Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Welk type vloer gaat het langste mee, wij hebben het getest

In het kader van duurzaamheid is het belangrijk om bij de vloerkeuze met de levensduur rekening te houden. Dit is uiteraard eveneens een kenmerk dat van belang is voor de portemonnee. Een vloer die om de paar jaar moet worden vervangen, is slecht voor het milieu en kost steeds weer geld. Daarom hebben wij onderzocht welk type vloer het langste meegaat en waar u dus in alle opzichten het meeste aan heeft. Dit is getest aan de hand van de belangrijkste kenmerken.

Gietvloer: slijtvast karakter

Gietvloeren zijn vloeren die het langst meegaan. Dit type vloer onderscheidt zich daarbij op het gebied van de levensduur en aan de hand van het duurzame karakter. Waarom een gietvloer het langste meegaat, is te danken aan verschillende kenmerken. Gietvloeren worden door ons zo afgewerkt dat deze een perfecte bescherming bieden tegen slijtage. De slijtvastheid van een vloer speelt nu eenmaal een grote rol in de levensduur. Laminaat slijt wat dat betreft een stuk sneller net als tapijt.

Gietvloer: geen onderhoud nodig

Een belangrijk kenmerk van gietvloeren is dat deze geen groot onderhoud nodig hebben. Een houten vloer gaat wat dat betreft ook lang mee, maar wel met een verschil. Een houten vloer heeft onderhoud nodig om de levensduur te verlengen. Een parketvloer dient u bijvoorbeeld elk jaar met een polish te onderhouden. Houten vloerplanken hebben jaarlijks onderhoud nodig door deze in de olie of was te zetten. Een gietvloer hoeft u alleen maar te stofzuigen of met een stofwisser af te nemen en af en toe vochtig te reinigen. Er is dus alleen maar schoonmaakzorg voor nodig en geen jaarlijks onderhoud.

Gietvloer: tijdloze uitstraling

Met betrekking tot de levensduur is het eveneens van belang om naar de uitstraling en het design te kijken. Een belangrijk kenmerk van gietvloeren is dat deze over een tijdloze uitstraling beschikken. Dit is te danken aan het naadloze en moderne karakter met een ruimtelijke look. Bovendien past een gietvloer bij elke denkbare interieurtrend en geldt dit voor plavuizen of een klassieke houten vloer bijvoorbeeld minder. Gietvloeren hebben wat dat betreft een neutraal design, maar wel met onderscheidende kenmerken in de uitstraling.

Gietvloer: blijvend comfort

Een gietvloer voorziet in blijvend comfort en dit is bij vele andere soorten vloeren niet het geval. Er zijn zelfs vloeren die een minimum aan comfort bieden, zoals dun laminaat van een slechte kwaliteit met een inferieure ondervloer. Een PU gietvloer blinkt wat dat betreft uit in comfort en dit komt voort uit de elastische kenmerken van het materiaal.

Hoelang gaat een gietvloer dan mee?

Het klinkt misschien raar, maar een gietvloer kan een heel leven lang meegaan. De standaard voor de levensduur van gietvloeren komt uit tussen de twintig en dertig jaar. Wilt u dat een gietvloer een leven lang meegaat dan is het alleen nodig om heel af en toe de bovenste laag opnieuw aan te brengen. Dit komt mooi uit, want na vijftien jaar bent u misschien wel een keer uitgekeken op de kleur. Daar is dus verandering in aan te brengen, waarbij de gietvloer als basis blijft liggen.