Gietvloer materiaal

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloeren zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maar altijd worden ze gemaakt van duurzaam materiaal. De exacte materiaalsoort(en) verschillen per gietvloertype. Grof gezegd zijn er 3 soorten gietvloeren: epoxy-, polyurethaan- en cementgebonden gietvloeren. In onze nieuwste blog gaan we dieper in op de verschillende materialen die gebruikt worden bij het appliceren van deze gietvloeren.

Materiaal epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer wordt gemaakt van kunststof polymeer, ook wel eens kunsthars genoemd. In principe is dit een restproduct van aardolie, wat het materiaal bijzonder duurzaam maakt. Aan de kunsthars worden bindmiddelen verbonden, zodat de vloer gaat hechten. Ook worden er natuurlijke kleurpigmenten aan toegevoegd die de vloer zijn kleur geven. Alle materialen die we gebruiken bij het vervaardigen van een epoxy gietvloer zijn milieuvriendelijk en duurzaam verkregen. Door de unieke materiaalsamenstelling is een epoxy gietvloer snoeihard en mede hierom worden ze vaak gebruikt als bedrijfsvloer.

Materiaal polyurethaan gietvloer

Ook een polyurethaan gietvloer wordt van kunststof gemaakt. Er is echter wel een groot verschil ten opzichte van de epoxy gietvloer. Door de specifieke samenstelling van materialen is een polyurethaan gietvloer veel elastischer, waardoor u minder snel last heeft van krassen en beschadigingen. Ook biedt de PU gietvloer een stuk meer comfort, wat de vloer ideaal maakt voor woonruimtes.

Materiaal cementgebonden gietvloer

Last but not least, is er ook nog de cementgebonden gietvloer. In deze vloer worden onder meer de materialen cement, kunsthars, kiezelzand en water verwerkt. Om de vloer af te maken wordt hij afgelakt met twee transparante, oplosmiddelvrije polyurethaan toplagen. Het resultaat is een schitterende vloer met een levendige uitstraling, die bovendien relatief snel gelegd kan worden.

Meer info nodig? Neem contact op!

Kunnen we u meer vertellen over de verschillende gietvloer materialen die er bestaan of wilt u weten welke gietvloer voor u het meest geschikt is? Neem voor deze en al uw andere vragen gerust contact op via 020 – 846 36 94 of info@g-vloeren.nl. We zijn u met genoegen van dienst.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten