Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

DC shoes en Etnies kiezen voor G-vloeren

Projectomschrijving DC shoes en Etnies

DC Shoes en Etnies zijn een Amerikaans fabrikant gespecialiseerd in schoeisel voor extreme sporten als skateboarden, snowboarden, BMX, motorcross, rallyracing en surfen. Daarnaast fabriceert het ook kleding, accessoires en snowboards. Op basis van goede referenties werd G-vloeren gevraagd een nieuwe, moderne en onderhoudsvrije vloer in de DC shoes winkel aan te leggen. Na overleg werd besloten om voor de beste kwaliteit te gaan. Een 100% alifatische PU gietvloer die zeer UV-stabiel is en die de winkel een modern, strak en trendy uiterlijk geeft.

Productomschrijving alifatische polyurethaan gietvloer

In tegenstelling tot andere PU producten, is een alifatische PU vloer moeilijk te verontreinigen en zeer UV-stabiel. Dat heeft te maken met de toegevoegde vulstoffen en de kwaliteit van de pigmenten. Eén van de belangrijkste oorzaken waarom sommige kwalitatief mindere PU gietvloeren verkleuren is dat water en UV-straling de toplaag penetreert. Hierdoor kan er een chemisch proces op gang komen waardoor er andere scheikundige verbindingen ontstaan, waardoor weer meer verkleuring kan optreden. 100% alifatische PU gietvloeren zijn a-polair, d.w.z. dat ze niet reageren met H2O (water). Omdat de DC shoes winkelvloer nog jaren dezelfde kleur moet behouden, is een 100% alifatische PU gietvloer met een sterke topcoating een logische keuze.

Uitvoering PU gietvloer betonlook DC shoes

Na controle van de ondergrond op beschadigingen, kan worden begonnen met het aanbrengen van de hechtprimer. Door de dunne laagdikte (3mm) van dit type PU gietvloeren, is het belangrijk om de ondergrond goed vlak en stabiel te maken. Bij ruwe betonnen ondergronden kan worden gekozen voor een stevigere hechtprimer. Bij te gladde ondervloeren kan het noodzakelijk zijn de vloer eerst wat op te ruwen. Door het mengen van twee componenten (PU + harder) wordt de uiteindelijke substantie verkregen. Dit moet op een veilige manier gebeuren en dus draagt ons applicatieteam standaard beschermende kleding, mondkapjes en handschoenen. Daarna kan met een vlakspaan de gietvloer worden aangebracht. Voor een goede dekking is het van belang de banen kruislings aan te brengen. Zo ontstaat een egaal aangebrachte gietvloer. Als laatste wordt de topcoating aangebracht, een extra laag die in het bijzonder wordt aangebracht ter bescherming van UV-straling en de vloer zijn uiteindelijke slijt- en krasvaste eigenschappen geeft. Uiteindelijk is voor de DC shoes “store” een PU gietvloer gekozen met een “betonlook”. Het is een tijdloze en trendy grijstint die zorgt voor een fraaie achtergrond voor de diverse producten die in de winkel tentoon worden gesteld.