Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Houten vloer vervangen voor gietvloer

Houten vloer vervangen: dit zijn de mogelijkheden

Bij het vervangen van een houten vloer door een gietvloer zijn er meerdere opties beschikbaar. Indien de ondergrond geen draagconstructie betreft, verdient het de voorkeur om de houten planken te verwijderen om daarna de gietvloer aan te brengen. Betreft het wel een draagconstructie dan zijn er mogelijkheden om de gietvloer daarop te plaatsen.

Houten vloer vervangen

Een houten vloer vervangen door eerst de planken te verwijderen en daarna een gietvloer te plaatsen, is het meest efficiënt. Indien dit niet gebeurt, kost het bijvoorbeeld veel meer tijd om de houten vloer te egaliseren. In bepaalde situaties is het niet mogelijk om een houten vloer eerst te verwijderen, zoals wanneer de draagvloer van hout is gemaakt. In dat geval is het belangrijk om op een vakkundige en professionele wijze te werk te gaan bij het plaatsen van een gietvloer op hout.

Gietvloer op houten draagconstructie

G-vloeren is expert in het plaatsen van gietvloeren op bestaande houten ondergronden. Wij controleren de ondergrond van hout nauwkeurig en vervangen indien nodig eerst loszittende onderdelen. Zo dichten wij vervolgens de ruimtes tussen de onderdelen en raden wij veelal aan om een zwevende dekvloer aan te brengen. Een houten ondergrond heeft namelijk als nadeel dat er sprake is van meer contactgeluid.

Egalinevloer voor gietvloer

Nadat de voorbereidingen voor het vervangen van een houten vloer zijn getroffen, is het eerst belangrijk om de ondergrond helemaal vlak te maken. Hiervoor brengen wij een egalinevloer aan. Naast de egaliserende wering beschikt egaline eveneens over elastische eigenschappen en deze zijn belangrijk om scheurvorming te voorkomen. Als de egalinevloer er eenmaal ligt, is het tijd om de gietvloer aan te brengen. Dit gebeurt met het plaatsen van meerdere lagen met een PU gietlaag en topcoating. Wilt u meer weten over een houten vloer vervangen door een gietvloer neem dan gerust contact op met G-vloeren.nl.