Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Dansvloer

Studio Dansu kiest voor G-vloeren Gietvloeren

Projectomschrijving dansvloer voor Studio Dansu te Huizen

Studio Dansu is een sport- en dansschool waarbij volgens eigen zeggen plezier op nummer één staat. De dansstudio biedt een zeer gevarieerd aanbod aan groepslessen voor alle leeftijden en niveaus. De school was op zoek naar een nieuwe afwerking voor de 150 m2 grote dansvloer, een vloer die niet alleen makkelijk te onderhouden moet zijn maar die ook nog jaren mee moet gaan. Vooral door het intensieve gebruik van de vloer was men op zoek naar een speciaal product. Na inventarisatie van de diverse producten die G-vloeren voor handen heeft, werd gekozen voor een hoogwaardige PU gietvloer.

Productomschrijving polyurethaan gietvloer

De PU gietvloer biedt de ondergrond niet alleen voldoende bescherming tegen het intensieve gebruik, maar is bovendien ook nog eens bijzonder kleurvast en zeer gemakkelijk te reinigen. Ook de slijtvastheid van de vloer was een factor waarom voor dit type vloer werd gekozen. Polyurethaan gietvloeren bezitten allerlei gunstige eigenschappen die het product zo aantrekkelijk maken. Buiten de eerder genoemde eigenschappen is de vloer flexibel en buigzaam, kleine hoogteverschillen kunnen gelijk worden meegenomen. Het zelfnivellerende karakter van polyurethaan maakt het aanbrengen van de vloer niet al te moeilijk, hoewel in eerste instantie goed moet worden gelet op de ondergrond en of deze voldoende hechting biedt. Voor de dansschool werd gekozen voor een “betonlook”, een strakke en trendy grijze tint.

Uitvoering polyurethaan gietvloer Studio Dansu

Bestaande vloeren moeten voor het aanbrengen van polyurethaan gietvloeren goed worden gecontroleerd. In vakjargon heet dit “het stabiel maken van de ondergrond”, wat eigenlijk niets anders is dan ruwe plekken wegschuren (bij ruwe betonnen ondergronden) of juist te gladde vloeren (bij bestaande coatingvloeren of gietvloeren) een beetje opruwen. Het goed vlak maken van de ondergrond is belangrijk omdat de PU Gietvloer in een dunne laag (max. 3 mm) wordt aangebracht. Er moet dus in ieder geval voldoende aandacht gegeven worden aan de behandeling en voorbereiding van de ondervloer. Daarna kan een primer worden aangebracht die zorgt voor de hechting van het product. Dan kan worden begonnen met het mengen van de twee componenten. Dit moet vooral veilig worden gedaan. Veiligheidskleding, mondkapjes en handschoenen dienen ter bescherming. Vervolgens kunnen met de vlakspaan de PU banen over de ondergrond worden aangebracht. Uiteindelijk wordt, na het aanbrengen van de gietvloer, een UV-stabiele coating aangebracht die ook nog eens zorgt voor wat extra grip.