Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Een moderne open keuken met een centrale gashaard ingebouwd in een houten wand, met een lichtgrijze epoxyvloer, betonnen balken aan het plafond en een kookeiland met barkrukken. Er is een grote plant in de hoek en de ruimte is helder met natuurlijk licht.

Toekomst van thuis: epoxy gietvloeren vinden hun weg naar woonhuizen

Het valt u misschien nog niet op, maar ons wel, dat er steeds meer vraag komt naar epoxy gietvloeren in woningen. De industriële trend in woningen is inmiddels een blijvertje met een stoer en robuust interieur. Daar is ook de basis van de populariteit van epoxy gietvloeren in terug te vinden. Deze vloeren zijn namelijk afkomstig van de industrie, vanwege de bijzondere eigenschappen. De vertaling naar een woonvloer is daarmee nog niet gemaakt. Dat heeft alles met de hardheid van deze vloer te maken, want die is voor de industrie geschikt, maar niet om comfortabel op te wonen. G-vloeren zorgt ervoor dat u dat comfort in huis wel ervaart, door het type kunststof aan te passen van epoxy naar polyurethaan. Dat is namelijk de toekomst van thuis.

Polyurethaan in plaats van epoxy voor gietvloer

Epoxy gietvloeren hebben dezelfde uitstraling als polyurethaan gietvloeren, maar dan wel met een belangrijk verschil. Epoxy is keihard materiaal en het gaat u aan comfort ontbreken als u voor een epoxyvloer in de woonkamer kiest. Polyurethaan is daarentegen elastisch materiaal dat warm en comfortabel aanvoelt en dus het ideale alternatief is voor een epoxy gietvloer. Hoe het dan komt dat de vraag naar epoxy gietvloeren voor woningen stijgt? Dat komt omdat deze vloer qua uiterlijk veel overeenkomsten vertoont met polyurethaan gietvloeren. Er is wat dat betreft veelal sprake van verwarring over het soort toepassing en het soort kunsthars dat daar geschikt voor is.

Gietvloer voor uw woning

Epoxy is hard, bestand tegen zware machines en voertuigen, maar ook chemisch resistent. Heeft u deze eigenschappen nodig in de woonkamer, keuken of slaapkamers in uw huis? Nee, daar wilt u lekker op sokken of met blote voeten op de vloer een warm en comfortabel gevoel ervaren. Dit is precies, waarom wij mensen die komen met de vraag om een epoxy gietvloer in huis te laten aanbrengen, graag het verschil tussen onze gietvloeren duidelijk maken. Ook is het een reden waarom wij er niet eens aan beginnen om epoxy gietvloeren in woningen te plaatsen. Het perfecte alternatief is daarbij beschikbaar in de vorm van een polyurethaan gietvloer.

Verschillen, maar ook overeenkomsten

Mocht u in gedachten hebben om een epoxy gietvloer in uw woning te laten plaatsen, dan gaan wij graag met u in gesprek. U bent waarschijnlijk op zoek naar een moderne en strakke vloer zonder naden die slijtvast, duurzaam, praktisch in onderhoud is en mooi is om te zien. Dat is een epoxy gietvloer voor de industrie, maar om er comfort aan toe te voegen, is het belangrijk om een ander type kunsthars te gebruiken, namelijk polyurethaan.

Naast de verschillen in toepassing, zoals epoxy voor industrie en polyurethaan voor woningen, geldt dat er nog een aantal overeenkomsten zijn. Beide soorten vloeren zijn namelijk in elke denkbare kleur leverbaar, zodat wij u gietvloer in uw favoriete kleur uitvoeren, maar dan wel met het kunsthars met belangrijke eigenschappen die erin voorzien om u comfortabel te laten wonen. Wilt u meer weten? G-vloeren vertelt u graag meer over de verschillende gietvloeren die wel een perfecte keuze zijn voor toepassing in uw woning.