Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Een stijlvolle minimalistische badkamer met een naadloze gietvloer, een vrijstaand bad, houten zwevend badkamermeubel met twee wastafels en een grote spiegel, afgewerkt met een donkerbruine textuurmuur.

Minimalistisch wonen: de rol van gietvloeren in comfort en stijl

Bij het samenstellen van een interieur, waarin de nadruk ligt op minimalistisch wonen, is het van belang de stijl, kleuren en materialen op elkaar af te stemmen. Er zijn een aantal kenmerken die een minimalistische woonstijl benadrukken, zoals strakke vormen, opgeruimd interieur, neutrale en koele kleuren en subtiele decoratie. Als je minimalistisch wilt wonen, is het ideaal om te beginnen bij de basis om vanuit daar je interieur verder vorm te geven. In dat kader is de gietvloer natuurlijk een vloer die perfect past bij minimalistisch wonen.

Minimalistisch wonen: strak effect met gietvloer

Een gietvloer is voor minimalistisch wonen een ideale keuze, omdat u hiermee voor een strak effect zorgt. De naadvrije vloer kent geen onderbrekingen en vormt daarom van wand tot wand volledig een eenheid. De gietvloer heeft hierdoor niet alleen een strakke en moderne uitstraling, maar zorgt eveneens voor rust. Dat is toch ook de basis van minimalistisch wonen, waarbij de eenvoud zichzelf uiteindelijk overstijgt naar een unieke stijl.

Minimalistisch wonen met maximaal comfort

De rustige en subtiele uitstraling van een naadvrije gietvloer is de basis voor minimalistisch wonen en voorziet in maximaal comfort. Het is bij de keuze voor een vloer belangrijk om niet in te leveren op belangrijke wooneisen, zoals design, comfort of praktisch gemak. Dat is ook helemaal niet nodig, want onze gietvloeren komen aan al deze belangrijke kenmerken tegemoet. Naast maximaal comfort, zoals een aangenaam gevoel als u op blote voeten in huis loopt, zijn het design en kleur naar wens samen te stellen. Dan is het praktisch gemak qua schoonmaak nog niet eens benoemd. Praktisch gemak is wat dat betreft eveneens een onderdeel dat het maximaal comfort verhoogt in een minimalistische woonstijl.

Rust en ruimte

Rust en ruimte zijn twee magische woorden die van toepassing zijn op een stijl, waarin minimalistisch wonen tot uitdrukking komt. Rust, door alles wat overbodig is niet toe te laten en ruimte door het interieur met strakke designs vorm te geven. Het is uiteraard mogelijk om ruimte te creëren door op een slimme en efficiënte manier van opbergruimte gebruik te maken. Het is bij minimalistisch wonen eveneens van belang om niet overal woondecoratie neer te zetten. Dat leidt namelijk af van de basis van het minimalisme dat vooral gericht is op rust en ruimte.

Kleurkeuze bij minimalistisch wonen

De rol van gietvloeren in uitstraling is onder meer van belang als het gaat om de kleurkeuze bij minimalistisch wonen. De vloer beslaat een groot oppervlak en het is belangrijk dat de kleur aansluit bij de rest van het minimalistische interieur. Het is aan te raden om bij een minimalistisch interieur een gietvloer kleur te kiezen die vooral rust uitstraalt. Beige is daar een goed voorbeeld van, maar ook grijs en ecru zijn ideale kleuren voor een minimalistisch interieur. Een felle kleur doorbreekt de rust in een minimalistische woonstijl, waardoor er een totaal andere sfeer ontstaat. Dergelijke kleuren passen er daarom niet bij. Kiest u voor een mooie rustige kleur gietvloer dan versterkt u het karakter van de woonstijl door de kleurtint in het interieur terug te laten komen.