Steentapijt

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Steentapijt: stijlvol met natuurlijke look

Steentapijt staat garant voor een stijlvolle aanblik met een natuurlijke look. Het is een vloer die geschikt is om in allerlei ruimten aan te brengen. Bijvoorbeeld in een mooie serre, maar ook voor winkels, tuincentra en bouwmarkten is het een perfecte vloer. Niet alleen vanwege de fraaie uitstraling, maar zeker ook voor wat betreft het gemak. Steentapijt is bij G-vloeren bovendien op allerlei manieren samen te stellen. Daarom zorgen wij ervoor dat u steentapijt als vloer krijgt die op maat is samengesteld.

Voordelen steentapijt

Het is niet voor niets dat steentapijt steeds vaker terug is te zien in grote winkels als bouwmarkten en tuincentra, maar ook in zwembaden. Dat komt omdat dit vloertype enorm veel voordelen te bieden heeft. Steentapijt is namelijk als een van de meest slijtvaste vloeren te zien. Bovendien is er sprake van een onderhoudsarm karakter. Dat zijn al twee belangrijke kenmerken die onmisbaar zijn voor vloeren in commerciële ruimtes. Overigens is steentapijt ook ideaal om in een serre aan te brengen. De natuurlijke look combineert daarin op een mooie manier met de overgang naar uw tuin. Verder is er nog het voordeel dat G-vloeren steentapijt op alle soorten ondervloeren kan aanbrengen.

Hoeveel kost steentapijt?

U wilt bij interesse in deze vloerafwerking uiteraard weten wat de kosten zijn van steentapijt. De kosten zijn afhankelijk van het oppervlak, maar ook van de uitvoering en van eventuele extra toevoegingen. Doorgaans zijn de kosten van steentapijt per m2 net even wat hoger indien er sprake is van een gesloten structuur. Er is namelijk extra materiaal voor nodig om een beschermlaag aan te brengen die de open structuur sluit. Het aantal m2 heeft invloed op de prijs, waarbij wij schaalvoordeel toepassen bij een toenemend totaaloppervlak. Omdat elk project verschilt en wij maatwerk leveren, is het aan te bevelen om voor inzicht in de kosten van steentapijt een offerte aan te vragen. Deze sturen wij u vrijblijvend toe.

Steentapijt op maat samenstellen in kleur en steendikte

Het samenstellen van steentapijt op maat heeft betrekking op het gewenste design van de siergrindvloer. Denkt u daarbij aan de gewenste steendikte net als aan de kleur. Met betrekking tot de steendikte zijn er bijvoorbeeld drie opties om een keuze uit te maken. Een beperkte steendikte zorgt voor een elegante look en de grootste steendikte voorziet in een robuuste uitstraling. Qua kleur zijn er voor de uitvoering van steentapijt eindeloos veel mogelijkheden. Kies maar uit alle RAL-kleuren of uit de serie van Sikkens-kleuren. Het is bovendien ook nog mogelijk om kleuren te mengen om echt tot de voor u perfecte kleur steentapijt te komen.

Structuur van de vloer

De structuur van steentapijt is eveneens naar wens samen te stellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een gladde structuur te kiezen. Wilt u een optimale natuurlijke look behouden dan is het aan te raden om voor een grove structuur te kiezen. In dat geval is het grind van het steentapijt namelijk perfect te zien. Bij een gladde afwerking is er sprake van het opvullen van de loze ruimte tussen de steenkorrels. Hiervoor maken wij gebruik van een vulmiddel en vervolgens vindt de afwerking met een coating plaats. Ook daarin bieden wij weer een keuze, want de coating is glanzend of mat aan te brengen. Overigens geldt ongeacht de gekozen opties altijd dat steentapijt volledig naadloos is.

Steentapijt met vloerverwarming

Het is mogelijk om steentapijt met vloerverwarming aan te brengen. Dat maakt het extra aangenaam om bijvoorbeeld met blote voeten over deze vloer te lopen. De combinatie met vloerverwarming pakt prima uit omdat het epoxyhars een sealmasse op een optimale manier de warmte geleidt. Kiest u voor steentapijt met of zonder vloerverwarming? Maak direct een afspraak met onze adviseur. Wij ontvangen u graag in onze showroom, maar u kan natuurlijk ook direct een offerte aanvragen.

Steentapijt reinigen

Het reinigen van steentapijt vergt maar weinig inspanning. Het is namelijk een onderhoudsvrije vloer die gemakkelijk te reinigen is. Er zijn wel verschillende reinigingsmethoden van toepassing en de beste methode is afhankelijk van de uitvoering. Een steentapijt reinigen met een gesloten structuur is heel eenvoudig. De oppervlakte is gesloten en vuil en stof blijven erop liggen, zodat het gebruik van een stofzuiger voldoende is. Om beschadiging van de beschermlaag te voorkomen, is het beste een kopstuk met borstel te gebruiken. Het is ook mogelijk om steentapijt met een gesloten structuur schoon te maken door het oppervlak na het wegnemen van vuil en stof te dweilen. Bij een open structuur is steentapijt eveneens te reinigen door te stofzuigen en met een vochtige doek te dweilen. Steentapijt met een open structuur is verder eenmaal of tweemaal per jaar grondiger te reinigen door een speciale vloerreinigingsmachine of een stoomreiniger te gebruiken.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten