Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer in nieuwbouw woning

Welke vloer voor in mijn nieuwbouwhuis?

Bij de inrichting van een nieuwbouwhuis zijn er allerlei keuzes te maken, zoals voor een vloer. Naadloze en strakke vloeren passen perfect in een nieuwbouwwoning. Bijvoorbeeld een PU gietvloer of woonbeton. Dit zijn gietvloeren die bovendien te combineren zijn met vloerverwarming. Dat is ideaal, want de meeste nieuwbouwhuizen zijn op de begane grond en zelfs ook op verdiepingen voorzien van vloerverwarming. Op het gebied van gietvloeren zijn PU gietvloeren en woonbeton het populairst om in nieuwbouwwoningen aan te brengen. Deze vloeren beschikken ieder over unieke eigenschappen.

PU gietvloer voor nieuwbouwhuis

Een PU gietvloer is een uitstekende keuze voor nieuwbouwhuizen. Het is een vloer die modern is uitgevoerd met een naadloos, strak en tijdloos design. Bovendien is er de keuze uit alle kleuren om zo rekening met de sfeer te houden. De kleur vormt de basis voor de sfeer in het nieuwbouwhuis. Zo is het mogelijk om voor een warme en sfeervolle look te kiezen of voor een koele industriële look. Een PU gietvloer is overigens door het hele nieuwbouwhuis te leggen. Bijvoorbeeld in de woonkamer, maar ook in de keuken, slaapkamer, hal en zelfs in de badkamer. Door in het hele nieuwbouwhuis voor hetzelfde type vloer te kiezen, creëert u eenheid.

Perfecte kwaliteit: slijtvast en duurzaam

PU gietvloeren zijn bovendien ideaal omdat deze jarenlang dienst doen zonder aan kwaliteit in te leveren. Dat heeft te maken met het slijtvaste karakter en duurzaamheid van materialen. Dit type gietvloer is slijtvast, maar wel enigszins gevoelig voor krasjes. Daar is echter eenvoudig rekening mee te houden door in beschermende maatregelen te voorzien. Het schoonmaken van deze vloeren is eveneens simpel. Dat is te danken aan het gesloten oppervlak dat afstotend werkt als het om stof en vuil gaat. De vloer is ook nog eens waterdicht.

Woonbeton voor nieuwbouwhuis

Woonbeton is een van de andere populaire vloeren voor nieuwbouwhuizen. Dit is een type vloer dat net als de PU gietvloer strak en modern oogt en naadloos is uitgevoerd. Er zit echter een verschil in materiaal. De PU gietvloer bestaat uit kunsthars en woonbeton is een cementgebonden gietvloer. Er is eveneens een verschil in uitstraling aan te merken. Woonbeton is wat dat betreft net even wat exclusiever en stijlvoller in vergelijking met een kunsthars gietvloer. Ofwel er zit verschil in de authentieke look. Woonbeton past daarom perfect in nieuwbouwhuizen met een stijlvolle, exclusieve en luxe inrichting.

Mat of hoogglans

Voor de toepassing van woonbeton in nieuwbouwhuizen geldt dat er allerlei kleuropties beschikbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om met de uitstraling rekening te houden. Bijvoorbeeld door voor een hoogglans afwerking of juist voor een matte afwerking te kiezen. Uiteraard is het mogelijk om inspiratie op te doen en advies te krijgen van een van de experts van G-vloeren. Dat is ook ideaal als er nog twijfel bestaat over de keuze tussen een PU gietvloer of woonbeton voor uw nieuwbouwhuis. Verder houden wij rekening met het bouwproces van de nieuwbouwhuis en ligt de gietvloer er al in voordat u gaat verhuizen.