Verschil gietvloer en houten vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Verschil gietvloer en hout: comfort, sfeer en toepassing

Bent u van plan een nieuwe vloer te kopen en twijfelt u over een gietvloer of houten vloer? Uiteraard zijn dit twee totaal verschillende soorten vloeren die elk over unieke eigenschappen beschikken. Het type vloer dat u kiest heeft invloed op de uitstraling en op de sfeer in uw woning. Daarom is het belangrijk een goed inzicht te krijgen in het verschil tussen gietvloer en hout. Er zijn niet alleen verschillen te benoemen in de uitstraling en sfeer, maar ook als het om de toepassing en het onderhoud gaat. Ontdek hier de grootste verschillen.

Verschil in comfort en warmte

Het voelt anders als u op een houten vloer loopt dan wanneer u op een gietvloer loopt. Onze kunststof gietvloeren zijn wat dat betreft enorm comfortabel. Dat is onder meer te danken aan de samenstelling van het materiaal dat voor een elastisch effect zorgt. Er is dan ook sprake van een lichte veerkracht die bij een houten vloer ontbreekt. Qua warmte is een gietvloer eveneens op een hoog niveau comfortabel. Dat niveau is bovendien verder te verhogen door voor een gietvloer met vloerverwarming te kiezen. Vloerverwarming is minder geschikt voor toepassing onder een houten vloer, hoewel er wat dat betreft wel mogelijkheden zijn. Het rendement van vloerverwarming onder een gietvloer is echter groter dan bij vloerverwarming onder hout. Dat heeft met de dikte van de vloer te maken, waarbij er bij een gietvloer een betere en gelijkmatiger warmteverdeling is. Het comfort en de warmte vormen dan ook een groot verschil tussen gietvloer en hout.

Verschil in sfeer

Er is een ander groot verschil tussen een gietvloer en een houten vloer en dat is de sfeer. Hout heeft een natuurlijke look en kent een warme uitstraling. Een gietvloer is hypermodern en de uitstraling is naar wens te realiseren. Bijvoorbeeld stoer en robuust met een betonlook of warm met een dieprode kleur. Bij gietvloeren zijn er veel meer opties als het gaat om het gewenste design en de kleurtoepassing. Bovendien is het verschil dat een gietvloer naadloos is en hout niet. Een gietvloer creëert daarom meer ruimtelijkheid in het interieur. Bovendien is deze vloer geschikt voor het hele huis om in eenheid te voorzien. Bij een houten vloer blijft de keuze vaak beperkt tot een enkele ruimte, zoals de woonkamer.

Verschil in toepassing

Er is nog een duidelijk verschil tussen gietvloer en hout en dat is de toepassing. Hout is vooral een woonvloer en niet geschikt om als ziekenhuisvloer, bakkerijvloer of werkplaatsvloer te dienen. Het verschil is namelijk dat gietvloeren in uiteenlopende samenstellingen beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een epoxyvloer die extreem te belasten is. Of als gietvloer die extreem hygiënisch is, wat uiteraard onder meer belangrijk is in ziekenhuizen en in bakkerijen. De opties voor toepassing zijn vele malen groter bij de keuze voor een gietvloer dan bij de keuze voor een houten vloer. Daarbij is het gemakkelijk een gietvloer te onderhouden dan een houten vloer en is de schoonmaak eveneens eenvoudiger uit te voeren.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten