Gietvloer met patroon

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer met patroon heeft een originele en unieke uitstraling. Het interieur wordt er levendiger van en dat spreekt tot de verbeelding. Er zijn verschillende manieren om gietvloeren met patroon te realiseren. Overigens is er wel een onderscheid te maken tussen patronen in de vorm van een verweven effect, zoals bij betonlook vloeren en patronen als vormen, logo’s, lijnen, iconen of afbeeldingen. G-vloeren levert en plaatst wat dat betreft allerlei soorten gietvloeren met patroon.

Gietvloer patroon: custom made betonlook

Een gietvloer patroon dat erg populair is voor uiteenlopende interieurstijlen betreft het creëren van een betonlook. Een PU gietvloer in een effen kleur is bijvoorbeeld door ons ook uit te voeren in een gietvloer met patroon van een betoneffect. Het levendige patroon met speelse of stoere uitstraling komt tot stand door twee kleuren in elkaar over te laten lopen. Dit betekent dat pas op het moment dat de kleurafwerking als laag aan de beurt is, er sprake is van de mix van twee kleuren. Het mooie effect van het betonpatroon krijgt dan tijdens het gieten en strak maken van de gietvloer de eigen unieke en originele vorm.

Functioneel gietvloer patroon

Een gietvloer met patroon kan ter verfraaiing en decoratie gerealiseerd worden, maar er ook een functioneel en praktisch element van te maken. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten patronen te verwerken in de gietvloer door een combinatie van kleuren te gebruiken. In een parkeergarage is het bijvoorbeeld mogelijk om een oversteekplaats te realiseren door rechthoekige patronen aan te brengen. Of door parkeervakken als patroon in een andere kleur te plaatsen. Deze opties zijn eveneens perfect om een gietvloer patroon in een magazijn te realiseren. Wat dat betreft komen allerlei soorten bedrijven in aanmerking om een gietvloer met een functioneel patroon te laten plaatsen. Overigens is het functionele karakter uiteraard eveneens te combineren met een decoratieve look.

Gietvloer met flakes als decoratief patroon

Er zijn meerdere manieren om een patroon in een gietvloer te verwerken. Zo is het ook mogelijk om voor een afwerking en uitvoering met zogenoemde flakes te kiezen. Dit zijn een soort vlokken die een andere kleur hebben dan de gietvloer en daardoor een uniek patroon vormen. Bij een gietvloer patroon met flakes geldt dat er vooral sprake is van een fraai decoratief effect met een speelse look.

Logo’s afbeeldingen en teksten

Een gietvloer met patroon is ook prachtig te combineren of te realiseren met een logo, afbeelding of tekst. Het is vooral voor bedrijven interessant om bijvoorbeeld bij de entree een logo te verwerken in een gietvloer met patroon. Het kan uiteraard ook een afbeelding zijn of een tekst om daar de aandacht bij de entree naar toe te trekken.

Gietvloer designpatronen: zichtbaar en voelbaar

Er zijn verschillende soorten gietvloeren die zich goed lenen om uit te voeren met een designpatroon. Bijvoorbeeld bij een design betonvloer, waarbij het effect van het gietvloer patroon afhankelijk is van de aanbrengmethode. Bij een ambachtelijke uitvoering met het aanbrengen van het materiaal, ontstaat er bijvoorbeeld een patroon met korte strepen. Deze zijn niet alleen zichtbaar, maar ook te voelen als er met de vingers overheen gaat. De structuur daarvan komt in de buurt bij die van de huid van een olifant.

Een andere uitvoering betreft een gegoten betonvloer, waarbij er een patroon ontstaat tijdens het uitstrijken. Hierdoor ontstaat er een gietvloer patroon met look en feel van leer. Zo bieden wij nog veel meer mogelijkheden om artistieke vloerideeën te realiseren. Daarom horen wij graag uw ideeën aan en denken wij met u mee om tot maatwerk te komen.

Personaliseren van gietvloeren

Het personaliseren van gietvloeren gaat verder dan alleen uw keuze voor een kleur of voor een patroon met betonlook. U heeft bij veel van onze gietvloeren namelijk ook de mogelijkheid om innovatieve vloerpatronen uit te laten voeren. Het hangt dan wel van het soort gietvloer af wat de mogelijkheden zijn voor de toepassing van patronen.

Betonlook, wolkeneffect of uw idee

Bij een PU gietvloer in één kleur is er sprake van een effen patroon, maar dat wordt anders als u bijvoorbeeld voor een betonlook vloer kiest. Wij noemen het betonlook, maar er zijn veel meer effecten te maken, zoals een wolkeneffect. U heeft zelfs invloed op de mate van het effect en dat geldt zowel voor de betonlook als het wolkeneffect. Het verder personaliseren van uw gietvloer is mogelijk door uw wensen aan ons te laten horen. Wij staan open voor uw ideeën en doen er alles aan om het door u gewenste gietvloer patroon tot leven te brengen.

Meer informatie over gietvloer patronen?

G-vloeren is een specialist in de uitvoering van gietvloer patronen en levert bovendien maatwerk dat op basis van een professioneel advies tot stand komt. Neem contact met ons op voor meer informatie over decoratieve en functionele mogelijkheden van gietvloeren met patronen. Onze showroom is te bezoeken op afspraak, want wij nemen graag alle tijd voor u.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten