Verschil gietvloer, linoleum en marmoleum

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Verschil gietvloer en linoleum en marmoleum

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten vloeren verkrijgbaar. Zoveel zelfs dat het soms lastig is om te weten wat de verschillen zijn. Weet u bijvoorbeeld het verschil tussen een gietvloer, linoleum en marmoleum? Het is wel belangrijk om te weten wat het verschil tussen een gietvloer en linoleum en marmoleum is. Als u daar namelijk inzicht in heeft, is het veel gemakkelijker om tot een keuze te komen. Daarom komen hier de verschillen, maar uiteraard ook de overeenkomsten aan bod. Om het wat duidelijker te maken, is het handig om direct het verschil tussen linoleum en marmoleum te verklaren. Linoleum is namelijk een vloersoort en marmoleum is daar een merksoort van. Marmoleum is dus linoleum.

Verschil gietvloer en linoleum: de toepassing

Marmoleum is linoleum en dat maakt het al gemakkelijker om inzicht te geven in het verschil met een gietvloer. Een groot verschil tussen gietvloer en linoleum is de toepassing. Zo is het met een gietvloer mogelijk om duizenden vierkante meters aan vloer te leggen. Linoleum is een vloersoort die daar minder geschikt voor is. Bovendien is de gietvloer toepasbaar in allerlei soorten ruimtes. Bijvoorbeeld als complete vloerinrichting in een woning. Dat is bij een linoleumvloer niet het geval, want deze vloer is bijvoorbeeld niet geschikt voor een natte ruimte zoals een badkamer. Of in zwaar belastbare ruimtes, zoals in een fabriek of in een magazijn.

Verschil in uitstraling

Er is ook een duidelijk verschil in uitstraling als het gaat om de verschillen tussen gietvloeren en linoleumvloeren. Het esthetische karakter van een gietvloer is van een hoog niveau en dat is onder meer te danken aan exclusieve look. De stijlvolle uitstraling en de optie voor eenheid in huis maken de gietvloer wat dat betreft van een hoger niveau dan linoleum. Op het gebied van design en kleuren zijn er overeenkomsten te noemen. Toch biedt een gietvloer in dat opzicht nog wat extra opties, zoals met het verwerken van afbeeldingen in de vloer. Het is mogelijk om prints in deze vloer te verwerken en wat dat betreft zijn de mogelijkheden haast eindeloos.

Verschil in naadloze karakter

Een gietvloer is altijd naadloos en linoleum en marmoleum zijn dat niet. Het is dus niet mogelijk om bijvoorbeeld marmoleum naadloos te leggen. Dat komt omdat er sprake is van het aanbrengen van banen. Het is wel mogelijk om het aantal naden te beperken door voor zo groot mogelijk banen te kiezen. Alleen hele smalle ruimtes zijn eventueel met marmoleum zonder naden te realiseren. Denk daarbij aan een ruimte van maximaal twee meter breed. Dat is natuurlijk geen optie voor een ruime woonkamer of voor een kantoor met een heel groot oppervlak. Het naadloze karakter maakt onderdeel uit van de stijlvolle uitstraling van gietvloeren. Bovendien is er een extra voordeel als het gaat om onderhoud en hygiëne, want op een naadloos oppervlak zijn er geen naden waar vuil en stof ophopen. Bij het zien van de verschillen wint de gietvloer het qua toepassingen, uitstraling en belasting van linoleum.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten