Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

De Groene Eem, een moderne en groene nieuwbouwwijk in Almere

De Groene Eem is een nieuwbouwproject dat in het gebied Oosterwold in Almere vorm krijgt. Er komt een levendige wijk omgeven door groen en ruim van opzet om zo een heerlijke plek om te wonen, werken en leven te creëren. Het nieuwbouwproject bestaat uit verschillende woningtypen voor uiteenlopende doelgroepen, van singles tot senioren en van stellen tot gezinnen. Een belangrijk kenmerk van de nieuwe woningen in De Groene Eem is dat deze allemaal energiezuinig zijn. Daar sluiten de duurzame gietvloeren van G-vloeren perfect op aan.

De Groene Eem: oog voor de natuur

Bij het ontwikkelen van het nieuwbouwproject De Groene Eem in Almere is rekening gehouden met de natuur. Niet alleen met betrekking tot het realiseren van een groene omgeving, maar ook met duurzame bouw.

Oog voor de natuur komt terug in de woningen met onder meer duurzame verwarming, PV panelen voor gebouw-gebonden energie en klimaatadaptieve kenmerken. Dit laatste betekent dat er veel groen in de wijk aanwezig is om hittestress te verminderen en water goed op te vangen.

Bestaand groen krijgt zoveel mogelijk ruimte om te blijven staan, waarbij herplanten een alternatief is. De woningen in De Groene Eem krijgen beneden en boven duurzame vloerverwarming. Onze gietvloeren voorzien daarbij in een uitstekend rendement door de optimale warmteverdeling.

Diversiteit in woningtypen

In de ruime straten met veel groen in de omgeving kent De Groene Eem een diversiteit aan woningen. Er zijn bijvoorbeeld rijwoningen met een oppervlak van 57 m2, maar ook tussenwoningen van meer dan 100 m2. Verder omvat het nieuwbouwproject in Almere ook vrijstaande woningen met een oppervlak van meer dan 180 m2. Er is al gestart met de bouw van meerdere woningen. Het is de verwachting dat de eerste bewoners van De Groene Eem in het voorjaar van 2024 de sleutels van het nieuwe huis krijgen.

Gunstige ligging

De Groene Eem bevindt zich op een ideale locatie als het gaat om toegang tot het netwerk aan wegen en toegang tot de natuur. De wijk ligt bij de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en verschillende voorzieningen zijn te vinden in de naastgelegen wijk. Dit is de wijk ’t Groene Wold waar een winkelcentrum aanwezig is met onder meer buurtwinkels, supermarkten en drogisterij. Het centrum van Almere is vanuit De Groene Eem binnen een kwartier autorijden te bereiken.

Vernieuwende visie

Het nieuwbouwproject in Almere wordt gebouwd met een vernieuwende visie dat onderdeel uitmaakt van de toekomst van Oosterwold. De nadruk ligt hierbij op de vrijheid in de natuur en op verbinding tussen buurtbewoners. Bijvoorbeeld door met elkaar activiteiten te ondernemen, waarin de natuur centraal staat, zoals moestuinen onderhouden. Stadslandbouw krijgt op meerdere manieren vorm in De Groene Eem. Bijvoorbeeld als onderdeel van het centrale park, waar ook wandelpaden en speelvoorzieningen komen.

Woninginrichting: gietvloeren

Bent u straks een nieuwe wijkbewoner van De Groene Eem in Almere? Denk alvast na over de inrichting en trek de lijn van natuur, duurzaamheid en verbinding door in uw interieur. Wij leggen u graag verder uit waarom onze gietvloeren binnen dit perfect plaatje passen.