Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer Groningen

Gietvloer in woning in Groningen

Het eerste project van 2021 is uitgevoerd in het noorden van het land. Hier hebben wij in de eerste week van januari een gietvloer in een woning in Groningen aangebracht. G-vloeren mag dan in Amsterdam zijn gevestigd, wij werken door het hele land. Ook in het noorden van Nederland weten particulieren en bedrijven ons te vinden. Deze keer betrof het een echtpaar waarvan de kinderen de deur uit waren. De te grote woning werd verkocht en het echtpaar ging naar een kleinere woning in Groningen verhuizen. Een gietvloer was al vaker overwogen en de verhuizing was daar nu de perfecte aanleiding voor.

Gietvloer op benedenverdieping

De keuze is gevallen op het laten plaatsen van een gietvloer op de benedenverdieping van de woning in Groningen. Op de eerste etage lag namelijk al een nieuwe en perfect uitziende vloer. Het zou jammer zijn om deze te vernieuwen en het geluk was dat de kleur ook prima in de smaak viel. Aan ons de opdracht om de benedenverdieping geheel van een gietvloer te voorzien. Het werd snel duidelijk dat de voorkeur uitging naar een comfortabele en praktische PU gietvloer. De gekozen kleur is het mede geworden vanwege de tijdloze uitstraling. Bovendien past de mooie kleur bij vele andere kleurstellingen. Aangezien een gietvloer jarenlang dienst doet, is het inderdaad belangrijk om daarmee rekening te houden.

Praktisch en comfortabel woongemak

Uiteraard vinden wij het altijd leuk om te horen waarom er interesse voor een gietvloer is. In deze situatie was het zo dat het praktische en comfortabele woongemak belangrijke eisen waren. Ook het feit dat een van de kinderen een gietvloer in huis heeft, leverde een bijdrage aan de keuze voor een gietvloer. De ervaring in de praktijk was er daarmee al net als de ervaringsverhalen uit eerste hand.

Het praktische en comfortabel woongemak waren twee eisen, maar de uitstraling was eveneens belangrijk. Tegenwoordig zijn veel vloeren vlak, maar een gietvloer heeft als voordeel ook nog eens geheel naadloos te zijn. In de woning is er op de benedenverdieping een samengesteld geheel met eenheid in uitstraling ontstaan. Het was voor het echtpaar nog een voordeel dat de gietvloer al helemaal klaar was voor de verhuisdag. In andere situaties is de ruimte gedurende meerdere dagen namelijk gedurende meerdere dagen niet beschikbaar.

Aanbrengproces

Wij hadden voor het aanbrengen van de gietvloer een lege woning in Groningen tot de beschikking. Overigens is het zo dat er voor de uitvoering altijd nog een werkbezoek plaatsvindt ter voorbereiding van het plaatsen van de gietvloer. Op maandag zijn wij begonnen met de voorbereiding van de ondergrond en het aanbrengen van een primer. De volgende dag is de schraplaag aangebracht en de derde dag de gietlaag. Vervolgens is op de vierde dag de toplaag over de gietvloer geplaatst. De oplevering heeft daarna plaatsgevonden en het echtpaar was enorm blij met het resultaat. De verhuizing kon worden uitgevoerd en wij gaven nog wat tips mee over het onderhoud van de gietvloer. Wij hopen dat deze mensen nog lange tijd van deze prachtige gietvloer in hun woning in Groningen genieten.