Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Betonnen vloer

De betonnen vloer en het interieur van de 21e-eeuw.

Doorgaans worden betonnen vloeren niet aangeduid als gelijk "bewoonbaar". Een ruwe betonvloer heeft vooral een constructieve en bouwfysische functie, zo is de gedachte. Maar wat nu als u toch dat 'betongevoel' terug wilt laten komen in uw interieur. Wat nu als u toch een industriële en moderne sfeer mee wilt geven aan een ruimte? Het is zeker niet de eerste keer dat die vraag wordt gesteld. Er bestaan namelijk heel wat producten die voor dit specifieke geval in aanmerking komen. U kan een betonnen vloer creëren met behulp van gietvloeren en coatings, geheel in de stijl en kleur die u maar wenst. Gietvloeren kunnen bijvoorbeeld ook in fraaie 'betonlook' tinten worden uitgevoerd. De extra afwerking geeft de betonnen vloer extra kwaliteit en maakt dat de vloer goed schoon te maken is. Voor specifiek dit soort uitvoeringswerkzaamheden kan G-vloeren BV u prima van advies dienen, geheel op basis van de wensen die u heeft voor uw betonnen vloer.

Betonnen vloer coaten of een gietvloer laten aanleggen?

Een betonnen vloer alleen laten coaten is meestal goedkoper dan het laten aanleggen van een complete gietvloer. Maar niet elke ruwe betonnen vloer is daarvoor geschikt. Coatings komen pas echt tot hun recht op een volstrekt vlak en egaal oppervlak. Denk hierbij aan prefab betonnen vloeren zoals balkons en trapbordessen of gevlinderde betonnen vloeren in parkeergarages. Is er dan geen coating aan te leggen over een betonnen vloer die voorzien is van een zandcement deklaag? In principe wel, maar ook die deklaag is niet egaal genoeg en bovendien kan bij een simpel krasje de onderlaag gelijk zichtbaar worden. In dat geval kan beter worden gekozen voor een 2-laags coatingsysteem zodat de betonnen vloer extra wordt beschermd. Het grote voordeel van het aanbrengen van een gietvloer over een betonnen vloer is dat u een complete afwerking laat aanleggen die geheel naadloos en elastisch is.

Het aanbrengen van een gietvloer over uw betonnen vloer

Het aanbrengen van een gietvloer geschiedt in drie fasen; tijdens de eerste fase prepareren wij de ondergrond. Ruwe betonnen vloeren worden goed geschuurd en zelfs verontreinigingen kunnen worden weggewerkt met het vlamstralen van beton, een behandeling die vaak wordt toegepast in industriele omgevingen waar olie en andere chemische substanties worden gebruikt. Na het schuren en dichtzetten van kieren volgt de volgende fase, het aanbrengen van een schraplaag over de betonnen vloer en mogelijk een hechtprimer om deze eerste laag goed te laten hechten. In laatste instantie wordt de betonnen vloer voorzien van de gietmassa, die eerst door het goed mengen van twee componenten op de mengplek wordt geprepareerd. Er wordt gebruik gemaakt van vlakspanen en prikrollers om de gietmassa zo egaal mogelijk te verdelen en om alle luchtbelletjes uit de substantie te halen. Een betonnen vloer kleur geven of verduurzamen met gietvloeren of coatings? Bespreek al uw wensen met onze technische adviseurs. Bel tijdens kantooruren met 020 - 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl

Betonverf

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike