Verschil beton cire en gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 200+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 200+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Het verschil tussen beton ciré en een gietvloer is dat beide soorten vloeren andere bestanddelen bevatten. Bij beton ciré is er sprake van een stuclaag die uit cement en een kunststof harder bestaat en bij een gietvloer is er sprake van een opbouw van lagen met een gietlaag die uit kunsthars bestaat. Naast dat het verschil tussen beton ciré en PU gietvloeren uit het materiaal bestaat, geldt dat er nog meer verschillen zijn. Bijvoorbeeld met betrekking tot het verschil in toepassing en design, maar ook met een verschil in de wijze van aanbrengen en in prijs.

Verschil beton ciré en gietvloer: toepassing

Beton ciré is voor badkamers op wanden en vloeren een populaire toepassing net als voor aanrechtbladen en keukens, maar ook om toilet een luxe uitstraling te geven. Zo is de betonstuc eveneens perfect als toepassing om de ombouw van een bad mee af te werken of een open haard een stoere en robuuste look te geven. Gietvloeren en dan op basis van polyurethaan kennen vooral een toepassing in woonkamers, slaapkamers, keukens en de hal of overloop. Wat dat betreft is een gietvloer perfect om door het hele huis heen te leggen om daarmee te voorzien in eenheid in stijl.

Verschil in manier van aanbrengen

Het verschil tussen beton ciré en gietvloer uit zich ook in de wijze van aanbrengen. Beton ciré is aan te brengen over vrijwel elk type ondergrond, zoals op tegels. Het is alleen van belang dat de ondergrond vormvast en egaal zijn. Een gietvloer wordt meestal aangebracht op een dekvloer van zandcement ofwel cementvloer of op beton of anhydriet. Het komt voor dat de ondergrond eerst volledig geëgaliseerd dient te worden alvorens de gietvloer aan te brengen.

Uitvoering

De uitvoering verschilt bij beton ciré van gietvloeren, maar begint met een overeenkomst en dat is het aanbrengen van een primer. Dat is voor beide typen vloeren nodig voor een goede hechting. Beton ciré wordt handmatig aangebracht om daarna geschuurd te worden en na nog een laag een laklaag aan te brengen. Na de primer volgt bij de gietvloer een schraplaag, waarna de gietlaag erop komt en de afwerking plaatsvindt met een coating. De gietlaag bestaat uit een vloeibaar geheel dat over de schraplaag wordt uitgegoten en naadloos strak wordt getrokken. Beide soorten vloeren zijn overigens naadloos en vloeistofdicht.

Verschil in design

Beton ciré heeft een levendig uiterlijk met een gemêleerd design en is vooral populair in grijskleuren en naturelkleuren, zoals zandtinten. De uitstraling is stoer, robuust en industrieel. PU gietvloeren zijn toe te passen in alle kleuren, zoals in bekende RAL-kleuren. Het design in kleur is effen en dat geeft deze vloer een strak en modern karakter. Het is overigens ook mogelijk om een PU gietvloer in betonlook uit te voeren om een levendige look te creëren.

Verschil in prijs

Er zit tussen beton ciré en een gietvloer een verschil in prijs. De prijs per m2 ligt bij beton ciré hoger dan de gietvloer prijs per m2. Bekijk meer informatie over gietvloer prijzen om inzicht te krijgen in het verschil. Of vraag een offerte aan bij G-vloeren voor de vloer van uw voorkeur.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten