Verschil gietvloer en pvc vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Verschil gietvloer en pvc vloer: ontdek het hier

De meeste particulieren hebben tegenwoordig een gladde vloer in huis liggen en geen hoogpolig tapijt. In bedrijven en organisaties gaat de voorkeur doorgaans eveneens uit naar een vlakke vloer. In dat opzicht zijn er verschillende keuzes te maken. Bijvoorbeeld een gietvloer of een pvc vloer. Deze vloersystemen hebben elk andere eigenschappen en enkele overeenkomsten, zoals het vlakke oppervlak. Toch is het verschil gietvloer en pvc vloer groter dan de overeenkomsten. Wat dan de verschillen zijn? Dat ontdekt u hier.

Wat is duurder: een gietvloer of pvc?

Als we het hebben over de verschillen tussen pvc vloeren en gietvloeren, dan rijst er bij veel mensen direct de vraag: “Wat is duurder: een gietvloer of pvc?” Hieronder geven we antwoord op deze vraag en beantwoorden we ook diverse andere vragen over de verschillen tussen gietvloeren en pvc.

Verschil in prijs en onderhoudskosten

Pvc vloeren kosten gemiddeld tussen de € 5,- en € 25,- per vierkante meter. De exacte prijs hangt onder meer samen met de kwaliteit van het pvc en de gekozen print. Een gietvloer begint vanaf ongeveer € 23,- per vierkante meter en deze prijs kan oplopen op basis van de hoeveelheid extra opties en wensen. Bij het kijken naar de prijs lijkt een gietvloer op het eerste oog dus duurder, maar dat is vooral bij het kijken naar de korte termijn. Een gietvloer gaat langer mee en is dus over de lange termijn goedkoper. Er is dan ook zeker een prijsverschil, maar die valt op de lange termijn in het voordeel van gietvloeren uit. Bijvoorbeeld ook als het gaat om de onderhoudskosten. Een gietvloer heeft bijvoorbeeld maar eens in de zoveel jaar een korte behandeling nodig om de toplaag te vernieuwen. Een veel belopen pvc vloer van slechte kwaliteit met dunne toplaag is op dat moment wellicht alweer aan vervanging toe. Uiteindelijk bent u met pvc dus duurder uit.

Verschil in toepassing

Een verschil tussen gietvloer en pvc vloer is de opties voor toepassing. Er gelden voor gietvloeren veel meer toepassingen dan voor pvc vloeren. Pvc is materiaal dat niet voor elke ruimte zomaar geschikt is om toe te passen. Bovendien heeft een gietvloer als voordeel dat er diverse soorten kunsthars te gebruiken zijn. Dat maakt het aantal toepassingen natuurlijk ook meteen groter. Denk maar aan een PU gietvloer door het hele huis en aan een epoxygietvloer in een bedrijfshal. De toepassingsmogelijkheden zijn bij gietvloeren dan ook vele malen groter dan bij pvc vloeren.

Verschil in oppervlak

Beide vloersystemen hebben een vlak oppervlak. Dat is een overeenkomst, maar er is toch ook sprake van een verschil. Er is bij pvc vloeren namelijk sprake van lasnaden en bij gietvloeren niet. Dat heeft met het verschil in opbouw van beide vloeren te maken. De opbouw van pvc bestaat uit banen en daarom is er sprake van zogenoemde lasnaden. Deze ontbreken bij gietvloeren, want deze vloeren hebben geen enkele naad. Dat heeft te maken met de opbouw, want deze vloer komt in een gegoten substantie op de ondergrond. Er ontstaat wat dat betreft dus één geheel en dat is veel mooier. Het naadloze karakter is bovendien hygiënischer dan een vloer met lasnaden, waar vuil en stof zich ophopen.

Verschil in duurzaamheid

Er is nog een opmerkelijk verschil te benoemen en dat heeft betrekking op de duurzaamheid. Pvc vloeren zijn minder duurzaam in vergelijking met gietvloeren. Die gaan namelijk vele jaren langer mee. Dat heeft te maken met het haast onverslijtbare materiaal en opbouw van het vloersysteem. De belastbaarheid is eveneens minder bij pvc vloeren en is dan ook eerder aan vervanging toe. Tegenwoordig is duurzaamheid in de hele maatschappij van particulier tot bedrijf een belangrijk element. De voorkeur gaat dan ook vaker uit naar producten met een duurzaam karakter en daar vallen vloeren natuurlijk eveneens onder.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten