Epoxy

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Epoxy is een van de kunststoffen die G-vloeren gebruikt om gietvloeren en coatings te realiseren. Meer specifiek gaat het dan om epoxyvloeren, epoxy gietvloeren en epoxy coatingvloeren. Epoxy is een kunststof met een zogenoemd thermohardend karakter. Bij de productie ervan is het middel vloeibaar en dat maakt het uitermate geschikt om over een ondergrond te gieten en een gietvloer aan te brengen. Na het uitgieten over de ondergrond hardt epoxy uit en ontstaat er een vloer die volledig naadloos is.

Eigenschappen van epoxy

Epoxy kent verschillende eigenschappen, zoals een enorme druk- en treksterke. In vergelijking met beton is deze sterkte wel tweemaal zo groot. Bovendien is epoxy vloeistofdicht materiaal en perfect om als vloertoepassing te dienen. Bijvoorbeeld in industriële ruimten als werkplaatsvloer, magazijnvloer, fabrieksvloer, productievloer net als in de vorm van een parkeergaragevloer. Epoxyhars zorgt voor een vloer die mechanisch te belasten is, maar ook bestand is tegen chemicaliën, zuren en oliën. Verder voorziet epoxy als hoofdbestanddeel van een vloer in optimaal onderhoudsgemak.

Epoxyhars

Epoxyhars maakt onderdeel uit van polymeren die voor coatings en gietvloeren een belangrijke toepassing vormen. Het betreft hier een tweecomponenten middel dat voor veel meer doeleinden dan alleen voor epoxyvloeren te gebruiken is. Epoxy wordt bijvoorbeeld voor allerlei producten gebruikt, zoals in verf en in printplaten. Het tweecomponenten middel bestaat uit een basiscomponent dat vloeibaar is en het tweede component betreft een vloeibare verharder. De tweecomponenten laten een chemische reactie zien op het moment dat deze zich met elkaar vermengen. De chemische reactie voorziet in uitharding van het materiaal dat zich laat aanzien als hard kunststof materiaal.

Verschillende soorten epoxy

Er zijn veelzijdige toepassingen mogelijk met epoxy en dat komt onder meer doordat er diverse soorten zijn te onderscheiden. Epoxy vormt daarbij uiteraard het hoofdbestanddeel aan de hand waarvan uiteenlopende producten zijn ontwikkeld. Epoxy giethars is bijvoorbeeld een product dat te gebruiken is om een epoxy gietvloer aan te brengen. Zo bestaat er ook epoxy coating om een coatingvloer mee te realiseren. G-vloeren voorziet in de realisatie van allerlei soorten epoxyvloeren. Onze expertise maakt het mogelijk om u van het juiste advies te voorzien bij het maken van een keuze voor een van de epoxyvloeren.

Veilig werken

Epoxy op basis van tweecomponenten brengt een chemische reactie teweeg. Daarom is het altijd belangrijk om op een veilige manier met epoxy te werken. Het is onder meer van belang om te voorkomen dat epoxy in contact komt met de huid. Het dragen van handschoenen biedt wat dat betreft bescherming. Het is ook van belang om ervoor te zorgen dat er geen epoxy in de ogen komt. Een veiligheidsbril biedt daarvoor uitkomst. Uiteraard werkt ons applicatieteam op een veilige manier bij het verwerken van epoxy tot epoxyvloeren, epoxy coatings en epoxy gietvloeren.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over epoxy en de mogelijkheden om daarmee de perfecte vloer samen te stellen? G-vloeren heeft de expertise in huis en helpt u graag verder met een advies op maat. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten