Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Epoxy gietvloer voor een magazijn in Rotterdam

Epoxy gietvloer voor een magazijn in Rotterdam

Onlangs hebben wij weer een fantastisch bedrijfsproject afgerond, waarbij een epoxy gietvloer in een magazijn in Rotterdam is geplaatst. Een epoxy gietvloer is qua aantal lagen de overtreffende trap van onze epoxyvloer. De basis voor beide soorten magazijnvloeren is hetzelfde, want die bestaat uit kunsthars in de vorm van epoxy. Het verschil is echter dat de epoxy gietvloer voor het magazijn in Rotterdam uit meerdere lagen is opgebouwd.

Sterk en hoog belastbaar

Een van de eisen die het bedrijf bij ons op tafel neerlegde, was een hoge bestendigheid met betrekking tot verschillende vormen van belasting. De voorkeur ging daarbij uit naar een sterke vloer met duurzame eigenschappen. Ingaande op alle eisen hebben wij geadviseerd om in het magazijn in Rotterdam een epoxy gietvloer aan te brengen. De belastbaarheid is zowel van toepassing als het rijden met voertuigen en plaatsing van machines als op het gebruik van chemicaliën. Het voordeel van een epoxy gietvloer is bovendien dat het enorm sterke vloer is.

Effen uitvoering in neutrale kleur

Bij het samenstellen van een epoxy gietvloer zoals voor het magazijn in Rotterdam komen er nogal wat zaken bij kijken. De keuze voor een kleur is daar uiteraard een voorbeeld van. In deze situatie is de keuze gemaakt voor een neutrale kleur in een effen uitvoering. In het geval van epoxy gietvloeren geldt dat de kleur bij oplevering een glanzende uitstraling heeft. Een van de kenmerken is dat deze vloer na verloopt van tijd en vooral na intensief gebruik een meer matte look krijgt. Dat is een normaal onderdeel van het kleurproces, waarbij uv-straling overigens eveneens invloed heeft op de kleurstelling.

Kleurtoevoeging voor verhogen veiligheid

Overigens heeft het bedrijf dus voor een effen kleur gekozen, maar bij epoxy gietvloeren geldt dat er aanduidingen als lijnen, oversteekplaatsen en pijlen zijn toe te voegen. Bijvoorbeeld om de veiligheid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden in het magazijn te vergroten. In het concrete geval van het magazijn in Rotterdam was dit niet nodig vanwege het type werkzaamheden en aantal medewerkers.

Extra toevoeging met antislip

Het bedrijf in Rotterdam heeft voor de uitvoering van een epoxy gietvloer in het magazijn wel de keuze gemaakt om antislip als extra eigenschap toe te voegen. Het toevoegen van antislip zorgt ervoor dat de vloer net even wat stroever wordt. Wat dat betreft zijn er diverse gradaties van stroefheid te onderscheiden.

Zo hebben wij de magazijnvloer aangebracht

In overleg met het bedrijf in Rotterdam hebben wij een dag afgesproken om met de aanvang van de werkzaamheden te beginnen. Het aanbrengen van de epoxy gietvloer in het magazijn heeft een week tijd gekost. Dat is de normale tijd die het kost om dit type magazijnvloer aan te brengen, want er zijn verschillende lagen die moeten drogen. De ondergrond is voorbereid en van een primer voorzien, waarna wij de vloer extra sterk hebben gemaakt door een schraplaag toe te voegen. Na rekening gehouden te hebben met de droogtijd is daarna de epoxy gietvloer aangebracht en deze is tot slot met een toplaag afgewerkt. Na een volle werkweek is de magazijnvloer naar tevredenheid in gebruik genomen.