Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Wat doet een lichte vloer met een ruimte

Wat doet een lichte vloer met een ruimte?

Een lichte vloer heeft in een ruimte een ander effect dan een donkere vloer. Het belangrijkste effect is dat een lichte vloer een ruimte groter doet lijken. Het is dan ook ideaal om in bijvoorbeeld een woonkamer met een beperkt oppervlak een van onze gietvloeren in een lichte tint te plaatsen. Het is echter ook mogelijk om een lichte vloer in een riante woonkamer met grote open keuken te plaatsen. Er zijn dan verschillende manieren om de ruimte meer sfeer te geven en warmte te laten uitstralen.

Lichte vloer: versterkend lichteffect

Een lichte vloer zorgt in de ruimte door weerkaatsing van het licht voor een versterkend lichteffect. Een woonkamer met een witte gietvloer oogt hierdoor bijvoorbeeld veel groter en voelt ook echt ruimer aan. Er ontstaat als het ware een meer open effect met een luchtige sfeer.

Sfeer en warmte toe te voegen

Een lichte vloer kan eventueel een kil effect hebben op de uitstraling. Daar is echter wat aan te doen, want een lichte vloer combineert met allerlei materialen en kleuren. Het is dus heel gemakkelijk om een woonkamer gezelliger en knusser te maken door deze meer sfeer te geven. Bijvoorbeeld door de wanden van een warme kleur te voorzien of door meubels van hout of leer in natuurlijke kleuren te combineren met een lichte vloer. In een grote woonkamer creëer je ook al snel meer sfeer door groene planten neer te zetten of door onder de salontafel een vloerkleed neer te leggen.

Vuil en stof eerder gemakkelijk weg te nemen

Bij de keuze voor een lichte vloer is het belangrijk om rekening te houden met vuil en stof. Deze zijn op een lichte vloer eerder zichtbaar, maar het voordeel van een lichte gietvloer is dat vuil en stof niet vastkleven aan de ondergrond. Vuil en stof zijn dan ook gemakkelijk weg te nemen met een stofwisser of stofzuiger.