Beton

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

De associatie met beton is er vaak één van hard en steenachtig materiaal dat kil en koud aandoet. Beton bestaat ook uit steenachtig materiaal dat vooral gebruikt wordt als bouwmateriaal. Bijvoorbeeld om ondervloeren mee te realiseren of om muren van te maken. Het is materiaal dat bovendien op velerlei manieren is toe te passen. Denk ook maar aan een bankje van beton of aan balkonranden, betonschuttingen en keukenbladen. Beton is in feite een overkoepelend begrip, want er zijn allerlei betonsoorten te onderscheiden. G-vloeren maakt bijvoorbeeld onder meer gebruik van woonbeton, beton ciré of beton stuc.

Wat is beton?

Het steenachtige materiaal van beton in pure vorm bestaat uit een combinatie van water, zand, grind en cement. Het water, zand en grind of in de plaats daarvan steenslag zijn zogenoemde toeslagmaterialen. Deze materialen zorgen ervoor dat het cement gebonden blijft om zo in een geheel beton te vormen. Dat er allerlei soorten beton en afgeleiden daarvan te zijn onderscheiden, heeft met de toeslagmaterialen te maken. Zo is woonbeton een cementgebonden vloer met kunsthars als toevoeging en bestaat beton ciré als stuclaag uit een basis van cement met een kunststof harder. Hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld een waterafstotend karakter wat bij standaard beton ontbreekt.

Soorten beton: gewapend en voorgespannen

Buiten de toepassing van beton als bestanddeel voor vloeren van G-vloeren zijn er allerlei betonsoorten te onderscheiden. In de bouw zijn er twee betonvormen die veel toegepast worden, zoals voorgespannen en gewapend beton. Standaardbeton is doorgaans materiaal dat een grote drukkracht kan weerstaan. Het is echter anders gesteld met de trekkracht. Om de trekkracht naar een hoger niveau te brengen, is er gebruik te maken van een wapening van netten, waardoor er sprake is van gewapend beton. Bij voorgespannen beton is er sprake van een extra toevoeging, want de wapening wordt als het ware voorgespannen. Hierdoor is er een hoge belasting van de ondergrond mogelijk.

Spuitbeton en zelfverdichtend beton

Er zijn nog meer soorten en toepassingen te onderscheiden, zoals spuitbeton en zelfverdichtend beton. Bij spuitbeton is er sprake van het spuiten van het materiaal op een ondergrond, waarbij bekisting ontbreekt. Een toepassing hiervoor is bijvoorbeeld het restaureren van een gevel of om een decoratief karakter aan een gevel toe te kennen. Zelfverdichtend beton heet ook wel vloeibeton en is onder meer te gebruiken voor betonpoeren of om in de tuin een betonnen bankje te creëren. In aanvulling op deze betonsoorten is er ook nog zogenoemd stampbeton, waarmee onder meer troittorbanden worden gemaakt. Zo is er ook motiefbeton, waarin in het motief zichtbaar is als beton nat is, zoals rond zwembaden wel te zien is. Tot slot is er nog een vorm van zelfreinigend beton dat praktisch is in gebruik en waarbij de originele uitstraling aanwezig blijft.

Wilt u graag een wand of vloer waar beton een bestanddeel van vormt en die toe te passen is in uw woning? Neem vrijblijvend contact op met G-vloeren en kom op afspraak naar onze showroom. Wij bieden u een brede variatie aan prachtige cementgebonden gietvloeren. Het is tevens mogelijk direct een offerte aan te vragen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten