Is een gietvloer glad?

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer is naadloos en bestaat uit één geheel met een volledig vlak oppervlak. Dat doet de vraag oprijzen of een gietvloer glad is. Dat is toch waar je aan denkt bij een geheel vlakke vloer. Onze gietvloeren zijn onder normale omstandigheden in elk geval niet glad. Dat heeft met de samenstelling van het materiaal te maken. Bovendien zijn er voor speciale situaties waar dat nodig is mogelijkheden om de gietvloer extra stroef te maken. Dat doen wij door antislip toe te voegen, zoals in werkplaatsen of garages waar de vloer nat kan worden.

Wanneer is een gietvloer glad?

Gietvloeren voor particulier gebruik voorzien wij doorgaans niet van extra antislip, zoals in parkeergarages, bakkerijen of zwembaden. Dat is ook niet nodig, omdat een gietvloer van zichzelf niet glad is. Wanneer is een gietvloer dan glad? Er doen zich mogelijk bepaalde situaties voor, waarin het oppervlak wel glad kan worden. Bijvoorbeeld als u te enthousiast aan het dweilen gaat en er water op de vloer komt te liggen. Loopt u er dan met blote voeten overheen dan is de gietvloer wel glad. Dat is echter onder deze omstandigheden normaal te noemen en komt ook voor bij laminaat of plavuizen in de woonkamer. Het kan dus inderdaad voorkomen dat een gietvloer glad is, maar dan wel alleen als bepaalde situaties zich voordoen.

Extra stroefheid met antislip

In ruimtes als werkplaatsen en parkeergarages doen zich vaker situaties voor dat er een vochtige substantie op de vloer komt. Denk maar aan olie dat op zich dan een gevaar vormt om over uit te glijden. Of aan regen die een auto onder de banden mee de parkeergarage inneemt. Dan is er sprake van gladheid op de vloer, maar daar zijn voorzorgsmaatregelen tegen te nemen. De oplossing daarvoor is de gietvloer antislip uit te voeren. Afhankelijk van de situatie en ruimte is het mogelijk om de vloer minder glad te maken als deze nat is. Bijvoorbeeld door een extra hoge antislipgradatie toe te voegen of een beperkte mate van antislip. Wij geven u daarin graag advies vanuit onze expertise om te voorkomen dat een gladde gietvloer tot ongelukken leidt.

Gietvloer in de badkamer

Een gietvloer is zoals gezegd van zichzelf niet glad. Wat gebeurt er dan als u een gietvloer in de badkamer laat plaatsen? De kans is groot dat er tijdens het douchen, baden of erna water op de vloer terechtkomt. Dat maakt de vloer in dat geval wel glad net als een natte tegelvloer, maar ook hier zijn verschillende oplossingen voor beschikbaar. Bijvoorbeeld door antislip in de toplaag op te nemen. Ook is het mogelijk om een antislipmat neer te leggen of een badmat in de badkamer te plaatsen. Het water trekt overigens nooit in de gietvloer, maar blijft erop liggen. Dat heeft met het waterafstotende karakter te maken van onze gietvloeren voor badkamers. U heeft nu antwoord op de vraag ’Is een gietvloer glad’. Wilt u nog meer informatie over onze gietvloeren of een afspraak maken om langs te komen in onze showroom? Bel ons dan gerust of stuur een e-mail.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten