Beton cire op gipsplaat

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

De toepassing van beton ciré op gipsplaat is mogelijk, maar het is wel belangrijk om voor een goede hechting te zorgen. Beton ciré is op de meest uiteenlopende ondergronden aan te brengen, maar het is belangrijk dat de ondergrond niet gaat werken. Bij het aanbrengen van beton ciré op gipsplaat zorgen wij voor een gedegen voorbereiding om tot een optimale hechting te komen. Daarbij informeren wij u uiteraard uitgebreid over het gehele proces van voorbereiding tot uitvoering en oplevering.

Beton ciré op gipslaat: naden en schroefgaten afsmeren

Indien er zich in de badkamer groene gipsplaten met ronde kanten bevinden is het belangrijk om voor een aaneengesloten oppervlak te zorgen. De ondergrond dient vlak en vormvast te zijn om zogenoemde werking te voorkomen. Er bestaat anders namelijk een risico dat er na het aanbrengen van beton ciré op gipslaat scheuren ontstaan. Dit moet uiteraard worden voorkomen en daarom is het van belang om alle naden net als schroefgaten af te smeren. Bovendien is het bij de naden van belang om deze af te werken met gaasband. Het zijn vooral de naden tussen de gipsplaten die het grootste risico vormen op het ontstaan van scheurvorming.

Voorstrijken van de gipsplaten

Nadat alle naden zijn voorzien van gaasband en afgesmeerd zijn net als alle schroefgaten, is het belangrijk om de gipsplaten eerst voor te strijken. Dit is een belangrijke stap in het gehele proces van beton ciré, want hiermee staat of valt het resultaat. Indien er geen sprake is van een goede hechting heeft dit een negatief effect op het eindresultaat. In een natte ruimte, zoals bij het aanbrengen van beton ciré in de badkamer op gipsplaten, verdient het de voorkeur om een cementgebonden voorstuclaag te realiseren. Het is bovendien mogelijk om hierin zowel kimband als stucprofielen te verwerken. Kimband dient ervoor om de overgang tussen de wand met beton ciré naar de vloer een natuurlijke overloop te geven, maar ook om de verticale naden tussen de gipsplaten op te vullen. Overigens is het ook mogelijk om een watervaste uitvlaklaag aan te brengen over groene of blauwe gipsplaten. Hierdoor is de ondergrond met naden vlakker te maken.

Is gipsstucwerk ook geschikt als ondergrond voor beton ciré?

Daar waar gipsplaten met de nodige voorbereiding en voorstrijk aanbrengen voor de hechting geschikt zijn voor beton ciré, geldt dit niet voor gipsstucwerk in een natte ruimte. Wij raden af om in een badkamer of keuken beton ciré aan te brengen op gipsstucwerk. Het is eventueel wel mogelijk om gipsstucwerk in droge ruimten als ondergrond voor beton ciré te gebruiken. In dat geval is het wel van groot belang om de ondergrond met voorstrijk te behandelen.

Meer weten over beton ciré op gipsplaat?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het aanbrengen van beton ciré op gipsplaat? Wij helpen u graag verder met een uitgebreid adviesgesprek in onze showroom, maar u kan natuurlijk ook altijd bellen om uw vraag aan ons voor te leggen. Zo is het eveneens mogelijk om direct online een offerte aan te vragen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten