Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Vloercoating

Een vloercoating is een dunne toplaag over uw bestaande vloer. De laag is gemaakt van kunststof, waardoor de vloer gemakkelijk te onderhouden en volledig naadloos is. De voordelen van een vloercoating zijn vergelijkbaar met die van een gietvloer. Voor een vloercoating is alleen een dunnere kunststof laag nodig, hierdoor valt de prijs van een vloercoating vaak lager uit dan die van een gietvloer.

De adviseurs van G-vloeren denken graag met u mee over de mogelijkheden voor een vloercoating in uw woning, winkel, bedrijfshal of kantoor.

 • Voor woningen en bedrijfsruimtes
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Leverbaar in vrijwel elke kleur
 • Toepasbaar op elke ondergrond
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Of bel een van onze vloercoating specialisten via 020 846 36 94

Moderne vloercoating als kantoorvloer

Vloercoating zelf aanbrengen

Er zijn veel websites waarbij u de materialen kunt kopen om zelf een vloercoating aan te brengen over een bestaande vloer. Wanneer u ervaring heeft met het gieten van een vloercoating is dit ook zeker een optie. De echte doe-het-zelver kan uit de voeten met een aantal potten epoxycoating en eigen gereedschap.

Wij willen u echter wel waarschuwen. Heeft u nog geen ervaring met het aanleggen van dergelijke vloercoatings? Laat de vloer dan leggen door een professional. Wanneer u namelijk een foutje maakt met de coating, moet het hele proces van opnieuw. Vaak bent u dan meer kwijt dan wanneer u het de eerste keer door een professional laat doen.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Ben een van onze specialisten via 020 846 36 94.

Vloercoating prijs

De prijs voor een vloercoating wordt bepaald aan de hand van een vrijblijvende offerte. In deze offerte houden we rekening met een aantal prijsbepalende factoren.

 • De grootte van het project

De prijs per vierkante meter voor een vloercoating hangt deels af van de grootte van het project. Wanneer het project namelijk groter wordt, kunnen wij een lagere prijs per vierkante meter bieden. Hierdoor is het moeilijk om prijzen te noemen op onze website, elk project is namelijk anders. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u om u een indicatie van de totaalprijs te geven.

 • Kleur, design en extra's

Een vloercoating is leverbaar in vele kleuren en designs. Deze extra's zijn van invloed op de prijs. Een basis vloercoating is goedkoper dan een designversie. Daarbij heeft u bij een vloercoating keuze uit diverse extra's, zoals antislip of antistatisch.

 • De nodige voorbereiding

Een vloercoating kan aangebracht worden op elke ondergrond. Dit type vloer is echter wel meer geschikt voor een cement-, beton- of antracietvloer. Andere vloeren zijn ook geschikt voor een vloercoating, maar dit zorgt meestal voor een meerprijs. Wanneer de ondervloer eerst geschuurd of gestraald moet worden, nemen we dit ook mee in de offerte.

Prijs EP vloercoating

Hieronder vindt u richtprijzen voor een epoxy vloercoating. Zoals hierboven beschreven, kunnen deze prijzen afwijken van de uiteindelijke prijs. Via onderstaande tabel heeft u echter wel een beeld van de richtprijzen. Voor een prijsopgaaf op maat vragen wij u een offerte aan te vragen.

Aantal m2 Prijs
EP vloercoating 20 – 50 m2 € 2100,- vaste staffel (excl. BTW)
EP vloercoating 51 – 100 m2 € 29,- per m2 (excl. BTW)
EP vloercoating 101 – 150 m2 € 26,- per m2 (excl. BTW)
EP vloercoating 151 – 200 m2 € 25,- per m2 (excl. BTW)

Vloercoating in een slaapkamer

Vloercoating voor een strakke moderne vloer

Een vloercoating verandert iedere vloer in een strakke moderne vloer waar u al uw creatieve ideeën op los kunt laten. U bepaalt hiermee helemaal zelf de kleur en het design van uw vloer. Een vloercoating is dus altijd aan te passen aan het kleurenschema van uw interieur.

Wilt u eens iets heel anders dan traditionele vloerbedekking of laminaat, kies dan voor een vloercoating en ontdek direct de vele voordelen.

Met een vloercoating haalt u een sterke en naadloze vloer in huis. Een vloercoating zorgt voor een representatieve vloer die vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam is.

Antistatische vloercoating

Is het in uw bedrijf essentieel dat de apparatuur of het materiaal beschermd wordt tegen eventuele statische lading? Kies dan voor een vloercoating met aanvullende antistatische eigenschappen. Dit type vloercoating heet ook wel "oplaadspanningsarme vloercoatings".

Statische spanning kan ontstaan door verplaatsing van apparatuur, langslopend personeel of door transportvoertuigen. Het kan zelfs rechtstreeks van machines afkomstig zijn. Door een vloercoating met antistatische eigenschappen zorgt u ervoor dat deze spanning afgevoerd wordt via de vloercoating. Door deze coating te gebruiken vermindert u de kans dat uw apparatuur of materiaal beïnvloed wordt door de statische lading.

Samenstelling en laagdikte

Vloercoating heeft een specifieke samenstelling van materialen en een bepaalde laagdikte. Er is sprake van een vloerafwerking die uit 2-componenten bestaat. Epoxyhars gecombineerd met een amineverharder vormt de basis van het vloersysteem. De laagdikte van de vloercoating ligt gemiddeld tussen de 0,2 millimeter tot 0,3 millimeter. Het is afhankelijk van de situatie mogelijk om twee lagen aan te brengen.

Verschillende kleuren vloercoating

U heeft een vrije keuze als het gaat om de kleur van de vloercoating. Het brede aanbod bestaat uit alle RAL-kleuren, bestaande uit uiteenlopende tinten. Het vloersysteem leent zich perfect om onder meer lijnen, pijlen of vlakken aan te brengen. Dat is ideaal in bijvoorbeeld: magazijnen, fabrieken, werkplaatsen, kantoren en parkeergarages.

Vloercoating in bedrijven

G-vloeren legt vloercoatings veelvuldig in bedrijfspanden. Denk hierbij aan:

Bovenstaande toepassingen zijn bijzonder geschikt voor vloercoatings, omdat de toplaag van een vloercoating hierbij talloze voordelen biedt. De hoogwaardige verharders en harsen van de coating zorgen ervoor dat hij bestand is tegen chemicaliën en vocht. Een onderliggende betonvloer kan dus niet worden aangetast door deze invloeden van buitenaf. Bovendien zorgt vloercoating ervoor dat de vloer gemakkelijker te reinigen is, want vetten, vuil en stof hechten zich niet aan de coating. Ook is de vloercoating slijtvast. Dit houdt in dat de vloer jaren mooi blijft, zelfs bij zware belasting.

Betonvloer coating

Kelders, garages en werkplaatsen hebben vaak een betonvloer. Voor het afwerken van deze vloersoort kunt u kiezen voor betonvloer coating. Door uw betonnen vloer te voorzien van coating, geeft u deze optimale bescherming tegen chemicaliën, vloeistoffen en vocht. Deze vloercoating is net zoals de reguliere coating in verschillende kleuren en afwerkingen leverbaar. We voorzien de coating ook graag van belijning, een logo of een antisliplaag.

Voorbeeldprojecten

G-vloeren heeft in het verleden al vele projecten met vloercoating uitgevoerd. Bijvoorbeeld met de toepassing van de EP coatingvloer als bedrijfsvloer of als winkelvloer met designvlokken. Ook op het gebied van het aanbrengen van vloercoatingsystemen in kantoren is G-vloeren een echte specialist. Er zijn dan ook vele toepassingen waarvoor deze vloer perfect is. Kiest u ook voor het gemak en voordelige vloercoating in uw bedrijfspand? Neem contact op voor meer informatie of dien direct een aanvraag in voor een vrijblijvende offerte.

De voordelen van vloercoating

Een vloercoating staat onder meer bekend als industriële vloer. De vloer heeft daarom specifieke eigenschappen, bijvoorbeeld: het slijtvaste karakter, de vloeistofdichtheid, de kleurvariatie en -combinatie. Onze vloercoatings zijn naadloos, stofvrij en gemakkelijk in onderhoud. Het is daarnaast een vloerafwerking die toe te passen is op bijna elke ondergrond.

De voordelen opgesomd:

 • Slijtvast karakter
 • Vloeistofdichte eigenschappen
 • Combinatie van kleuren mogelijk
 • Toepasbaar op bijna elke ondergrond
 • Naadloos en stofvrij
 • Gemakkelijk in onderhoud

Stappenplan voor de aanbrenging van vloercoating

G-vloeren volgt vanuit de basis een stappenplan voor de aanbrenging van vloercoating. De voorbereiding vormt een eerste onderdeel van het stappenplan.

1. Voorbereiding en ondergrond

Het is voor een blijvend strak resultaat belangrijk dat de ondergrond druk- en vormvast is. De vloer dient schoon, droog en stofvrij te zijn. Als de ondergrond scheuren heeft, repareren wij deze eerst. Bijvoorbeeld met reparatiemortel. Een verontreinigde vloer is door ons te behandelen met zogenoemde vlamstralen. Het schuren en stofvrij maken doen wij met een industriële stofzuiger.

2. Verwerking epoxycoating en aanbrenging

Om de vloerafwerking in de juiste samenstelling aan te brengen, mengen we de componenten. Vervolgens brengt onze vakman het mengsel op een gelijkmatige manier aan over de ondergrond. Na het aanbrengen van de EP-vloercoating komt het proces van de coating narollen. Dit gebeurt met een brede vloerroller.

3. Ingebruikname van de vloer

Na het aanbrengen van de vloercoating is er sprake van een droogtijd. De vloer is na circa zes uur stofdroog. Na ongeveer zestien uur is de vloer begaanbaar. Een volgende laag is aan te brengen na zestien en tot vierentwintig uur na plaatsing.

Werkbezoek voor aanvang werkzaamheden

Er vindt altijd eerst een werkbezoek plaats voordat wij starten met het aanbrengen van de vloercoating. Onze uitvoerder neemt contact met u op om een afspraak te maken. Het werkbezoek vindt doorgaans een week of twee weken voorafgaand aan de uitvoering plaats. Tijdens dit bezoek controleert onze uitvoerder een aantal aspecten. Bijvoorbeeld het vochtpercentage van de ondergrond. Ook volgt er een check met betrekking tot de vlakheid van de ondergrond. Vloercoating is maar dun en oneffenheden blijven zichtbaar als de vloer niet egaal is.

Controle vochtgehalte ondergrond voor vloercoating

Wij gebruiken voor het meten van het vochtgehalte van de ondergrond een vochtmeter. Het hangt van het type ondergrond af wat het vochtpercentage maximaal mag zijn. Voor een egaline vloer en zandcement geldt een maximaal vochtpercentage van 2,5%. Dat vochtpercentage hanteren wij eveneens bij beton dekvloeren. Is er sprake van een anhydriet dekvloer? Dan mag het vochtpercentage maximaal 1,0% zijn net als bij een gipsgebonden egaline vloer. Laat u de vloercoating aanbrengen op een nieuwe ondergrond? Dan geldt er een stelregel van een week droogtijd per centimeterdikte van de ondervloer.

Een of twee lagen vloercoating

Het hangt van het type ondervloer af of het de beste keuze is om een enkele laag vloercoating aan te brengen of twee lagen. Om een optimale bescherming te creëren, raden wij doorgaans aan om twee lagen aan te brengen. Bijvoorbeeld bij een onbewerkte ondergrond, zoals bij een gipsgebonden egalinevloer. De tweede laag vormt in dat geval namelijk een extra beschermlaag en dat is zeker bij industriële toepassingen nodig. Een enkele laag vloercoating is een prima optie als de ondergrond in uw fabriek, magazijn, werkplaats, garage of ander bedrijfspand al voorzien is van een coatingvloer. Of van een cementdekvloer, want ook dan volstaat een enkele laag vloercoating. Mocht het resultaat nog wel te wensen overlaten door een onvoldoende dekking dan is alsnog een twee laag aan te brengen.

Vloercoating met antisliplaag

Er zijn veel bedrijfssituaties waar het extra belangrijk is om een veilige werkomgeving te creëren. Bijvoorbeeld als er sprake is van een werkplaats waar gewerkt wordt met vloeistoffen. Bij het knoeien met vloeistoffen ontstaat er een risicovolle situatie. De vloer raakt glad door de vloeistof en hierdoor bestaat de kans op uitglijden. Dat is maar beter te voorkomen en relatief eenvoudig te realiseren.

G-vloeren biedt namelijk de mogelijkheid om vloercoating met een antisliplaag aan te brengen. Daarmee voorziet u ook in een veilige werkomgeving als er sprake is van vocht op de grond. De vloer is stroef te maken met keuze uit verschillende gradaties. Wij brengen de veilige laag aan door antislipkorrels in te strooien en de vloer na te sealen. Het is bovendien mogelijk om een decoratief element toe te voegen aan uw vloercoating. Hiervoor gebruiken wij kleurvlokken die net als de antislipkorrels verwerkt worden als de vloercoating nog nat is.

Onderhoud van vloercoating

Er is weinig voor nodig om de vloercoating in een goede staat te houden. Het is wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om beschadiging te voorkomen. Er is wel sprake van een krasvast karakter, maar niet onbeperkt. Het is bij de keuze voor vloercoating in uw woning bijvoorbeeld aan te raden om een deurmat bij de buitendeuren te plaatsen. Op deze manier voorkomt u dat steentjes onder schoenen voor krasjes zorgen. Voor meubels geldt dat het aan te raden is om deze aan de onderkant van viltjes te voorzien.

De schoonmaak van vloercoating is eenvoudig met het gebruik van een stofzuiger. Het is ook mogelijk om de vloercoating regelmatig te dweilen. Koud water volstaat en eventueel gebruikt u een special schoonmaakmiddel voor dit type vloer. Bij industriële reiniging van vloercoatings is het gebruik van een schrobzuigmachine ideaal om grote oppervlakken op een snelle manier te reinigen. Verder hoeft er geen groot onderhoud gepleegd te worden om uw vloer in een goede conditie te houden.

Altijd deskundig advies van G-vloeren

U mag bij G-vloeren altijd rekenen op deskundig advies. Onze technische medewerkers in de showroom beschikken over een uitgebreide expertise met ervaring in de praktijk. Daarom is het mogelijk om een op uw woonsituatie of bedrijfssituatie afgestemd advies te geven. G-vloeren denkt bovendien met u mee om de ideale vloercoating op maat samen te stellen. Onze uitvoerders zijn eveneens zeer ervaren en hebben oog voor detail. De combinatie van ervaring en kennis binnen ons bedrijf maakt het mogelijk om ook voor u de perfecte vloercoating te realiseren. Daarbij hechten wij waarde aan het bieden van een klantgerichte service en werken wij uitsluitend met materialen van de beste kwaliteit.

Veelgestelde vragen vloercoating

Bij G-vloeren krijgen we regelmatig dezelfde vragen gesteld over vloercoating. We hebben hieronder daarom een aantal veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Is een vloercoating hetzelfde als een gietvloer?

Nee, dit is niet het geval. Bij een vloercoating leggen we alleen een toplaag over een al bestaande vloer heen. Bij een gietvloer worden meerdere lagen geappliceerd, die samen een nieuwe naadloze vloer vormen.

Over welke vloersoorten kan een vloercoating aangebracht worden?

Een vloercoating kan over een groot aantal vloeren gelegd worden. Met name betonvloeren zijn erg geschikt, maar ook een houten of stenen vloer leent zich perfect. Het belangrijkst is dat de ondervloer compleet droog, schoon en vlak is.

Hoe lang gaat de coating mee?

De vloercoating van G-vloeren is ontzettend duurzaam en sterk. De levensduur van een vloercoating is hierdoor ongeveer 20 a 25 jaar. Uiteraard heeft de manier van gebruik wel invloed op de levensduur. Bij intensief gebruik kan de vloercoating minder lang meegaan.

Is een vloercoating doorzichtig?

Dit hangt helemaal af van uw wensen. Een vloercoating kan kleurloos worden aangebracht, waardoor de ondervloer nog goed zichtbaar is. Heeft u dit liever niet? Dan kan de coating ook in een kleur worden toegepast. Hiermee bootst u het effect van een echte gietvloer na!

Hoe duur is de vloercoating?

De kosten die de aanleg van een vloercoating met zich meebrengen zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de totale oppervlakte, de staat van de ondervloer en de gekozen opties. Ook kunt u kiezen voor vloercoatings in verschillende prijsklassen.

Werkgebied G-vloeren

G-vloeren is de nationale en internationale vloercoatingspecialist. We hebben inmiddels vele tevreden klanten in de onderstaande plaatsen:

 • Alkmaar
 • Almere
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Antwerpen
 • Breda
 • Brussel
 • Den Bosch
 • Den Haag
 • Eindhoven
 • Gorinchem
 • Groningen
 • Haarlem
 • Hilversum
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Utrecht
 • Assen
 • Barneveld
 • Coevorden
 • Delfzijl
 • Doetinchem
 • Dronten
 • Ede
 • Emmen
 • Heerenveen
 • Hoogeveen
 • Leeuwarden
 • Lelystad
 • Meppel
 • Muiden
 • Rotterdam
 • Maastricht
 • Zeeland
 • Groningen

Meer informatie over onze vloercoating

Neem contact met ons op als u de deskundige medewerkers van G-vloeren geheel vrijblijvend om advies wilt vragen. U kunt ook de showroom bezoeken om onze uitgebreide collectie vloercoatings te bekijken.

Andere vloeren van G-vloeren

U kunt bij ons ook terecht voor o.a. een:

Naast bovenstaande vloeren bieden wij ook vele andere mogelijkheden.

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike