vloerverwarming onder gietvloer

Een gietvloer bestaat uit kunsthars en dit materiaal functioneert als een perfecte warmtegeleider, waarbij de omgevingswarmte wordt overgenomen. Indien er vloerverwarming onder is aangebracht, geldt dat de warmte op een ideale manier gelijkmatig naar het oppervlak wordt verspreid. Op deze wijze komt er warmte door de gietvloer heen naar boven. De gelijkmatige verdeling en warmterendement maken gas besparen mogelijk. De energierekening daalt dus als u een keuze maakt voor vloerverwarming onder een gietvloer.

Meeste gas besparen met PU gietvloer

Wij bieden verschillende soorten gietvloeren aan, maar het meeste gas valt te besparen met de keuze voor een PU gietvloer. Het kunsthars van deze gietvloer betreft namelijk polyurethaan en staat bekend als een uitstekende warmtegeleider. Overigens is gas besparen met een gietvloer niet alleen weggelegd voor particulieren, maar zeker ook voor ondernemers die zich met hoge gasprijzen geconfronteerd zien. Onze PU gietvloeren zijn onder meer geschikt voor toepassing in winkels en kantoren.

Hoeveel gas valt er te besparen?

Bij de combinatie van een PU gietvloer met vloerverwarming geldt dat er een besparing mogelijk is van 10 tot 15% op het gasverbruik in verhouding tot de aanwezigheid van de traditionele radiatoren. Vloerverwarming onder een gietvloer kan als hoofdverwarming functioneren, zodat de radiatoren in de woonkamer bijvoorbeeld te verwijderen zijn. Op jaarbasis levert dat een forse gasbesparing op en vooral in deze tijd met extreme gasprijzen.