Verschil beton cire en gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Het verschil tussen beton ciré en een gietvloer is dat beide soorten vloeren andere bestanddelen bevatten. Bij beton ciré is er sprake van een stuclaag die uit cement en een kunststof harder bestaat en bij een gietvloer is er sprake van een opbouw van lagen met een gietlaag die uit kunsthars bestaat. Naast dat het verschil tussen beton ciré en PU gietvloeren uit het materiaal bestaat, geldt dat er nog meer verschillen zijn. Bijvoorbeeld met betrekking tot het verschil in toepassing en design, maar ook met een verschil in de wijze van aanbrengen en in prijs.

Verschil beton ciré en gietvloer: toepassing

Beton ciré is voor badkamers op wanden en vloeren een populaire toepassing net als voor aanrechtbladen en keukens, maar ook om toilet een luxe uitstraling te geven. Zo is de betonstuc eveneens perfect als toepassing om de ombouw van een bad mee af te werken of een open haard een stoere en robuuste look te geven. Gietvloeren en dan op basis van polyurethaan kennen vooral een toepassing in woonkamers, slaapkamers, keukens en de hal of overloop. Wat dat betreft is een gietvloer perfect om door het hele huis heen te leggen om daarmee te voorzien in eenheid in stijl.

Verschil in manier van aanbrengen

Het verschil tussen beton ciré en gietvloer uit zich ook in de wijze van aanbrengen. Beton ciré is aan te brengen over vrijwel elk type ondergrond, zoals op tegels. Het is alleen van belang dat de ondergrond vormvast en egaal zijn. Een gietvloer wordt meestal aangebracht op een dekvloer van zandcement ofwel cementvloer of op beton of anhydriet. Het komt voor dat de ondergrond eerst volledig geëgaliseerd dient te worden alvorens de gietvloer aan te brengen.

Uitvoering

De uitvoering verschilt bij beton ciré van gietvloeren, maar begint met een overeenkomst en dat is het aanbrengen van een primer. Dat is voor beide typen vloeren nodig voor een goede hechting. Beton ciré wordt handmatig aangebracht om daarna geschuurd te worden en na nog een laag een laklaag aan te brengen. Na de primer volgt bij de gietvloer een schraplaag, waarna de gietlaag erop komt en de afwerking plaatsvindt met een coating. De gietlaag bestaat uit een vloeibaar geheel dat over de schraplaag wordt uitgegoten en naadloos strak wordt getrokken. Beide soorten vloeren zijn overigens naadloos en vloeistofdicht.

Verschil in design

Beton ciré heeft een levendig uiterlijk met een gemêleerd design en is vooral populair in grijskleuren en naturelkleuren, zoals zandtinten. De uitstraling is stoer, robuust en industrieel. PU gietvloeren zijn toe te passen in alle kleuren, zoals in bekende RAL-kleuren. Het design in kleur is effen en dat geeft deze vloer een strak en modern karakter. Het is overigens ook mogelijk om een PU gietvloer in betonlook uit te voeren om een levendige look te creëren.

Verschil in prijs

Er zit tussen beton ciré en een gietvloer een verschil in prijs. De prijs per m2 ligt bij beton ciré hoger dan de gietvloer prijs per m2. Bekijk meer informatie over gietvloer prijzen om inzicht te krijgen in het verschil. Of vraag een offerte aan bij G-vloeren voor de vloer van uw voorkeur.

Prijs beton cire vloer

Wat kost een beton cire vloer? De prijs is afhankelijk van het totaaloppervlak qua aantal m2, maar ook van de ondergrond. Bij de m2 prijs zijn de kosten voor het materiaal inbegrepen net als de berekende arbeidsuren voor het aanbrengen van de beton cire vloer. De ondergrond speelt eveneens een rol bij de kosten, want de staat en soort hiervan bepaalt in welke mate er extra werkzaamheden nodig zijn. Wat dat betreft scheelt het in de kosten als de ondergrond al geheel vlak en schoon is, waarbij de structuur vormvast en niet poreus is.

Er zijn extra werkzaamheden en materiaal nodig als er sprake is van een ondergrond die in een slechte staat is. Denk daarbij aan grote oneffenheden of scheuren in de vloer. Wij gaan dus uit van een m2 prijs, maar beoordelen elke situatie op basis van de voornoemde aspecten. Daarom is het handiger als u een offerte aanvraagt, want dan weet u echt waar u aan toe bent.

Toepassingen beton cire vloer

Een beton cire vloer is geschikt voor uiteenlopende toepassingen en onder meer populair om in de badkamer te laten aanbrengen. Het voordeel is namelijk dat het een naadvrije en hygiënische badkamervloer is en wat dat betreft niet zoals bij een tegelvloer ruimte geeft aan schimmels en bacteriën. Overigens is het materiaal minder geschikt om als douchevloer te dienen, omdat het redelijk zacht materiaal betreft. Hier hebben wij echter weer andere oplossingen voor beschikbaar.

Een beton cire vloer is door de samenstelling en uitvoering eveneens geschikt om in de keuken aan te brengen. Verder is deze vloer in de woonkamer te plaatsen om een industrieel effect te creëren. Wat dat betreft is beton ciré een prima keuze als u een vloer in de woonkamer wenst met een stijlvolle en stoere look. Het is bovendien een vloer die goed combineert met vloerverwarming.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten