Betonverf

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

G-vloeren B.V. levert en appliceert betonverf en hoogwaardige coatings. Hiermee verduurzamen we vloeren, wanden en andere bouwkundige of constructieve elementen en geven we ze opnieuw kleur. G-vloeren appliceert betonverf in tal van ruimten en voor diverse toepassingen, denk hierbij aan:

 • Vloeren van parkeergarages
 • Betonnen constructie-elementen van woongebouwen
 • Trappen
 • Balkons
 • Over bestaande verflagen die een nieuw jasje nodig hebben

G-vloeren is lid van de Nederlandse Ondernemersvereniging van Afbouwbedrijven en levert hoogstaande kwaliteit betonverven en coatings tegen een eerlijke prijs aan particulieren, ondernemers en winkeliers. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de onderstaande button.

Betonverf vloer

Betonverf is geschikt om toe te passen op verschillende soorten vloeren. Het is bijvoorbeeld ideaal om betonverf te gebruiken om een anhydrietvloer van een coating te voorzien. Zo is deze verf eveneens geschikt om te gebruiken voor het afwerken van een zandcementvloer. Een andere mogelijkheid is om betonverf voor een egalinevloer te gebruiken. In deze situatie er bijvoorbeeld eerst een egalinevloer geplaatst op beton, waarna deze verder is af te werken met speciale betonverf, zoals een coating.

Betonverf voor betonlook vloer

Naast dat betonverf in de meest uiteenlopende kleuren beschikbaar is, bieden wij met onze coatings de mogelijkheid om er een betonlook vloer mee te realiseren. Beton heeft als nadeel dat het een saai en stoffig uiterlijk heeft. Daar is verandering in aan te brengen door betonverf te gebruiken. De betonlook vloer ontstaat vervolgens door twee kleurtinten betonverf net niet helemaal met elkaar te laten mengen. Bij het toepassen van betonlook coating krijgt u een vloer met een design dat een verweven kleureffect laat zien.

Wat is het verschil tussen verf, betonverf en coating?

De bestanddelen van verf, betonverf of coating maken het verschil net als de toepassing. Verf wordt vooral gebruikt om bijvoorbeeld hout te schilderen, zoals kozijnen of meubels. Betonverf is, zoals de naam al zegt, speciaal geschikt om beton te verven en daarmee een nieuwe look en beschermende laag te realiseren. Betonverf is wat dat betreft een soort coating en deze laatste soort, is te onderscheiden in polyurethaan en epoxy. Dit zijn soorten kunsthard met elk andere eigenschappen. Epoxy is te zien als een betonverf met industriële eigenschappen en polyurethaan is meer elastisch van aard. De termen verf, betonverf en coating lopen nogal eens door elkaar heen en kunnen wat dat betreft voor verwarring zorgen. Zo is betonverf niet alleen op beton toe te passen, maar ook op andere harde ondergronden, zoals op een egalinevloer.

G-vloeren: specialist in betonverf

De keuze voor het type betonverf is afhankelijk van het gebruik, de weersbestendigheid, de watervastheid, de uiteindelijk te verkrijgen slijtvastheid, de gladheid en de kleur. Essentieel bij het aanbrengen van betonverf is de preparatie van de ondergrond. Een zorgvuldige behandeling van de ondergrond zorgt altijd voor het beste resultaat. Werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren zijn:

 • Het afbijten van bestaande betonverf
 • Het opruwen van vloeren en wanden
 • Het reinigen van interieurelementen
 • Het schuren van vloeren
 • Het vlamstralen van beton
 • Diverse andere intensieve preparatiebehandelingen die voor het goed aanbrengen van betonverf noodzakelijk zijn

Hiernaast gebruiken wij vaak antislip coatings om bestaande trappen of bordessen van een slipbestendige laag te voorzien.

De voordelen van een betonverf vloer

Een groot voordeel van een betonverf vloer is dat er sprake is van een goedkoop vloersysteem. Dit heeft met de samenstelling van het materiaal en de benodigde hoeveelheid te maken. De vloerafwerking is namelijk heel dun. Betonverven zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en dat is eveneens een voordeel. Daarnaast is er bij onze betonverf sprake van een hoge kwaliteit en een enorm stoot-, kras- en slijtvast karakter. De vloer is na het aanbrengen van de vloerverf esthetisch en hygiënisch. Het is bovendien een vloersysteem dat simpel schoon te maken is en op meerdere ondergronden is toe te passen. Hieronder vindt u nog eens alle voordelen van een betonverf vloer opgesomd.

 • Goedkoop
 • Hoge kwaliteit
 • Dunne vloerafwerking
 • Duizenden kleuren om uit te kiezen
 • Stootvast, krasvast en slijtvast
 • Esthetisch
 • Hygiënisch
 • Geschikt voor onder meer beton en steen

Het schuren van beton en de behandeling met betonverf

Het zorgvuldig schuren van beton is één van de meest logische uitvoeringswerkzaamheden om een vloer of wand klaar te maken voor een nieuwe betonverflaag. Niet alleen verkrijgt men zo een egaal oppervlak, maar bestaande resten verf, vuil en andere verontreinigingen worden zorgvuldig verwijderd. Voordat de eerste laag betonverf wordt aangebracht, wordt gebruikgemaakt van een diamantschuurmachine en een industriële stofzuiger om het oppervlak zo schoon mogelijk te krijgen. Scheuren of butsen in een vloer kunnen gelijk worden opgevuld met kit of een elastische mortel. Voordat de betonverf wordt aangebracht, kan het noodzakelijk zijn een primer aan te brengen die hechting tussen de verf en het beton garandeert.

Stappenplan voor de aanbrenging van betonverf

G-vloeren voert de aanbrenging van een betonverf vloer uit volgens een stappenplan. Dit zorgt voor het allerbeste resultaat.

 1. Preparatie ondergrond

  Het is afhankelijk van de ondergrond welke vorm van preparatie nodig is. Als er bijvoorbeeld scheuren in het beton zitten, repareren wij deze eerst met reparatiemortel. Een belangrijk aspect is het schuren van de ondergrond om deze daarna met een industriële stofzuiger te ontdoen van stof en vuil.

 2. Primer voor de hechting aanbrengen

  Als er sprake is van een zuigende ondergrond, dan brengen wij eerst een primer aan. Deze primer versterkt het proces van de hechting met de betonverf.

 3. Aanbrenging betonverf

  De aanbrenging van de betonverf gebeurt met een verfroller, waarbij de applicatiemedewerker het materiaal zorgvuldig uitrolt. Het is afhankelijk van uw wensen en situatie of het nodig is om twee of drie lagen aan te brengen. Houd hierbij wel rekening met de droogtijd van elke laag.

 4. Ingebruikname van de vloer

  De betonverf vloer is na 16 uur beloopbaar. Dit is ook het moment waarop het mogelijk is een volgende laag aan te brengen. Na 24 uur is de betonverf vloer al licht belastbaar. Een volledige doorharding neemt tot 7 dagen in beslag.

Samenstelling en laagdikte van betonverf

De samenstelling van betonverf varieert. Er is bijvoorbeeld een onderscheid tussen de 1-component- en 2-componentenuitvoering. De samenstelling van het materiaal verschilt van acrylaat tot epoxy en polyurethaan. De laagdikte is zeer beperkt. Als u een vloer van betonverf laat voorzien, bedraagt de laagdikte doorgaans maar 1 millimeter. Betonverven zijn overigens door deze beperkte laagdikte en samenstelling voor meerdere doeleinden geschikt, zoals voor vloeren en voor wanden.

Verschillende kleuren betonverf

Betonverf is bij uitstek een afwerking die in elke kleur naar wens verkrijgbaar is. Er zijn uiteraard populaire kleuren die eruit springen. Bijvoorbeeld de verschillende tinten grijs, zoals lichtgrijs, donkergrijs en betonkleur. Ook wit en gebroken wit zijn populaire tinten, maar het kleurenpalet is veel uitgebreider. Kijk alleen maar naar de RAL-kleurenkaart om een indruk van de vele opties te krijgen. De kleuren variëren echt van groen tot paars en van oranje tot blauw.

Voorbeeldprojecten

G-vloeren is een specialist die betonverf al in vele projecten heeft toegepast. Het materiaal leent zich voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld om trappen in flatgebouwen en balkons van een duurzame vloerafwerking te voorzien of een vloer in een garage of zelfs op het terras af te werken. De betonverf vloer is geschikt voor beton, maar ook voor steen of een zandcementvloer. Ook showrooms en winkelvloeren kunt u een mooie uitstraling geven in een kleur naar keuze.

Het kiezen van een betonverf systeem

De meeste betonverf systemen zijn goed bestand tegen water, olie, vetten, schoonmaakmiddelen, autobanden en benzine. Betonverf is dan ook zeer geschikt voor het verduurzamen van wanden en vloeren van winkels, garages en woonkamers. Diverse watergedragen betonverven belasten het milieu een stuk minder en zorgen voor minimale dispersie van chemische bestanddelen tijdens het aanbrengen en tijdens de droging. Het kiezen van een betonverf systeem is de belangrijkste stap in het gehele proces. Sommige betonverven dekken uitstekend met maar één laag en bij andere betonverven kunt u het best twee lagen aanbrengen.

Veelgestelde vragen over betonverf

Heeft de kwaliteit van betonverf invloed op het resultaat?

De kwaliteit van betonverf heeft zeker invloed op het uiteindelijke resultaat. Zeker ook met het oog op de levensduur. Betonverf van een hoge kwaliteit zoals wij gebruiken, garandeert een langere levensduur en voorkomt snel afbladderen.

Kan ik met betonverf zelf mijn vloer verven?

Er zijn veel doe-het-zelvers die met betonverf een vloer verven. Het is dus inderdaad mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Wilt u verzekerd zijn van het beste resultaat dan is G-vloeren u graag van dienst met het uitvoeren van de werkzaamheden.

Welke betonverf vloer heb ik nodig?

Betonverf vloer is in verschillende verfsystemen beschikbaar. Het hangt van de situatie en wensen af welk verfsysteem het beste is. Uiteraard adviseren wij u graag over welk betonverf vloer systeem het beste is. Bijvoorbeeld epoxy, acrylaat of polyurethaan.

In welke kleuren is betonverf verkrijgbaar?

Betonverf vloer en betonverf voor andere constructies is in allerlei kleuren verkrijgbaar bij G-vloeren. U heeft dan ook onder meer de mogelijkheid om uit alle RAL-kleuren te kiezen. Overigens zijn lichtgrijs net als de betonkleur en donkergrijs populaire kleuren voor betonverf vloer.

Hoe dik wordt een betonverf vloer?

Betonverf heeft als voordeel dat de verf in een hele dunne laag over de bestaande betonvloer is aan te brengen. De dikte is meestal dan ook maar beperkt tot 1 millimeter.

Is betonverf buiten voor mijn balkonvloer geschikt?

G-vloeren biedt verschillende soorten betonverf en ook verf die geschikt is voor toepassing op een balkonvloer buiten. Ook voor de afwerking van betonnen randen van het plafond is betonverf geschikt.

Hoe brengen jullie betonverf aan?

Wij hanteren een vast stappenplan, waar voorbereidende werkzaamheden deel van uitmaken. Bijvoorbeeld met het schuren van beton net als het schoonmaken en opvullen van scheuren en aanbrengen van de primer.

Hoelang moet een betonverf vloer drogen?

De droogtijd van een betonverf vloer duurt ongeveer 16 uur. Vanaf dat moment is de vloer weer te belopen en om de tweede laag aan te brengen. Na 24 uur is lichte belasting mogelijk en volledige harding duurt tot zeven dagen.

Wat is betonverf?

Betonverf is verf met een verschillende samenstelling en is geschikt om beton te verven, zoals een vloer van beton. Er is een onderscheid tussen 1-componenten betonverf en 2-componenten betonverf en daarbij is er diversiteit in materialen, zoals polyurethaan, acryl en epoxy.

Is betonverf voor de vloer ook voor de muur geschikt?

Betonverf is zowel geschikt voor vloeren als voor muren en voor andere constructies van beton.

Is betonverf geschikt om stof in de vloer in mijn schuur te verminderen?

Een vloer van beton trekt vuil en stof aan en dat probleem is op te lossen door betonverf op de vloer in de schuur aan te brengen. Het is wel belangrijk om daarbij zorgvuldig het stappenplan te volgen.

Overige vloeren bij G-vloeren

G-vloeren is niet alleen specialist in betonverf vloeren, ook voor onder andere de onderstaande vloersoorten zijn wij de aangewezen expert:

Contact

Uiteraard kunnen onze adviseurs u alles uitleggen over de verschillende betonverven die voorhanden zijn. Wij denken graag met u mee over de voor u meest optimale (budgettaire en functionele) oplossing. Neem gerust contact met ons op. U bent ook van harte welkom bij onze showroom in Amsterdam.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten