Gietvloer verkleuring

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

U laat een gietvloer in een kleur leggen, waarvan u verwacht dat er geen verkleuring optreedt. Het hangt echter van de materiaalsoort af of er gietvloer verkleuring optreedt. G-vloeren biedt wat dat betreft de mogelijkheid een keuze te maken voor een gietvloer die kleurvast is. Er treedt in dat geval geen verkleuring op. Dit betreft de zogenoemde alifatische PU gietvloeren die een kleurvast karakter hebben. Een andere variant is een aromatische gietvloer, waarbij er wel verkleuring optreedt. Heeft u in het verleden een gietvloer laten plaatsen en is deze verkleurd? In dat geval is het mogelijk om door middel van het aanbrengen van een nieuwe toplaag de kleur opnieuw aan te brengen.

Waardoor ontstaat verkleuring van de gietvloer?

Bij gietvloeren die niet kleurvast zijn, ontstaat verkleuring simpelweg door uv-straling. Heeft u bijvoorbeeld een woning met grote raampartijen en schijnt de zon daar een groot deel van de dag doorheen? In dat geval bestaat er een grotere kans op verkleuring van uw gietvloer dan wanneer er sprake is van een beperkte lichtinval op de vloer.

Verkleuring bij aromatische gietvloer

De harder van de componenten bepaalt in welke mate er sprake is van verkleuring van de gietvloer. Bij de toepassing van een harder in de vorm van een bruine vloeistof is er sprake van een aromatische gietvloer. Dit bestanddeel is gevoelig voor verkleuring door uv-stralen. Ondanks dat er een toplaag over wordt aangebracht, blijft de gevoeligheid bestaan en daarom is verkleuring niet uit te sluiten.

Kleurvaste alifatische gietvloer

Bij de toepassing in de vorm van een alifatische gietvloer is er sprake van kleurvastheid, omdat er een ander type harder wordt gebruikt. In plaats van een bruine vloeistof is er sprake van een transparante vloeistof. Dit bestanddeel zorgt er dus voor dat de gietvloer tegen verkleuring beschermd is.

Gietvloer verkleuring voorkomen bij lichte vloer

Een gietvloer in een lichte kleur of andere kleurtinten die gevoeliger zijn voor verkleuring is het beste uit te voeren met de transparante vloeistof als harder. Daarom verdient een alifatische gietvloer met een kleurvast karakter de voorkeur bij lichte kleuren. Bij donkere kleuren is de neiging om te verkleuren minder snel aanwezig,  maar uiteraard niet geheel uit te sluiten als deze aromatisch is. Wilt u zekerheid omtrent het beschermd zijn tegen gietvloer verkleuring? G-vloeren heeft de expertise in huis om u de beste keuze qua uitvoering en kleur te laten maken.

Verkleurde gietvloer renoveren

Is uw huidige gietvloer verkleurd en niet meer in een mooie staat? In dat geval is het mogelijk om G-vloeren de renovatie te laten uitvoeren met het aanbrengen van een nieuwe toplaag. De oorspronkelijke kleur is weer aan te brengen, maar u heeft ook de mogelijkheid de gietvloer een nieuwe uitstraling te geven in een andere kleur. Er is een breed pallet aan kleuren beschikbaar om naar wens een nieuwe kleur uit te kiezen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie als u een kleurvaste gietvloer wenst of uw huidige verkleurde gietvloer wilt laten renoveren. Wij helpen u graag verder met een uitgebreid advies.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten