Levensduur gietvloer verlengen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer staat bekend om de lange levensduur van tientallen jaren, zodat deze vloer wat dat betreft al een prima keuze is. De levens van een gietvloer is te verlengen door met verschillende aspecten rekening te houden. Bij een originele PU gietvloer is de vloer uit diverse lagen opgebouwd. De gietlaag ligt daarbij onder de topcoating die de bovenste laag vormt. In de loop der jaren is het uiteraard mogelijk dat er gebruikerssporen te zien zijn en er krasjes in de bovenste laag komen. De levensduur van de gietvloer is in dit geval gemakkelijk door G-vloeren te verlengen door de toplaag te vernieuwen. Zo zijn er nog meer mogelijkheden en overigens ook voorzorgsmaatregelen te nemen om de levensduur van een gietvloer te verlengen.

Levensduur gietvloer verlengen met voorzorgsmaatregelen

Het is natuurlijk belangrijk om zorgvuldig met een gietvloer om te gaan als u de levensduur wilt verlengen. Er zijn daarvoor een aantal simpele maatregelen te nemen om bijvoorbeeld beschadigingen te voorkomen van de toplaag of de gietlaag. Zo raden wij af om met grote en zware meubelen te schuiven. Het is niet zo dat er helemaal niets te schuiven valt, want eetkamerstoelen zijn een typisch voorbeeld van meubels die dagelijks in gebruik zijn. Wij raden aan om dit soort meubels te voorzien van bescherming onder de poten. Overigens tasten kleine krasjes op zich de levensduur van de gietvloer zelf niet aan, maar wel de toplaag. Kleine krassen zijn echter ook gemakkelijk te voorkomen, zoals door een deurmat bij de voordeur en achterdeur neer te leggen. Deze mat haalt vuil, zand en steentjes onder de schoenzolen vandaan.

Levensduur gietvloer verlengen met nieuwe toplaag

Een gietvloer gaat tientallen jaren mee, maar de toplaag slijt wel in de loop der jaren. Uiteraard zijn er de genoemde voorzorgsmaatregelen om de levensduur van de toplaag van de gietvloer te verlengen. Toch kan het voorkomen dat de toplaag beschadigd raakt of slijt door regulier gebruik. In dat geval hoeft u niet een complete nieuwe gietvloer te laten aanleggen, maar is het voldoende om een nieuwe coating over de gietvloer aan te brengen. Een nieuwe toplaag over een gietvloer zorgt voor verlenging van de levensduur.

Grote beschadigingen herstellen

Er gebeurt in elk huis wel een keer een ongelukje, waarbij er een zwaar voorwerp op de grond valt. Mocht dat gebeuren op uw gietvloer en ontstaat er in dat geval een diepe put of ander beschadiging dan is herstel een optie. Een gietvloer herstellen behoort tot de mogelijkheden om voor verlenging van de levensduur te zorgen. Wij komen altijd eerst langs om de mate van beschadiging te beoordelen om op basis daarvan een advies uit te brengen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het defecte deel te verwijderen en de gietvloer te repareren die er daarna weer mooi uit te komt te zien.

Onderhoudsadvies

Het in een goede staat houden van een gietvloer heeft uiteraard invloed op de levensduur van de gietvloer. Wij geven u dan ook een uitgebreid onderhoudsadvies die de levensduur van de gietvloer ten goede komt.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten