Kan een gietvloer tegen warm water?

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer staat prachtig in huis en in een fijne vloer om op te leven net als om op te werken in een bedrijfspand. Er ontstaat een mooi en strak geheel met een moderne en ruimtelijke look. Gietvloeren beschikken over allerlei kenmerken en één daarvan is dat deze tegen warm water kan en zelfs tegen hitte. Het is niet voor niet dat een gietvloer ook te combineren is met vloerverwarming, waardoor er in huis een behaaglijke warmte ontstaat. G-vloeren voert alle gietvloeren, zoals PU gietvloeren naadloos en vloeistofdicht uit.

Gietvloer schoonmaken met warm water

Het is mogelijk om met warm water een gietvloer schoon te maken. Het is wel aan te bevelen om niet te veel water te gebruiken, maar een vloerdoek in warm water te dompelen en vervolgens goed uit te knijpen. Een gietvloer is namelijk prima te reinigen met een vochtig verwarmde doek. Overigens is het niet nodig om na elke schoonmaakbeurt de gietvloer met warm water schoon te maken. Stofzuigen of een stofwisser gebruiken, haalt het vuil en de stof van de vloer af en maakt onderdeel uit van ons gietvloer onderhoudsadvies.

Geknoeid met warme vloeistoffen?

Er gebeurt in elk huishouden wel eens een ongelukje, waarbij er vloeistof op de grond wordt gemorst. Laat u bijvoorbeeld een kop hete thee of koffie op de gietvloer vallen? In dat geval is het gemakkelijk om de vloer weer schoon te maken. Neem een droge doek om het vocht van de vloer af te halen. Daarna is het mogelijk om met een doekje die vochtig gemaakt is met warm water de betreffende plek schoon te maken. Dat kan overigens ook prima met lauwwarm water in combinatie met een zachte doek. Komt er per ongeluk kokend heet water op de gietvloer terecht? Dit veroorzaakt geen blijvende schade als u het hete water direct opruimt en de gietvloer droogt te maken.

Gietvloer en vloerverwarming

Bij warm water valt er ook te denken aan het warme water dat door het vloerverwarmingssysteem loopt om de warmte naar boven te laten komen. De warmte richt geen schade aan de gietvloer aan. Het is zelfs zo dat de materialen van gietvloeren zo zijn dat deze voor een optimale geleiding van warmte zorgen. Hierdoor profiteert u ook nog eens van een uitstekend rendement, waardoor de kosten van de energierekening omlaag zijn te brengen.

Warm water op gietvloer in de badkamer

Er zijn verschillende uitvoeringen van gietvloeren geschikt om toe te passen in de badkamer, zoals een PU gietvloer. Een ander voorbeeld daarvan is microcement net als beton ciré dat geschikt is om in vochtige ruimtes aan te brengen. In een badkamer speelt warm water natuurlijk een belangrijke rol en de vloer dient daartegen bestand te zijn. Een extra voordeel van onze gietvloeren voor badkamers is dat deze een hygiënisch karakter hebben. Dit komt omdat er geen voegen of naden van toepassing zijn. Schimmels en bacteriën krijgen wat dat betreft in een badkamer met een naadloze en vloeistofdichte gietvloer veel minder kans om te groeien. Wilt u meer weten over onze gietvloeren? Neem gerust contact op met G-vloeren, wij staan graag voor u klaar.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten