Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Badkamer gietvloer

5 inspiratie tips voor een gietvloer in de badkamer

Aan het nadenken over een gietvloer in de badkamer? Dat is een prima keuze, want deze vloer is naadloos, waterdicht en hygiënisch. De oneindige kleurtinten maken het mogelijk om de perfecte look in je badkamer te creëren. Bovendien zorgt het strakke design voor een stijlvolle uitstraling met een vleugje exclusiviteit. Heb je al een idee hoe de gietvloer in de badkamer vorm te geven qua kleur en sfeer? Doe nog meer inspiratie op met deze 5 tips voor een gietvloer in de badkamer.

1. Mono gietvloer met rustgevend effect en moderne look

De badkamer is in huis onder meer een plek om even rust te vinden door bijvoorbeeld te relaxen in bad. Het is dan ideaal om een gietvloer in de badkamer te laten plaatsen die rust uitstraalt. Een mono gietvloer is in dat opzicht een uitstekende keuze. Bij deze optie is er sprake van een egaal effen kleur om daarmee in een moderne look en rustgevend effect te voorzien.

2. Duo gietvloer met levendig effect en luxe uitstraling

In een grote badkamer is het ideaal om wat meer levendigheid te creëren met een luxe uitstraling. In dat opzicht is de keuze voor een duo gietvloer snel gemaakt. Bij deze optie is er namelijk spraken van een verwevend en in elkaar overlopend effect van kleurtinten. Dat zorgt voor de levendige look. Bovendien staat het bijzonder stijlvol om voor dit bijzondere effect in de badkamer te kiezen.

3. Gietvloer in inloopdouche met ruimtelijk effect

Er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om een badkamer geheel naar eigen voorkeur in te richten. Een inloopdouche is bijvoorbeeld heel modern en ook nog eens zeer praktisch. Daarom combineert een gietvloer ook zo perfect met een inloopdouche in de badkamer. De gietvloer in een inloopdouche laten doorlopen voorziet in een ruimtelijk effect en laat de badkamer groter lijken. Een gietvloer in de inloopdouche is overigens af te werken met een lange douchegoot voor een extra moderne look.

4. Cementgebonden gietvloer in de badkamer

Het is mogelijk om een PU gietvloer in de badkamer te laten plaatsen, maar er is nog een optie. Een cementgebonden gietvloer is namelijk eveneens vloeistofdicht te realiseren en zorgt voor een bijzonder exclusieve look in de badkamer. Er zijn verschillende kleurkeuzes mogelijk om een cementgebonden gietvloer te laten uitvoeren. Een cementgebonden gietvloer is alleen niet geschikt voor de inloopdouche omdat deze een iets grotere kans heeft op haar en krimpscheurtjes.

5. Beleef de perfecte sfeer met de juiste kleurkeuze

De juiste kleurkeuze voor een gietvloer in de badkamer vormt de basis voor een unieke sfeerbeleving. Het is de toon die de muziek maakt en de kleur die de sfeer maakt. Het leuke is uiteraard dat kleuren in eindeloos veel toepassingen beschikbaar zijn. Het vanwege het stijlvolle effect populair om voor grijstinten te kiezen. Wie liever wat meer kleur in de badkamer aanbrengt, kan ook kiezen voor groen of voor blauw. Of voor een kleur naar keuze die past bij de sfeer die u in de badkamer wenst aan te brengen. Bekijk de gietvloeren kleurenkaart om ideeën op te doen en nog meer inspiratie te vinden.