Grindvloer reinigen: hoe doet u dat?

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Grindvloer reinigen

De juiste vloer maakt iedere ruimte compleet. Kiest u voor de prachtige uitstraling van een grindvloer? Dan is het wel belangrijk om te weten hoe u deze reinigt. Zo houdt u de vloer jarenlang mooi, zonder last te krijgen van doffe steentjes of vervelende krasjes. Wij vertellen u graag hoe u uw grindvloer het beste reinigt.

Wat zijn grindvloeren?

Grindvloeren worden logischerwijs gemaakt van grind. Deze kleine steentjes komen in talloze kleuren en formaten, waardoor iedere grindvloer een unieke uitstraling krijgt. Door de losse steentjes met elkaar te verlijmen, ontstaat er een stevige vloer die tegen een stootje kan. Het is mogelijk om de grindvloer te sealen. Hierbij wordt er een beschermende laag over de steentjes aangebracht, waardoor er geen vuil tussen het grind kan ophopen. Hoe u een grindvloer moet reinigen is afhankelijk van het type.

Ongesealde grindvloer schoonmaken

Bij een ongesealde grindvloer heeft u te maken met een iets minder egaal vlak. Gebruik daarom een mop om het vuil te verwijderen. De haren van de mop komen goed tussen alle hoekjes en gaatjes, voor het schoonste resultaat. Meer dan water heeft u in de meeste gevallen niet nodig. Merkt u dat er hardnekkig vuil op de vloer zit? Gebruik dan een beetje bruisend water en giet dit over het vuil. Het koolzuur weekt het vuil los, waarna u het makkelijk op kunt doen met een mop. Wilt u toch schoonmaakmiddelen gebruiken wanneer u uw grindvloer gaat reinigen, dan is het belangrijk om een middel te gebruiken dat speciaal voor grindvloeren is ontwikkeld.

Gesealde grindvloer schoonmaken

Een gesealde grindvloer reinigen is net wat makkelijker. De bovenlaag zorgt namelijk voor een effen vloer, waardoor vuil zich nergens kan ophopen. Met een simpele dweil lukt het u altijd om de klus te klaren en ook stofzuigen is geen enkele uitdaging. Eens per jaar is het aan te raden om de grindvloer te reinigen met een schrobmachine. Deze machines zorgen voor een diepere reiniging zonder de beschermende laag aan te tasten. Gebruik een combinatie van water en een mild, biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel om de grindvloer schoon te maken.

Welke schoonmaakmiddelen moet u vermijden?

Wilt u een grindvloer schoonmaken, dan is het vooral belangrijk om te weten wat u niet moet doen. Zo is een grindvloer reinigen met een stoomreiniger niet verstandig. Dit kan namelijk voor blijvende beschadigingen zorgen. Er zijn ook verschillende schoonmaakmiddelen die het grind of de beschermende laag kunnen aantasten. Zo laat groene zeep plakkerige resten achter, die uiteindelijk voor een viezere vloer zorgen. De grindvloer reinigen met soda is ook geen aanrader. Dit schoonmaakmiddel kan namelijk voor kleine krasjes zorgen. Vermijd om dezelfde reden ook bijtende, zure schoonmaakmiddelen. Het speciale middel van uw vloerenexpert blijft de beste keuze.

Persoonlijk advies bij G-Vloeren

Een grindvloer zorgt voor ontzettend veel sfeer en is bovendien erg duurzaam. Door de vloer goed te onderhouden, geniet u er jarenlang van. Wilt u zeker weten dat u uw vloer op de juiste manier behandelt of bent u benieuwd naar het beste schoonmaakmiddel voor uw grindvloer? Dan kunt u altijd terecht bij G-Vloeren. Wij plaatsen niet alleen uw grindvloer, maar geven u ook advies over het reinigen van de vloer. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.