Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer vloerkoeling

Welke gietvloeren zijn geschikt voor vloerkoeling?

Er zijn dagen in de zomer waarop de temperaturen tot grote hoogte stijgen. In huis is het dan minder aangenaam, omdat het lastig is de warmte buiten te houden. Het is natuurlijk mogelijk om maatregelen te nemen en voor verkoeling te zorgen. Een interessante optie daarvoor is om aan vloerkoeling te denken. G-vloeren voorziet in meerdere soorten vloeren die geschikt zijn voor vloerkoeling. Daarbij is het uiteraard mogelijk om vloerkoeling met vloerverwarming te combineren om het hele jaar van een optimaal binnenklimaat te profiteren.

PU gietvloer en vloerkoeling

Een vloer die zich uitstekend leent voor vloerkoeling is een PU gietvloer die namelijk eveneens ideaal is om verwarming onder aan te brengen. Een gecombineerd systeem voor vloerkoeling en warmte is wat dat betreft een uitstekende keuze. De lage temperatuur voor verkoeling geleidt optimaal door de samenstelling van de bestanddelen van een PU gietvloer. Daarom is het een uitstekende vloer voor toepassing van vloerkoeling.

Woonbeton voor vloerkoeling

Een cementgebonden vloer of woonbeton is eveneens een perfecte vloer om met vloerkoeling te combineren. Het voordeel van vloerkoeling onder woonbeton is dat de binnentemperatuur in uw woning altijd aangenaam is. In plaats van dat het systeem het water in de leiding verwarmt, is er sprake van het koelen van water, zodat woonbeton op een hete zomerdag heerlijk koel aanvoelt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ondergrens van temperatuur aan te houden van vijftien graden of achttien graden Celsius. Uiteraard is niet alleen de vloer heerlijk fris, maar zorgt de ingestelde temperatuur eveneens voor het koelen van de rest van de ruimte.

Vloer met vloerkoeling van G-vloeren

G-vloeren stelt vloeren altijd op maat samen en het is mogelijk om voor een combinatie met vloerkoeling te kiezen. Wij voorzien u graag van uitgebreid advies over de mogelijkheden van onze gietvloeren met vloerkoeling en voeren de werkzaamheden in eigen beheer uit. Neem gerust contact op voor meer informatie of bezoek op afspraak onze showroom.