Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Coating

Praktische coating oplossingen en advies op maat

Op het gebied van coatings en coatingsystemen heeft G-vloeren een groot aantal oplossingen op maat en bieden wij u gericht advies voor uw specifieke vraag. Of u nu een betonconstructie, wand of betonvloer wilt verduurzamen of een vloer van een parkeergarage wilt afwerken, de speciale coatingoplossingen van G-vloeren BV zijn al door heel Nederland succesvol ingezet. Het liefst werken wij met coatings waar geen oplosmiddelen zitten maar soms ontkomen wij er niet aan om voor een specifieke klus op zoek te gaan naar een ander coatingalternatief. Wij werken zowel voor particuliere als zakelijke opdrachtgevers, daarbij stellen we ons een aantal essentiële vragen wat betreft ruimtegebruik en slijtagerisico's alsmede de mogelijke vloeistofdichte eigenschappen van de desbetreffende coating. U vindt onze coatingvloeren bij garagehouders, tankstations maar ook in showrooms van retailers en zelfs op kantoorvloeren. Onze coatings hebben dan ook een multifunctionele toepassing en kunnen ingezet worden op bijna elke ondergrond.

Kiezen uit verschillende coating systemen

Coatingsystemen treft u doorgaans aan in twee varianten. De fysisch drogende systemen komen tot stand door verdamping of dispersie van een verdunmiddel of water. In het geval van een oplosmiddelenvrije coating is dit middel dus h2O. De uiteindelijke laagdikten kunnen variëren van circa 100 tot 200 µm en bij meerlaagse toepassingen kan dit oplopen. Voor een chemisch drogende coating zijn meerdere componenten nodig. De uitharding komt tot stand omdat deze componenten een scheikundige verbinding aangaan. Voor het totstand komen van een coatingverbinding zijn de juiste omgevingscondities noodzakelijk, meestal een niet te hoge of te lage temperatuur en een gemiddelde luchtvochtigheid. Er bestaan veel van dit type coatings op polyurethaanbasis, maar ook epoxycoatings zijn chemisch uithardende coatingproducten. Daarnaast kunt u coatings verdelen in de mogelijke toepassing ervan. De meeste coatings zijn beschermende systemen en kunnen doorgaans in kleur worden toegepast zodat de coating ook een esthetische eigenschap meekrijgt. Uiteraard bestaat er ook nog zoiets als een brandwerende coating die draagconstructies beschermt tegen te snelle opwarming en bestaat uit brandvertragende pigmenten en vrij is van asbest en keramische vezels.

Bij G-vloeren BV kunt u voor diverse coating oplossingen terecht:

 • Speciale coating systemen voor parkeerkelders en garages
 • Coatings ter bescherming van draagconstructies./betonconstructies
 • Hoogwaardige dekkende als transparante polyurethaan coating voor de esthetische behandeling van vloeren of wanden of bestaande gietvloeren
 • Epoxy coatings voor vloeistofdichte vloeren in fabrieken/productiecentra
 • Anti-statische coatings voor het neutraliseren van statische elektriciteit
 • Brandwerende coatings voor brandvertraging van hoofddraagconstructies
 • Universele PU coatings voor de behandeling van sanitaire ruimten

Wilt u zich meer verdiepen in de eisen die tegenwoordig aan coatings worden gesteld? Bekijk deze normen en literatuur:

 • VBR, Informatie over betonreparatie en -onderhoud.
 • NEN-EN 1504, Producten en systemen voor de bescherming en reparatie van betonconstructies
 • Beoordelingsrichtlijn (BRL) 3201, Toepassen van specialistische instandhoudingstechnieken voor
 • Betonconstructies (direct toepasbaar op coating systemen)
 • CUR-Handboek, Duurzaamheid en onderhoud van betonconstructies;

Meer weten over onze coating systemen of de prijs van een vloercoating? Is het noodzakelijk dat wij eerst uw vloer, wand of constructie komen inspecteren? Neem contact op met de medewerkers van G-vloeren BV voor advies op maat.

Coating betonvloer

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike