Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Een woonkamer met open haard en grote ramen in een villa met een gietvloer.

Gietvloer voorbeeld om trots op te zijn

U heeft vast wel eens gietvloer voorbeelden voorbij zien komen of wellicht al gekeken naar eerder door onze uitgevoerde projecten. Laten wij voorop stellen dat wij trots zijn op elk resultaat, waarbij onze gietvloeren een belangrijke eenheid in het interieur vormen. Er zijn echter pareltjes die zich extra onderscheiden, zoals de gietvloer in een villa, die deel uitmaakt van een schitterend interieurontwerp. Bedacht door de bewoonster en uitgevoerd in mooie kleuren, zoals de zachtgrijze gietvloer, die de basis van de eenheid vormt. Het resultaat is een strak interieur gecombineerd met natuurlijke materialen en warme kleuren. Ontdek snel meer over hoe onze gietvloer een perfecte match vormt met de villa en bekijk daarna nog meer gietvloer voorbeelden.

Warme eenheid in sfeer en uitstraling

Het ingeschakelde architectenbureau was aangenaam verrast door het interieurontwerp, dat de bewoonster heeft bedacht. Daarbij is het opvallend dat de sfeer en uitstraling van het exterieur herkenbaar zijn in het interieur. Hierdoor is er sprake van een verbindende eenheid tussen buiten en binnen en dit is te herkennen aan de uitgekozen materialen, meubels en kleuren. De villa is ruim van opzet, maar krijgt door de gemaakte keuzes, zoals houten elementen, een warme sfeer en door de meubelindeling een knusse uitstraling. Het hout binnen klopt met het frakéhout in de gevel, zodat het landelijke tintje binnen perfect match met de natuurlijke uitstraling in de semilandelijke omgeving. De zachtgrijze gietvloer draagt in de villa bij aan een warme uitstraling en is tegelijkertijd een neutrale kleurtint, waar allerlei materialen en kleuren goed bij passen. Bekijk gerust onze gietvloer brochure om zelf inspiratie op te doen.

Ruimtelijk gevoel met zichtlijnen

Er is in de villa uiteraard sprake van riante ruimtes, waarbij het belangrijk is om deze functioneel en esthetisch in te richten. Dit is mogelijk gemaakt voor met de zichtlijnen rekening te houden. Onze gietvloer speelt hierin ook weer een belangrijke rol, want deze is naadloos en geeft een ruimtelijk effect. Het open karakter combineert in dit geval met een gevoel van verbondenheid, zodat er toch een intieme sfeer ontstaat. Bij het naar binnengaan van de villa is er vanuit de entree zicht op de achtertuin via een raam dat zo hoog is als het plafond. Dit zicht maakt onderdeel uit van de lange zichtlijn, waarbij er bij het richten van de blik naar de andere kant zicht is op de voortuin.

Open ruimte met verbindend karakter

In het woongedeelte met onze zachtgrijze gietvloer is de nadruk bij het interieurontwerp gelegd op het realiseren van een verbindend karakter in de open ruimte. De keuze voor een gietvloer in de villa is daar perfect voor, maar dit geldt ook voor de muren die op strategische wijze zijn geplaatst. Deze voorzien in een gevoel van verborgenheid, maar wekken tevens nieuwsgierigheid op om te ontdekken wat erachter te zien is. Dat is bijvoorbeeld de fraaie keuken of de trap van beton die een centrale plaats in de villa heeft. De ruimtes beneden staan in contact met die op de eerste etage. Een duidelijke wens van de bewoners komt hierin goed tot uitdrukking, namelijk het realiseren van verbinding in de woning. Dat is overigens waar onze gietvloeren om bekend staan: een basis als verbindende eenheid.