Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer tegelvloer vervangen

Tegelvloer vervangen: dit zijn je opties

Bij het vervangen van een tegelvloer door een nieuwe vloer zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Er is als eerste de keuze om de oude tegelvloer in het geheel te verwijderen, waarbij er dus het nodig sloop- en breekwerk aan te pas komt. Een andere optie is om de bestaande tegelvloer te laten liggen en er een gietvloer overheen te laten plaatsen. Er hoeft dan geen sloop- en breekwerk plaats te vinden.

Tegelvloer vervangen zonder hak- en breekwerk

Het grote voordeel van een tegelvloer vervangen door een nieuwe gietvloer is dat er geen hak- en breekwerk aan te pas komt. Dit scheelt uiteraard niet alleen in de rommel, maar ook enorm in de kosten. Vooral als het een groot oppervlak betreft kost het aardig wat tijd om oude tegels te verwijderen.

Kan een gietvloer over een tegelvloer worden aangebracht?

Het is zeker mogelijk om een gietvloer over een tegelvloer aan te brengen. Er is wel een voorwaarde aan verbonden en dat is dat er geen losse tegels mogen tussen zitten. Bovendien is het belangrijk om de tegels op te schuren en kan een eventuele egalisatie laag aanwezige niveauverschillen opheffen. Het is zelfs mogelijk om een gietvloer over plavuizen met vloerverwarming aan te brengen.

Tegelvloer verwijderen en vervangen door gietvloer

Het is uiteraard ook mogelijk om de bestaande tegelvloer volledig te verwijderen om daarna een gietvloer aan te brengen. Bent u bijvoorbeeld bezig met een complete verbouwing van een woning en wilt u al het oude verwijderen om vanaf scratch weer op te bouwen dan is dit een mogelijke optie. Het is echter aan te raden om u te laten adviseren door een expert van G-vloeren wat in de betreffende situatie de beste keuze is. Neem gerust contact op voor meer informatie over het vervangen van een tegelvloer door een gietvloer.