Gietvloer over grindvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Er komen bij G-vloeren regelmatig vragen binnen over de opties als het gaat om het aanbrengen van gietvloeren over uiteenlopende ondervloeren. Zo ook of het mogelijk is om een gietvloer over een grindvloer aan te brengen. Een grindvloer of siergrindvloer uitbreken kost niet alleen tijd, maar ook geld. In die zin is het handig als de mogelijkheid bestaat om een gietvloer over een grindvloer te plaatsen. Bij G-vloeren behoort deze optie in elk geval tot de mogelijkheden en bieden wij u bovendien een ruime keuze uit verschillende soorten gietvloeren.

Gietvloer over grindvloer leggen

Een bestaande grindvloer is lastig te verwijderen omdat het een zeer sterke gietvloer betreft, waarin grind en kunsthars gecombineerd zijn. Het is zelfs onder alle vloeren een van de lastigste vloeren om uit te breken en te verwijderen. Daarom verdient het de voorkeur om een gietvloer over een grindvloer te leggen. Een gietvloer is over allerlei soorten ondergronden aan te leggen, zoals op tegels en op hout, maar dus ook over een siergrindvloer of grindvloer. De ondervloer dient daarbij altijd aan enkele voorwaarden te voldoen, zoals aan de voorwaarde van een vlak en strak oppervlak.

Ondervloer gereed maken

Bij het aanbrengen van een gietvloer over een grindvloer is het van belang om deze ondervloer voor te bereiden. Het belangrijkste is daarbij dat er een vlak en stabiel oppervlak ontstaat. Dat is een eerste voorwaarde omdat een gietvloer zichzelf nivelleert over de grindvloer. Bij een niet stabiel of niet vlak oppervlak is het resultaat wat dat betreft niet perfect te realiseren. Naast het stabiele karakter van de ondervloer geldt dat er eveneens een goede hechtingsbasis dien te zijn. Het stabiele en vlakke karakter is indien nodig te realiseren door de grindvloer te egaliseren. Voor het hechtingsproces van de gietvloer is er een basis te leggen met het aanbrengen van een primer.

Grindvloer eerst verwijderen

Indien u de grindvloer liever eerst wenst te verwijderen, is het aan te raden om dat door een specialist te laten doen. Ook na het verwijderen van een grindvloer is het belangrijk om de ondergrond gereed te maken voor het leggen van een gietvloer. Indien er vloerverwarming onder de grindvloer ligt, is het extra belangrijk om bij de verwijdering van de vloer zorgvuldig te werk te gaan. Dit om schade aan de vloerverwarming te voorkomen. Overigens is het mogelijk om de vloerverwarming te behouden in combinatie met het aanbrengen van een gietvloer. Twijfelt u over de keuze om de grindvloer te laten liggen of te laten verwijderen? Neem gerust contact op met G-vloeren om te bepalen wat in uw situatie de beste optie is.

Deskundig advies van G-vloeren

Het is altijd mogelijk om bij de keuze voor het laten leggen van een gietvloer over een grindvloer deskundig advies te ontvangen van G-vloeren. Onze experts staan voor u klaar en ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Amsterdam. Wilt u zo snel mogelijk een prijsopgave ontvangen dan is het mogelijk online een offerte aan te vragen voor de plaatsing van een gietvloer.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten