Vloercoating onderhoud

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Het is ideaal als een vloer weinig tot geen onderhoud nodig heeft en toch in een lange levensduur voorziet. Dat is van toepassing op vloercoating onderhoud, want deze dunne en naadloze vloerafwerking hoeft u alleen maar te reinigen. Het in goede conditie houden van deze vloer volstaat met een reguliere schoonmaak. Bovendien profiteert u van het gemak tijdens het reinigingsproces, want er is sprake van een vuilafstotende werking. Het naadloze vloersysteem zorgt er ook nog eens voor dat er zich nergens vuil kan ophopen. Wat dat betreft is vloercoating onderhoud te vergelijken met het onderhoud van gietvloeren.

Vloercoating onderhoud: simpele reiniging

Het onderhoud van vloercoating is simpel uit te voeren. Een klein oppervlak is bijvoorbeeld eenvoudig met een zachte bezem schoon te vegen, zoals in een kleine werkplaats. Het is ook mogelijk om een stofzuiger te gebruiken of een stofwisser als er weinig tot geen vuil op de grond ligt. Natte reiniging is eveneens een optie en is aanvullend uit te voeren nadat de vloercoating op een droge manier is schoongemaakt. Het komt soms voor dat schoenen zwarte strepen achterlaten op vloercoating. In dat geval zijn deze strepen eenvoudig en snel te verwijderen door een vochtige doek te gebruiken.

Vloercoating onderhoud: machinale reiniging

Vloercoating onderhoud in grote ruimten, zoals in magazijnen of in parkeergarages is uit te voeren aan de hand van machinale reiniging. Het kost te veel tijd om grote oppervlakken telkens met een bezem met de hand van vuil en stof te ontdoen. Daarom is machinale reiniging ideaal om toe te passen in onder meer bedrijfshallen en fabrieken. Een veegmachine of een boenmachine of een combinatie daarvan in de vorm van een schrobzuigmachine biedt in dat geval uitkomst.

Reinigingsmiddelen gebruiken

Het is in ieder geval aan te raden om bij vloercoating onderhoud geen agressieve middelen te gebruiken voor de schoonmaak. Er zijn wel speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar voor naadloze kunstharsvloeren, zoals gietvloerreiniger. Dat heeft als voordeel dat u zeker weet de juiste middelen te gebruiken om vloercoating te reinigen. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen heeft namelijk een negatieve invloed op de conditie van de vloer. Indien er vlekken ontstaan op de naadloze vloer is overigens wel aan te raden om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Onderhoudsadvies vloercoating

Bij de aanschaf van vloercoating bij G-vloeren, zoals van polyurethaan of epoxy is het natuurlijk mogelijk u van een uitgebreid onderhoudsadvies te voorzien. Daarbij geven wij onder meer graag advies over geschikte reinigingsmiddelen om uw naadloze vloer in een optimale staat te houden. G-vloeren biedt u verder een ruime keuze als het gaat om de uitvoering van vloercoatings. Naast de keuze tussen epoxy en polyurethaan zijn er diverse vormen van afwerkingen mogelijk. Denk daarbij aan antislip of aan antistatische eigenschappen, maar ook aan een afwerking met routebewijzering op de vloer of aan een uitvoering met brandvertragende eigenschappen. Wilt u vloercoating op maat laten samenstellen en laten aanbrengen inclusief een uitgebreid onderhoudsadvies? Neem dan vrijblijvend contact op met G-vloeren om uw wensen te bespreken. Of maak van de gelegenheid gebruik online een offerte aan te vragen.

Vloercoating levensduur verlengen

Het is normaal gesproken zo, dat vloercoating onderhoud voorziet in een langere levensduur. Daarbij is het van belang om periodiek onderhoud aan de vloer, zoals de reguliere schoonmaakbeurten niet over te slaan. Indien u onze vloercoating schoonmaaktips volgt, zoals het gebruik van een gietvloerreiniger, bent u al bezig met het verlengen van de levensduur. De duurzaamheid en slijtvastheid van vloercoating zijn uiteraard specifieke kenmerken die een lange levensduur garanderen. Door op een frequente manier de vloercoating met de schoonmaak te onderhouden, gaat deze zonder problemen jaren mee. Het is wat dat betreft een uitstekende vloeroplossing met een focus op duurzaamheid.

Preventief vloeronderhoud

Na vele jaren gebruik laat vloercoating uiteraard ook sporen achter en de gebruiksintensiteit heeft eveneens invloed op de conditie. Het is wat dat betreft mogelijk om preventief vloeronderhoud uit te voeren. Dit begint uiteraard met een inspectie van de vloer, want deze controle biedt duidelijkheid of er bijvoorbeeld sprake is van slijtagesporen, krasjes, scheurtjes of barstjes. Mocht het preventief vloeronderhoud in de vorm van de inspectie uitwijzen dat er onderhoud nodig is aan de vloercoating, dan bent u er nog op tijd bij. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld kleine reparaties uit te voeren of om te besluiten een nieuwe laag vloercoating aan te brengen. Dit laatste gebeurt vaak indien reparatie niet tot de mogelijkheden behoort.

Nog enkele vloercoating schoonmaaktips voor u

De algemene schoonmaaktips hebben betrekking op de normale schoonmaak, maar wat als u vlekken wilt verwijderen van vloercoating? Bijvoorbeeld vlekken in de vorm van de bekende zwarte schoenstrepen? In dat geval raden wij aan om eerst een speciaal gietvloerreinigingsmiddel op een droge doek aan te brengen en daarmee de vlek weg te poetsen. Verder raden wij af om vloercoating met een stoomreiniger schoon te maken, want daar is deze toplaag niet goed tegen bestand.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten