Wat is een gietvloer?

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer draagt deze naam vanwege de manier van aanbrengen, namelijk het uitgieten van het materiaal over de ondergrond. Een gietvloer is wat dat betreft een algemene benaming, waarbij het materiaal een verder onderscheid maakt. Er zijn dan ook meerdere soorten gietvloeren, variërend van een PU gietvloer tot een epoxy gietvloer. Elk soort kent een andere samenstelling van andere materialen met een hoofdbestanddeel, zoals polyurethaan, epoxy, speciaal cement of kwarts. Bovendien is er een algemeen kenmerk en dat is dat iedere gietvloer volledig naadloos is en over praktische en moderne eigenschappen beschikt.

Verschillende soorten gietvloeren:

  • PU gietvloer
  • Epoxy gietvloer
  • Betonlook gietvloer
  • Cementgebonden gietvloer
  • Troffelvloer
  • Coatingvloer
  • Grindvloer
  • MMA vloer
  • ESD vloer

Wat is een PU gietvloer?

De vraag wat is een gietvloer heeft veelal betrekking op een van de meest bekende gietvloeren en dat is een PU gietvloer. Dat brengt de vraag met zich mee, wat een PU gietvloer is. Dit is een van de naadloze vloeren waarbij er sprake is van kunsthars en meer specifiek van polyurethaan. Deze vloer kenmerkt zich door de opbouw in vier of vijf lagen, namelijk met een primer, schraplaag, polyurethaan en topcoating. De kenmerken van deze vloer uiten zich in een strak design, comfort en praktisch onderhoudsgemak. Dit is een type gietvloer dat in elke kleur en in een duo kleur beschikbaar is, bijvoorbeeld om een betonlook gietvloer te creëren.

Wat is een gietvloer - Pu gietvloer2-componenten PU gietvloer

Een PU gietvloer is een 2-componentenvloer, waarbij polyurethaan combineert met een verharder. Door deze bestanddelen te mixen, vindt er een chemisch effect plaats. Na het uitgieten van de gemixte componenten hardt het oppervlak daarom uit. De daarna toe te voegen coating als laklaag zorgt voor een slijtvaste laag die in een lange levensduur voorziet. De bijzondere eigenschappen van polyurethaan maken dat dit type gietvloer onder meer perfect is om op te wonen, leven en werken, zoals op kantoor.

Wat is een epoxy gietvloer?

Wat is een gietvloer op basis van epoxy? Dat is een gietvloer die specifiek is ontwikkeld voor toepassing in zware omstandigheden. Epoxy is een totaal ander type kunsthars dan polyurethaan en is niet alleen sterker, maar ook harder. Hierdoor is deze vloer minder geschikt als woonvloer, maar wel perfect om als industriële vloer te functioneren. Een epoxy gietvloer draagt met gemak zware machines, magazijnstellingen en voertuigen. Daarbij is een epoxy gietvloer tegen chemicaliën, olie en zuur bestand.

Toepassing epoxy gietvloer

De combinatie van bestanddelen maken de epoxy gietvloer in het bijzonder geschikt voor fabrieken, werkplaatsen, garages en magazijnen. Er zijn verschillende uitvoeringen van beschikbaar met speciale toevoegingen. Bijvoorbeeld een antislip epoxy gietvloer, maar ook een elektrische geleidende epoxy gietvloer (ESD vloer) en industriële vloer, zoals een troffelvloer.

Wat is een gietvloer - Epoxy gietvloeren

Hoe is de gietvloer voor woningen ontstaan?

De gietvloer voor industriële toepassing bestaat al vele jaren en hier komt de gietvloer voor woningen uit voort. Het bleek namelijk mogelijk om een ander soort kunsthars te gebruiken om op die manier een comfortabele gietvloer te creëren. De industriële gietvloer is verre van comfortabel, maar een polyurethaan gietvloer voorziet in optimaal comfort. Dit is te danken aan polyurethaan dat als kunsthars onder meer over flexibele eigenschappen beschikt. De ontwikkeling is daarna snel gegaan, want er zijn steeds meer particulieren die het gemak, moderne design en comfort van gietvloeren in huis willen ervaren. Dit geldt niet alleen voor PU gietvloeren, maar ook voor al onze andere woningvloeren.

Bekijk gietvloeren in onze showroom

Kom op afspraak langs in onze showroom als u verder wilt kennismaken met de mogelijkheden op het gebied van gietvloeren. Of vraag vrijblijvend een offerte aan om inzicht te krijgen in de kosten.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten