PVC vloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Strakke en moderne vloeren zijn enorm populair voor toepassing in woningen en bedrijfspanden als kantoren. Dat heeft alles te maken met de vele mogelijkheden die er zijn qua design en als het gaat om duurzaamheid en onderhoudsgemak. Een PVC vloer is een voorbeeld van een strakke en moderne vloer die al jaren een trend is en dat ook in de toekomst zeker blijft. De basis van een PVC vloer is kunststof en de eigenschappen maken het mogelijk om deze vloer in allerlei ruimtes aan te brengen. De hoge slijtvastheid van PVC vloeren voorziet onder meer in bedrijfsmatige toepassing in winkels en kantoren. De natuurlijke look en lange levensduur maakt deze vloer eveneens perfect voor ruimtes in woningen. Bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken, hal en slaapkamers.

PVC vloer: in trek bij de massa vanwege deze eigenschappen

PVC vloeren zijn niet voor niets in trek bij een grote massa. Dat is gewoon te danken aan de unieke eigenschappen en vele variaties van het vloersysteem. Overigens staat PVC voor de afkorting polyvinylchloride dat een bepaald soort kunststof vormt. Een van de eigenschappen van deze kunststofsoort is het slijtvaste karakter. Zo is deze vloer ook vochtbestendig en daarom geschikt voor toepassing in de keuken net als in een winkelruimte waar mensen wel eens regen onder de voeten mee naar binnen nemen.

PVC vloerVerder is een PVC vloer een ideale vloer om geluidscontact te beperken, want de kunststof zorgt voor een geluiddempend karakter. Er zijn nog meer eigenschappen specifiek van toepassing op deze naadloze vloer, zoals de krasbestendigheid en de brandvertragende werking. Bovendien is het een vloer die als onderhoudsarm is aan te merken en prima met vloerverwarming te combineren is. De specifieke kunststofsoort biedt ook nog eens mogelijkheden om een PVC vloer in allerlei designs en kleuren uit te voeren. Het mag daarom duidelijk zijn dat de vele eigenschappen ervoor zorgen dat deze vloer in trek is bij de massa. Overigens zijn alle eigenschappen ook van toepassing op meerdere vloersoorten en zelfs op compleet naadloze vloersystemen, zoals gietvloeren.

Unieke eigenschappen:

  • Slijtvast
  • Krasbestendig
  • Brede toepassing
  • Onderhoudsarm
  • Vochtbestendig
  • Geluiddempende werking
  • Brandvertragende werking
  • Geschikt voor particulier gebruik
  • Geschikt voor zakelijke gebruik
  • Te combineren met vloerverwarming
  • Veel variatie in design en kleur

PVC vloeren: designs en kleuren naar ieders wens

Een belangrijke reden waarom pvc vloeren een grote aantrekkingskracht hebben, is de keuze in designs en kleuren. Het is net zo gemakkelijk om een pvc vloer met betonlook voor een industrieel interieur te realiseren als pvc met houtlook in een landelijke inrichting in te passen. Zo is het onder meer mogelijk om een pvc vloer in visgraatmotief uit te voeren, zodat het net een echte houten vloer lijkt, maar dan met alle voordelen van kunststof. Qua houtlook zijn er bovendien allerlei opties te onderscheiden, variërend van de houtstructuur tot kleur tot zelfs de houtsoort. Zo is eiken PVC onder meer een van de populaire uitvoeringen, waar veel vraag naar is.

PVC vloerPVC verlijmen of klikken

Er bestaan verschillende manieren om een PVC vloer aan te brengen. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen verlijmen en klikken. Bij het verlijmen van de vloerdelen is er sprake van plak PVC in de vorm van flexibele plakstroken. Deze komen verlijmd op de ondergrond te liggen. Daarom is het bij deze uitvoering van de vloer belangrijk dat de ondergrond stabiel en volledig vlak is. In vrijwel alle situaties is het daarom nodig om bij het verlijmen van plak PVC de ondergrond te egaliseren. Het resultaat is door de verlijming en het walsen van de vloerstroken bijzonder strak.

Een voordeel is bovendien dat de stroken niet over een verbinding beschikken en dus in allerlei patronen zijn te realiseren. Bij klik PVC is er wel sprake van een verbinding en het is niet altijd nodig om eerst de bestaande ondergrond te egaliseren. Uiteraard hangt het wel van het type ondergrond af welke voorbereiding er nodig is. Klik PVC is wat de wijze van aanbrengen betreft te vergelijken met bijvoorbeeld laminaat. In dat kader is de benaming PVC laminaat ook wel van toepassing. Overigens laten plakstroken sneller warmte door en is dat ideaal voor de combinatie met vloerverwarming, maar ook het kliksysteem is daar mee te combineren. Indien er in de toekomst een verhuizing op de planning staat, kan een PVC vloer met een kliksysteem de voorkeur hebben. Deze is namelijk mee te nemen, maar een plakvloer niet.

Grote variatie in stroken en tegels

Een van de andere voordelen van een PVC vloer is dat deze in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is met de keuze uit onder meer stroken en tegels. Op het gebied van stroken is er enorm veel variatie met betrekking tot de breedte en de lengte. Daarom is het ook zo eenvoudig om een echte houten vloer na te bootsen met een PVC vloer. Bijvoorbeeld door voor een uitvoering met brede stroken te kiezen of juist voor een uitvoering met smalle stroken.

Naast stroken in allerlei afmetingen qua lengte en breedte geldt dat het eveneens mogelijk is om PVC tegels te laten aanbrengen. PVC tegels zijn wat dat te vergelijken met een authentieke tegelvloer, waarbij er eveneens veel keuze is uit dessins en kleuren. Een stenen vloer in huis heeft doorgaans een wat kille uitstraling, maar dat is met tegels van een PVC vloer het tegenovergestelde. Het comfort is bijvoorbeeld vele malen groter, zowel voor wat betreft de warmte als de loopervaring.

Belang van een goede ondervloer

Bij het aanbrengen van een PVC vloer zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om het vlak maken van een ondervloer. Een ondervloer van foam en folie is een voorbeeld, maar ook een rubberen ondervloer is een optie. Zo zijn er afhankelijk van de bestaande ondergrond nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld om PVC op hout aan te brengen. In dat geval vormt het aanbrengen van spaanplaten als ondervloer een uitkomst. Bij een ondergrond van beton of zandcement verdient een rubberen ondervloer of foam met folie de voorkeur. Andere mogelijkheden bestaan uit een mix van MDF en zachtboard als ondervloer of uit een mix van XPS schuim met aluminium, waar een isolerende werking van uitgaat. Uiteraard is het mogelijk om advies te krijgen van een specialist over de keuze voor een perfecte ondervloer om een PVC vloer aan te laten brengen.

Geluidsabsorberende ondervloer voor appartementen

Woont u in een appartement en valt de keuze op een PVC vloer dan is het extra belangrijk om met een goede ondervloer rekening te houden. In een appartement ontstaat er vaak hinder door contactgeluiden en dat is uiteraard het beste te voorkomen. Bovendien zijn er veelal geluidsnormen van toepassing bij bewoning van een appartement op een verdieping met aanwezigheid van onderburen. Denk daarbij aan geluidsrestrictie in de vorm van 10dB, waarbij het van belang is een geluidsabsorberende ondervloer te laten aan brengen. Er is in deze situatie bijvoorbeeld een TÜV gecertificeerde ondervloer vereist. Bovendien is het daarom dan niet mogelijk om bij geldende geluidsnormen de keuze voor een verlijmde PVC vloer te maken. Een PVC klik vloer biedt in dat geval wel uitkomst. Verder is het van belang om ook de plinten op een juiste manier te plaatsen, zoals zwevend en los van de muur.

PVC vloerKosten PVC vloer leggen

De kosten van een PVC vloer lopen sterk uiteen en dat komt omdat er meerdere factoren op van toepassing zijn. Het oppervlak speelt daarin een rol, maar dat is bij alle soorten vloeren het geval, zoals onder meer bij de indicatieve prijzen van naadloze vloeren te zien is. Bovendien geldt naast het oppervlak dat de keuze tussen plak PVC en klik PVC verschil maakt net als de wijze van leggen. Denk bijvoorbeeld aan een ingewikkeld legpatroon dat hogere kosten met zich mee kan brengen. Een visgraatmotief is wat dat betreft meer tijdsintensief dan het leggen van stroken in een rechte lijn. Het soort PVC speelt uiteraard eveneens nog een rol, waarbij de beste kwaliteit hoger in prijs uitvalt dan deze kunststof vloer in een allerlaagste prijsklasse. Verder geldt nog dat voorbereidende werkzaamheden om een vlakke ondergrond te realiseren ook nog invloed op de prijs hebben.

  • Totale oppervlak
  • Soort PVC
  • Legvariant
  • Arbeidstijd: plak of klik PVC
  • Voorbereiden ondergrond

Kwaliteit voor lange levensduur

Het mag voor zich spreken dat een PVC vloer van een topkwaliteit de garantie biedt op een lange levensduur. Daarom verdient het ook de voorkeur om voor kwaliteit te kiezen bij het laten aanbrengen van een PVC vloer. Er zijn een aantal eigenschappen die van invloed zijn op de kwaliteit en op de duurzaamheid als het om het slijtvaste karakter gaat. Een dikke toplaag is bijvoorbeeld van belang met betrekking tot de slijtvaste eigenschappen. Des te dikker deze laag is des te slijtvaster de vloer is.

Tips onderhoud PVC vloer

Uiteraard is het verder van belang om bij het gebruik van een PVC vloer rekening te houden met bepaalde zaken. Denk daarbij aan het voorkomen van het inlopen van vuil onder de schoenen. Dat is mogelijk door een deurmat bij de entree neer te leggen. Zo is het eveneens aan te raden om onder het meubilair viltjes te plakken en om indien van toepassing een bureaustoel met zachte wielen te nemen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten