Gietvloer kleuren

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer kleuren

Bij G-vloeren hebben we een uitgebreide collectie aan gietvloer kleuren. Kleur speelt namelijk een cruciale rol bij het creëren van de gewenste sfeer, het design en de algehele uitstraling van een interieur. Onze mogelijkheden zijn bijna eindeloos, variërend van subtiele natuurlijke tinten tot levendige en expressieve kleuren. Hierdoor kan elke ruimte uniek worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren en stijlen.

De diversiteit in kleuren is te danken aan het gebruik van kunststof als hoofdbestanddeel van onze gietvloeren. Dit materiaal is perfect om te mengen met verschillende kleurpigmenten, waardoor er een breed spectrum aan kleurkeuzes ontstaat. Of je nu kiest voor een effen kleur die zorgt voor rust en harmonie, of juist voor een dynamische mix van tinten die een statement maakt, wij kunnen je adviseren over de beste kleur die past bij jouw ruimte en gewenste uitstraling.

Daarnaast speelt de keuze van de gietvloer kleur ook een belangrijke rol bij de visuele ruimtelijkheid en lichtreflectie binnen een interieur. Lichte kleuren laten een ruimte groter en lichter lijken, terwijl donkere tinten juist warmte en intimiteit toevoegen. De juiste kleur kan ook praktische voordelen bieden, zoals het verminderen van zichtbaarheid van vuil en krassen, wat weer bijdraagt aan duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Bij G-vloeren begrijpen we hoe belangrijk deze keuzes zijn. Daarom bieden we persoonlijk advies en begeleiding bij het selecteren van de perfecte gietvloer kleur. We gaan in op de specifieke kenmerken van verschillende kleuren en hoe ze het beste kunnen worden toegepast binnen diverse interieurstijlen. Zo helpen we onze klanten om hun visie werkelijkheid te maken. Met de juiste kleurkeuze kan elke ruimte worden getransformeerd tot een stijlvol geheel dat perfect aansluit bij persoonlijke smaak en levensstijl.

kleurentrends voor gietvloeren in het hedendaagse interieur

In 2024 zijn warme gietvloerkleuren zoals taupe, zandkleur en beige populair. Deze kleuren bieden een gezellige en tijdloze basis die goed samengaat met verschillende houtsoorten en muurverfkleuren. Natuurtinten zoals grijs, bruin en beige blijven ook populair, omdat ze een warme en natuurlijke uitstraling creëren die geschikt is voor verschillende interieurstijlen.

Er is ook een groeiende populariteit van metallic vloeren die een luxe en glamoureuze uitstraling bieden. Daarnaast zijn 3D-effecten, waarbij verschillende kleuren of materialen worden gecombineerd, een unieke manier om een ruimte te personaliseren.

BIO Lavasteen biedt twintig kleuren aan, variërend van grijze en neutrale tinten tot robuuste natuurlijke tinten en opvallende kleuren zoals donkerblauw en donkergroen, voor wie op zoek is naar een natuurlijke look.

Aardse neutrals zoals warm grijs, zacht beige en subtiele bruintinten zijn ook populair, evenals zachte pasteltinten zoals lichtroze, lichtblauw en mintgroen. Deze kleuren creëren een rustige en serene omgeving.

Rijke donkere tinten zoals diepe blauwtinten, verzadigd groen en zwart worden steeds populairder. Subtiele metallic accenten in goud- of bronskleurige tinten geven ook een luxe uitstraling aan de ruimte.

Met deze diverse kleurentrends heeft u talloze mogelijkheden om een gietvloer te kiezen die perfect past bij uw persoonlijke stijl en de esthetiek van uw ruimte. Of u nu gaat voor een natuurlijke en tijdloze look of juist een meer opvallende en gepersonaliseerde stijl, de trends van 2024 bieden opties voor elke smaak en interieur.

Kleurenoverzicht gietvloeren

Het kleurenoverzicht voor gietvloeren biedt u de mogelijkheid om alvast kleurinspiratie op te doen. Zo ontdekt u dat een mono kleur een heel ander effect geeft dan een duo kleur vloer en staat woonbeton in mooie kleuren ook weer op zichzelf. Laat u inspireren en stel u voor hoe uw favoriete gietvloer kleur straks in uw huis te bewonderen is.

Kleurenfilter
  • Alle kleuren
  • MONO (54)
  • DUO (35)
  • Woonbeton WOONBETON (24)
Sorry, we hebben helaas geen berichten kunnen vinden die met je zoekopdracht overeenkomt. Probeer het opnieuw.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een hoogwaardige en naadloze vloer, met kunsthars als kenmerkend bestanddeel. De gietvloer kleuren krijgen hun tint door pigmentvloeistof. De dragende vloer vormt de ondergrond voor de gietvloer die G-vloeren in meerdere lagen opbouwt.

We brengen een gietlaag topcoating aan als onderdeel van de vloer. De ondergrond dient te voldoen aan bepaalde eisen: hij moet vast liggen en droog zijn. Er zijn gietvloeren voor particuliere, zakelijke en industriële toepassingen met een strak design en een brede keuze uit allerlei kleuren.

Welke kleuren gietvloeren zijn er?

Er zijn vele soorten gietvloer kleuren om uit te kiezen. Het is belangrijk om te weten dat wij een mono gietvloer in één kleur uitvoeren. Bij een melange van twee kleuren ontstaat er een industriële betonlook. De kleurenkaart van G-vloeren geeft u al een indruk van de kleuropties van onze gietvloeren. Deze kleuren vormen de basis voor een eerste inspiratie, maar u hoeft uiteraard niet direct een keuze te maken. Naast de MONO en DUO kleurencollectie hebben we ook nog andere materiaalsoorten van de polyurethaan (PU) gietvloer zoals de PU SAND (kwartszand) Gietvloer, De PU WOOD (houtvezels) Gietvloer en de PU CORK (kurk) Gietvloer. Dit zijn allemaal verschillende uitstralingen met kenmerkende eigenschappen. Deze gehele kleurencollectie is toonbaar in onze showroom.

Hoe worden gietvloer kleuren gemaakt?

Gietvloer kleuren worden gemaakt door het mengen van pigmenten met het vloermateriaal. De pigmenten zijn poedervormige kleurstoffen die worden toegevoegd aan het vloeibare vloermateriaal, voordat het wordt aangebracht op de vloer. Door het grondig mengen van de pigmenten met het vloermateriaal ontstaat de gewenste kleur. Het mengproces zorgt ervoor dat de kleur gelijkmatig verdeeld wordt, zodat er geen kleurverschillen ontstaan in de uiteindelijke gietvloer. Het is mogelijk om verschillende kleuren pigmenten te combineren om nieuwe kleuren te creëren. Het uiteindelijke resultaat kan afhankelijk zijn van meerdere factoren, zoals de gebruikte pigmenten, de verhoudingen tijdens het mengen en de manier van aanbrengen van de gietvloer.


Er is een complete kleurenserie beschikbaar voor PU gietvloeren, onder meer van RAL om u daarmee al een idee te geven. Elke kleur uit deze serie en andere kleurlijnen heeft een kleurnummer of ander specifiek kenmerk.

U kiest het kleurnummer en de gewenste kleur wordt op basis van de menging van kleurpigmenten gemaakt. Hierdoor ontstaat er een pigmentvloeistof in de gekozen kleur. Het is ook voor een PU gietvloer mogelijk om uit een eindeloos aanbod van kleuren te kiezen.

In welke fase wordt de kleur aan de gietvloer toegevoegd?

De kleur wordt tijdens het aanbrengen van de gietvloer toegepast. Na de primer en de schraplaag komt de gietlaag erop. Deze toplaag bestaat uit kunsthars en die vermengen we met pigmentvloeistof. De vloer is extra stoer of verfijnd te maken met een grove of subtielere vermenging van kleuren. De topcoating beschermt tegen krasjes en andere beschadigingen.

Kan ik de kleur van mijn gietvloer later nog aanpassen?

Misschien bent u na meerdere jaren wel toe aan een andere kleur gietvloer. Het kan ook zijn dat er sprake van verkleuring is, dan moet u denken aan de renovatie van uw gietvloer. In dit geval kunt u de kleur aan laten passen en heeft u een vrije keuze uit al onze gietvloer kleuren.

Wat is het verband tussen een alifatische gietvloer en kleur?

Een alifatische PU gietvloer is kleurvast, wat betekent dat de kleur van uw gietvloer lange tijd behouden blijft. Het proces van verkleuring is minimaal vanwege de toepassing van de transparante verharder van vloeistof.

Bij andere soorten vloeren, zoals een aromatische gietvloer treedt er in verhouding sneller verkleuring op. De coating die over de gietlaag in kleur komt, houdt de uv-straling niet tegen. Het is overigens ook mogelijk om een gietvloer in kleur af te lakken om zo extra bescherming te krijgen tegen verkleuring door uv.

Wat zijn populaire gietvloer kleuren?

Grijs was, is en blijft waarschijnlijk ook een van de populairste gietvloer kleuren. Daarbij is er wel op te merken dat er enorm veel diversiteit in grijstinten is. Dat betekent dat er met de keuze voor deze populaire gietvloer kleur rekening te houden is met de tint.

Het maakt nogal wat uit of u voor een lichte grijstint of donkere grijstint kiest. Bijvoorbeeld als het gaat om het creëren van een effect dat de ruimte groter maakt. In een kleinere woonkamer zorgt een lichtgrijze tint ervoor dat de ruimte extra groot lijkt. In een riante woonkamer is een donker tint grijs perfect om een warme en knusse sfeer te realiseren.

Wat is het verschil tussen Mono en Duo?

Het verschil tussen Mono en Duo kleuren bij een gietvloer is de wijze van kleuruitvoering. Een Mono design bestaat uit een compleet effen kleur gietvloer. Een Duo design bestaat uit een vermenging van twee tinten, waardoor er een levendig patroon ontstaat. Een gietvloer kleur in Mono staat wat dat betreft voor een strakke en pure look.

Een gietvloer kleur in Duo staat voor een natuurlijk effect met een levendige structuur. Een bekend voorbeeld van een Duo gietvloer is de betonlook vloer. Overigens zijn voor Mono en voor Duo oneindig veel kleuren beschikbaar. Dat maakt het mogelijk om een perfecte gietvloer in een kleur naar wens te laten realiseren.

Inspiratie met gietvloer kleuren

De kleurkeuze is van het grootste belang bij het laten aanbrengen van een gietvloer. Het is daarom handig om een idee te krijgen van verschillende inspirerende mogelijkheden. Hieronder volgen daarom enkele kleurtips voor gietvloeren afgestemd op diverse woonstijlen.

Meerkleurige gietvloer

Een meerkleurige gietvloer brengt meer leven in de ruimte, want er is nu eenmaal sprake van een levendig effect. Door twee kleuren te gebruiken voor een meerkleurige gietvloer komt de vloer door het speelse effect tot leven. Bij deze toepassing is het zo dat er twee kleurtinten samenkomen, maar zich niet helemaal met elkaar vermengen. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke kleurschakering met een mooie structuur. U krijgt daarbij de keuze in welke mate de tinten van een meerkleurige gietvloer in elkaar gaan overlopen. Wat dat betreft heeft u de mogelijkheid om een specifieke uitstraling te bewerkstelligen met een meer drukke of rustige look. Een meerkleurige vloer is populair in industriële interieurs van woningen en kantoren, maar past met natuurlijke kleuren ook perfect in andere interieurstijlen. Bijvoorbeeld in een meer romantisch of landelijk ingerichte woonkamer. Zo biedt een meerkleurige gietvloeren allerlei mogelijkheden om de uitvoering af te stemmen op uw wensen.

Eenkleurige gietvloer

Een eenkleurige gietvloer zorgt in het interieur voor een rustige sfeer. Er is daarbij uiteraard wel een mogelijkheid om de gewenste sfeer te realiseren door voor een bepaalde kleur te kiezen. Een eenkleurige gietvloer in een felle kleur blauw heeft een ander effect op de uitstraling dan een licht ivoren kleur. Er valt wat dat betreft genoeg invloed uit te oefenen om de beoogde sfeer in uw interieur naar wens te realiseren met een eenkleurige gietvloer. Overigens is het eveneens mogelijk om een eenkleurige gietvloer aan te brengen in meerdere ruimtes van uw woning. Door zowel de woonkamer als slaapkamer net als de keuken en hal van een eenkleurige gietvloer te voorzien, loopt alles mooi in elkaar over. Bovendien ontstaat er hierdoor een bijzonder fraaie eenheid qua kleur, sfeer en uitstraling met een uniek verbindend geheel. Voor wat betreft een eenkleurige gietvloer zijn er allerlei voorbeelden beschikbaar om een indruk van de uitstraling te krijgen.

Witte gietvloer: neutraal en past bij alle materialen en kleuren

Een witte gietvloer is bijvoorbeeld heel neutraal qua kleurstelling. Bij wit als kleur zijn allerlei andere kleuren en materialen in het interieur toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan hout dat prachtig combineert met wit net als een leren bankstel. Een witte basis is ideaal om de meest waanzinnige combinaties te maken en elke gewenste sfeer te creëren.

Elke gietvloer kleur heeft een eigen karakter, zoals de witte gietvloer ’White’ voor puurheid staat en de kleursample ‘Tan’ een warme sfeer uitstraalt. Grijstinten zijn er in allerlei variaties en dat is meteen ook een van de populairste gietvloer kleuren. Houd rekening met uw persoonlijke stijl- en interieurwensen door middel van onze brede variatie aan grijstinten. Bijvoorbeeld met een zacht kleureffect in de uitvoering ‘Soft Grey’ of extra stijlvol en exclusief met ‘Dark Grey’. Het is evengoed mogelijk om de vloer te laten opvallen in uw interieur door voor grasgroen of knalblauw te kiezen.

Zwarte gietvloer

Een zwarte gietvloer is een ideale keuze om een stijlvolle uitstraling in de keuken te realiseren. Een zwarte uitvoering van een gietvloer in de keuken past prachtig bij onder meer een lichte kleur keukenkastjes en muren. Het naadloze design van de zwarte gietvloer voorziet in een exclusieve en luxe look. Een ander voordeel van zwart als gietvloer kleur is, dat deze een smalle keuken breder laat lijken. Dit is een optisch effect van de naadloze vloer. Overigens past deze gietvloer kleur ook perfect in een woonkamer die in een strakke en luxe stijl is ingericht.

Beige gietvloer

Een beige gietvloer is populair in modern ingerichte woningen, maar ook in woonstijlen met een landelijke uitstraling. Beige is wat dat betreft een gietvloer kleur met een neutrale uitstraling. Hierdoor passen allerlei andere kleuren er perfect bij. Bovendien is beige een kleur met een natuurlijke look en ontstaat er hierdoor een warme sfeer in het interieur. U heeft bij ons de keuze uit allerlei natuurlijk ogende gietvloer kleuren, waaronder beige en daarvan afgeleide kleurtinten.

Epoxy gietvloer kleuren

Ten aanzien van epoxy gietvloer kleuren geldt dat deze net als polyurethaan gietvloeren in iedere kleur leverbaar zijn. Wij plaatsen epoxy gietvloeren in de meest uiteenlopende kleuren in allerlei situaties, zoals in werkplaatsen, garages, bouwmarkten en magazijnen. Een bijzonder kenmerk van een epoxyvloer is dat er toevoegingen in kleur mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleurvakken, maar ook aan lijnen, pijlen, logo’s en ingestrooide kleurvlokken.

Grijze gietvloer: perfect voor modern en industrieel interieur

Een grijze gietvloer is voor moderne interieurs de populairste kleur. Het is net als wit een neutrale kleurstelling, waar alle andere kleuren bijpassen. Grijs heeft het voordeel een net wat warmere sfeer uit te stralen in vergelijking met wit. In een donker ingerichte woonkamer staat lichtgrijs als gietvloer kleur bijvoorbeeld perfect. Zo is grijs ook bij uitstek de kleur voor een industrieel ingerichte woonkamer of slaapkamer.

Groene gietvloer: ideaal voor bohemian woonstijl

Een groene gietvloer kleur is onder meer ideaal voor een bohemian interieur. Dat geldt eveneens voor een natuurlijk en landelijk ingerichte woonkamer. Of voor een inrichting in Scandinavische stijl. Om de bohemian stijl te benadrukken in het interieur is aan te raden voor een opvallende kleur groen voor de gietvloer te kiezen. Het liefst een beetje met een felle look, want dat is kenmerkend voor deze woonstijl. Bij een Scandinavisch interieur past een natuurlijk kleur groen beter net als bij een landelijke inrichting.

Veelgestelde vragen over gietvloer kleuren

Welke kleurlijnen zijn er voor de gietvloer kleuren?

Wij bieden voor gietvloer kleuren de keuze uit onder meer RAL-kleuren, Sikkens-kleuren en NCS-kleuren. Daarmee voorzien wij in een uitgebreid van kleuren, zodat u de perfecte kleurkeuze kan maken.

Wat voor effect heeft een lichte gietvloer kleur?

Het hangt van uw persoonlijke voorkeur en situatie af welke optie beter is. Een lichte gietvloer kleur vergroot het ruimtelijk effect. Bovendien lijkt het interieur een stuk lichter met een gietvloer kleur in lichte tint.

Wat heeft een donkere gietvloer kleur voor effect?

Een donkere gietvloer kleur laat een grote ruimte kleiner en knusser lijken. Ook zorgt een donkere tint doorgaans voor een stoere uitstraling. Het is ideaal om een donkere kleurtint te combineren met bijvoorbeeld lichte wanden.

Geven jullie ook kleuradvies voor een gietvloer?

Wij brengen graag uw wensen in kaart voor wat betreft het type gietvloer en de kleur. Onze adviseur biedt dan ook ondersteuning bij het maken van een keuze voor een gietvloer kleur. In onze showroom zijn alle kleuren te bekijken en mag u rekenen op een persoonlijk advies.

Zit ik direct aan de gietvloer kleur vast?

Bij het samenstellen van de gietvloer maakt u de keuze voor een kleur. De definitieve vaststelling van de gietvloer kleur vindt pas later in het traject plaats.

Hoe kies ik het beste uit de gietvloer kleuren?

De kleur van de gietvloer is eenvoudig af te stemmen op de al aanwezige interieurkleuren. Bij een compleet nieuwe inrichting is desgewenst als eerste de gietvloer kleur te kiezen om daar de meubels en muurkleur op af te stemmen.

Is het wel slim om een opvallende gietvloer kleur te nemen?

Het hangt af van de situatie of dat het geval is. Als u in uw woonkamer een gietvloer in een knalgele kleur laat aanbrengen, vindt u dat nu misschien mooi, maar wellicht over twee of drie jaar niet meer. Dat is dan ook een punt om over na te denken. Voor bedrijven geldt dat een opvallende kleur juist het onderscheid kan maken en zeker ook in aansluiting op bedrijfskleuren.

Kan ik meerdere gietvloeren kleuren combineren?

Het is uiteraard mogelijk om meerdere gietvloeren kleuren uit te kiezen. Bijvoorbeeld een mooie donkergrijze tint voor de woonkamer een lichtgrijze tint voor de slaapkamer. Zo maakt u per ruimte onderscheid in kleur, maar zorgt u met de naadloze vloer ook voor eenheid in het huis.

Welke gietvloer kleur past het beste bij een industrieel interieur?

Een industrieel interieur kenmerkt zich door een samenstelling van materialen, zoals hout, staal en glas. Gietvloer kleuren die daar perfect bij passen, zijn onder meer grijs, zwart en wit. Daarmee leg je de basis voor een tijdloze en stoere uitstraling.

Welke gietvloer kleuren zijn geschikt voor een landelijke woonstijl?

Een landelijke inrichting heeft een natuurlijke uitstraling en het interieur straalt een knus en warm gevoel uit. Daar passen gietvloer kleuren als aardetinten uiteraard perfect bij.

Waar kan ik meer inspiratie opdoen over gietvloer kleuren?

U bent van harte welkom in onze showroom voor nog meer inspiratie over gietvloer kleuren. Daarbij bent u ook meteen verzekerd van deskundig kleuradvies voor gietvloeren van onze expert.

Bekijk de gietvloer kleuren in onze showroom

De gietvloer kleuren geven in het echt net even een ander beeld dan via uw beeldscherm. We nodigen u dan ook uit om de gietvloeren in onze showroom te komen bekijken. Bel ons direct via 020 – 846 36 94 om een afspraak te maken.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten