Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
5 x inspiratie voor eenheid met een gietvloer

5 x inspiratie voor eenheid met een gietvloer

Een gietvloer staat door het design al garant voor eenheid. Dat komt omdat er geen naden in te zien zijn en ook geen voegen of andere onderbrekingen. Bij het creëren van een sfeer van eenheid is een gietvloer dan ook een uitstekende keuze. Daar komt bij dat er aan de eenheid op verschillende manieren invulling is te geven. Dat is onder meer ook weer te danken aan de verscheidenheid aan gietvloeren in het assortiment van G-vloeren. Ontdek hier alvast vijf inspirerende ideeën om met een gietvloer op een unieke manier eenheid te realiseren.

Verbind ruimtes met elkaar

Een van de inspirerende ideeën die in een ultieme eenheid in het interieur voorziet, betreft de verbinding van ruimtes. Een gietvloer leent zich daar uitstekend voor, want deze is bijvoorbeeld vanuit de woonkamer naar de open keuken of halfopen keuken door te leggen. Ook bij een gesloten keuken los van de woonkamer is het mogelijk om verbinding aan te brengen door in beide ruimtes een gietvloer aan te brengen.

Kies voor één kleur

Bij het verbinden van open ruimtes, zoals een woonkamer met open keuken is er een eenheid te realiseren door de gietvloer in één kleur te laten aanbrengen. Op deze manier is er geen onderscheid in kleur en is er sprake van een verbinding van ruimtes met een natuurlijk karakter. Gietvloeren zijn bij G-vloeren in iedere kleur verkrijgbaar, zodat er wat dat betreft gemakkelijk met uw eigen wensen en voorkeuren voor kleuren rekening te houden valt.

Eenheid in de hele woning

Een ander inspirerend idee is om in de hele woning een gietvloer te laten aanbrengen. In een appartement zijn zo alle ruimtes op de etage met elkaar verbonden. In een woning met meerdere verdiepingen loopt de eenheid van beneden door naar boven.

Eenheid met toepassing van meerdere kleuren

Het is uiteraard mogelijk om een gietvloer als eenheid aan te brengen in een woning, maar dan wel met toepassing van meerdere kleuren. Bijvoorbeeld door de gietvloer in een slaapkamer in een andere kleur uit te voeren dan een gietvloer in de keuken. Op deze manier is het mogelijk om in elke ruimte afzonderlijk een unieke sfeer te realiseren, waarbij de eenheid aanwezig blijft door het naadloze karakter van de vloer.

Combineer gietvloeren in huis

Er zijn nog veel meer inspirerende ideeën om op een originele manier in uw woning in eenheid te voorzien. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om meerdere soorten gietvloeren met elkaar te combineren. De eenheid komt dan voort uit het naadloze karakter in combinatie met alle voordelen die onze gietvloeren als overeenkomst hebben. Zo heeft u de keuze om in een woonkamer een minerale gietvloer als woonbeton aan te brengen. De slaapkamers zijn dan bijvoorbeeld van een PU gietvloer te voorzien en de badkamer en het toilet zijn met beton ciré af te werken. Informeer gerust naar de mogelijkheden om in uw woning verschillende gietvloeren met elkaar te laten combineren. G-vloeren staat voor u klaar.