Vloer renovatie

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Bij een vloerrenovatie heeft u keuze uit twee opties: het uitbreken van de bestaande vloer of het laten aanleggen van een nieuwe vloer, zoals een tegelvloer, tapijt of misschien wel een gietvloer.

  • Optie A: Bestaande vloer uitbreken
  • Optie B: Nieuwe vloer aanleggen op de bestaande vloer

Optie A: Bestaande vloer uitbreken

Wilt u uw vloer renoveren, maar is die in een slechte staat? Is de vloer vol met oneffenheden of zitten er tegels of planken los? Dan kan het beter zijn om de vloer uit te breken.

Vloer uitbreken

Hoe een vakman te werk gaat, hangt vooral af van de situatie. Gaat het bijvoorbeeld om een tegelvloer die op zand ligt? Dan valt die makkelijk uit te breken met een koevoet of drilboor. Het ligt dus echt aan de situatie, waar onze vakmensen u prima over kunnen adviseren.

Dekvloer egaliseren

Is de vloer uitgebroken? Dan moet u ervoor zorgen dat de ondervloer perfect egaal is. En nieuwe vloer kan alleen mooi en goed worden aangelegd wanneer de ondervloer in een egale staat is.

Vloer afwerken

Is de dekvloer helemaal egaal en voldoende uitgedroogd? Dan kan de nieuwe vloer worden geplaatst. U kunt kiezen voor een dunne vloer zoals laminaat, vinyl, of tapijt, maar wat dacht u van een moderne vloer zoals gietvloeren, woonbeton vloeren of beton ciré vloeren?

Optie B: Nieuwe vloer aanleggen op bestaande vloer

Wilt u liever puin, stof en extra kosten vermijden bij de renovatie van de vloer? Goed nieuws, als uw bestaande vloer nog in een goede staat is, kan uw nieuwe vloer er gewoon op worden geplaatst.

Oude vloer voorbereiden

Wilt u problemen met de nieuwe vloer vermijden? Dan moet de oude vloer eerst effen en volledig glad zijn door hem te egaliseren. Dat is vooral belangrijk als u een dunne vloerbekleding laat plaatsen, maar ook voor moderne vloeren als gietvloeren of woonbeton vloeren is dit zeer belangrijk. Voor de vakman daaraan begint, maakt hij de oude vloer eerst droog-, vet- en stofvrij en geschikt voor de nieuwe vloer. Zijn er eventuele scheuren of gaten? Die worden dan netjes gevuld. Daarna brengt hij een primer aan om het egalisatiemiddel goed te laten hechten met de oude vloer.

Oude vloer egaliseren en afwerken

Met een pleisterspaan brengt de vakman het egalisatiemiddel gelijkmatig aan op uw oude vloer. Daarna laat hij het product goed uitdrogen.

Is de oude vloer helemaal egaal? Dan is het tijd om uw nieuwe vloerbekleding te laten plaatsen. Let op: niet elke vloerafwerking is geschikt om op een oude vloer te laten plaatsen.

Wilt u meer weten over het aanbrengproces van (giet)vloeren door G-vloeren? We vertellen u er graag meer over op de pagina gietvoer leggen.

Schade aan vloer

Elke schade aan uw vloer is vervelend, maar er zijn uiteraard wel gradaties in de mate van beschadiging.. Een enkel klein krasje dat niet echt opvalt is wat anders dan een grote scheur die volop in het zicht aanwezig is. Overigens kunnen kleine krasjes die over het gehele oppervlak voorkomen natuurlijk ook een doorn in het oog zijn. Het soort schade, maar ook de mate van beschadiging is onder meer bepalend of herstel, reparatie of vloer renovatie de beste oplossing is. Daarom is het belangrijk om een inspectie van de vloer te laten uitvoeren.

Inspectie van uw vloer

Wilt u de vloer renovatie aan ons uitbesteden, dan komen wij graag bij u langs om een  inspectie uit te voeren. Dat is namelijk belangrijk om te kijken welke mogelijkheden in de beste oplossing voorzien. Er bestaat afhankelijk van de beschadiging namelijk ook een mogelijkheid om plaatselijk herstel uit te voeren in plaats van een complete vloer renovatie. Na de inventarisatie van het probleem en vaststellen van de gebreken en schade krijgt u van onze technisch adviseur te horen wat de mogelijkheden zijn. bijvoorbeeld herstel, reparatie of volledige renovatie met het vervangen van de huidige vloer.

Vloer vervangen

Indien uw huidige vloer in een dusdanige staat is dat deze vervangen dient te worden, bieden wij u uiteenlopende oplossingen aan. Bij het vervangen van een vloer komt het neer op het aanbrengen van een compleet nieuw vloersysteem. Wij hebben in ons assortiment vloeroplossingen voor allerlei toepassingen beschikbaar. Het is dan ook ideaal dat bij de vloer renovatie rekening te houden valt met de omstandigheden, setting en eisen die u stelt aan de nieuwe vloer. Wat dat betreft hebben wij voor het renoveren van vloeren onder meer woonvloeren en bedrijfsvloeren beschikbaar.  Al onze vloeren zijn naadloos en perfect te matchen met uw wensen en met het interieur

Wat kiest u als nieuwe vloer?

Welke nieuwe, dunne eindvloeren zijn geschikt om op uw oude vloer te laten plaatsen? We zetten enkele voorbeelden van materialen op een rij:

Neem contact op met G-vloeren

Inspiratie nodig voor uw vloer of misschien zelfs één van onze vloeren? In onze showroom vertellen wij u graag meer over al onze vloeren. Hier kunt u direct de vloer zien en ervaren.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten