Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer ondervloer

Een gietvloer is op zo goed als elke soort ondervloer aan te brengen. Hij wordt immers in vloeibare staat gelegd. Het is echter wel zo dat er bij de ene soort ondervloer wat meer voorbereidende werkzaamheden nodig zijn dan bij de andere. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten gietvloer ondervloeren en welke voorbereidingen vereist zijn.

Geschikte ondervloeren voor gietvloeren

Alle gietvloeren hebben baat bij een goede ondervloer. Het belangrijkste bij het leggen van een gietvloer is dat de ondervloer compleet vlak en stabiel is. Dit heeft onder andere te maken met de geringe dikte van de gietvloer zelf. Hieronder leest u meer over verschillende soorten gietvloer ondervloeren.

Gietvloer op beton

Beton is een perfecte ondervloer om een gietvloer op te leggen. Voordat de gietvloer op beton gelegd wordt, dient de betonnen ondervloer wel opgeschuurd te worden. Hierdoor ontstaat er een iets ruwer oppervlak dat een perfecte hechting biedt voor de gietvloer.

Gietvloer over tegels

Tegels zijn doorgaans geschikt als gietvloer ondervloer, mits ze volledig vastliggen. De tegels worden voor het leggen van de gietvloer eerst goed geschuurd en eventueel voorzien van een extra egalisatielaag. Dit is echter alleen mogelijk als er geen grote niveauverschillen in de vloer aanwezig zijn. Een gietvloer over tegels passen we bij G-vloeren veelvuldig in de badkamer toe.

Gietvloer op hout

Ook hout is een geschikte gietvloer ondervloer. De houten vloer moet wel stevig genoeg zijn en volledig vlak liggen. De ondervloer dient ook grondig voorbewerkt te worden om het inkrimpen of uitzetten van het hout te voorkomen.

Gietvloer over natuursteen

Het leggen van een gietvloer over natuursteen is doorgaans geen probleem. Dit is wel op voorwaarde dat het natuursteen goed vlak en vast ligt. Ook bij natuursteen zal enige voorbewerking en egalisatie vereist zijn.

Chape

Chape heeft een bijzonder poreuze structuur, waardoor het een ideale ondergrond is om een gietvloer op te leggen. De primerlaag van de gietvloer, die als eerste wordt aangebracht, dringt perfect door in de chape. Dit zorgt voor een uitmuntende hechting en bevordert de sterkte van de vloer. Chape moet uiteraard wel altijd vlak zijn, sterk zijn en niet loslaten van de grond.

Ongeschikte ondervloeren voor gietvloeren

Uiteraard is niet elke ondervloer geschikt om een gietvloer op te leggen. Enkele voorbeelden van ongeschikte ondervloeren zijn:

  • Linoleum
  • Marmoleum
  • Kurk
  • Zeil

Deze vloersoorten bieden meestal niet de benodigde hechting voor een gietvloer. Wanneer u in het bezit bent van een van deze vloersoorten en u wilt toch een gietvloer, dan is het wel mogelijk om de vloer in zijn geheel te verwijderen om vervolgens toch een gietvloer te plaatsen.

Ondervloer offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een gietvloer en benieuwd of wij deze kunnen aanbrengen over uw bestaande ondervloer? Neem dan contact op met onze specialisten via 020 – 846 36 94 of vraag via de onderstaande knop direct een offerte aan.

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike