Mortelvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een mortelvloer is een ijzersterke vloer en is daarom onder meer geschikt voor zware industriële toepassing. Mortelvloeren staan ook wel bekend als troffelvloeren die vaak te vinden zijn in bijvoorbeeld werkplaatsen en parkeergarages. Ook in de foodsector is de mortelvloer populair, zoals in bakkerijen en in professionele keukens van supermarkten. Het is namelijk een vloer die zwaar te belasten is en daarbij gemakkelijk is schoon te maken. Deze beide aspecten zijn in uiteenlopende sectoren van groot belang.

Samenstelling van een mortelvloer

Een mortelvoer bestaat uit een combinatie van fijngemalen grindkorreltjes of kwarts en binding van epoxy. Kunsthars in de vorm van epoxy zorgt ervoor met de fijngemalen kwarts of grindkorrels voor dat er een sterke vloer ontstaat die slijtvast is en waarop zware belasting mogelijk is. Het gaat zowel om de belasting vanuit mechanisch opzicht als vanuit chemisch opzicht. Bovendien is het een vloer die vloeistofdicht is omdat er sprake is van de toevoeging van coating. Overigens is de samenstelling dusdanig en zijn de opties voor design qua kleur veelzijdig dat de mortelvloer ook steeds vaker terug te zien is in woningen. Bijvoorbeeld als vloer in de badkamer of in de keuken, woonkamer of slaapkamer.

Opties voor afwerking

Er zijn verschillende opties voor afwerking van toepassing als het om de uitvoering van een mortelvloer gaat. Zo is er een keuze uit werkelijk alle kleuren en zijn er zelfs kleurencombinaties mogelijk. Naast de opties voor design zijn er mogelijkheden om te voorzien in een extra kraswerende laag. De vloer is van zichzelf al slipvast en geluiddempend en bovendien gemakkelijk te onderhouden. Een van de voordelen is dat de opties voor afwerking het altijd mogelijk maken om een mortelvloer volledig op maat samen te stellen.

Verschil tussen steentapijt en mortelvloer

Een mortelvloer doet denken aan een gietvloer met steentjes, zoals aan een grindvloer, maar wat is dan het verschil? Er zit een verschil tussen een mortelvloer en steentapijt waarbij de korrelgrootte het belangrijkste kenmerk is. Bij de uitvoering van steentapijt of een grindvloer is het zo dat de steentjes wat meer grof zijn. Bij een mortelvloer is er sprake van grindsteentjes die fijn zijn gemalen. Verder is het zo dat een siergrindvloer als steentapijt eerder als decoratieve vloer is aan te merken. Een mortelvloer dient eerder als praktische vloer dan als vloer waar het decoratieve aspect de hoofdrol speelt. Dat neemt niet weg dat mortelvloeren qua design en kleur net zo goed als decoratieve vloer fungeren. De uitstraling is alleen even anders.

Kosten per m2

De mortelvloer kent een prijs per m2. Er zijn variaties in te onderscheiden als het om de prijs per m2 gaat. De kosten per m2 zijn namelijk bij een mortelvloer net als bij de andere gietvloer prijzen afhankelijk van het oppervlak. Aangezien er nog meer factoren invloed op de prijs hebben, raden wij u aan om een offerte aan te vragen als u inzicht wenst te krijgen in de exacte kosten. Uiteraard bent u ook welkom in onze gietvloeren showroom, waar u telefonisch een afspraak voor kunt maken.

Veelgestelde vragen over mortelvloer

Wat is een mortelvloer?

Een mortelvloer bestaat uit een combinatie van epoxyhars met grind- of kwartskorrels. Het aanbrengen van het materiaal gebeurt handmatig met een troffel en de afwerking met een vlakspaan. De samenstelling van de bestanddelen zorgt voor een ijzersterke basis met bestendigheid tegen schokken, slijtage, chemicaliën, machines en voertuigen.

Wat is een troffel?

Een troffel is een stuk gereedschap dat perfect is om de vloermortel over de ondergrond uit te strijken. Er is sprake van een gebogen steel met daaraan een blad van metaal om de mortel over de vloer uit te smeren. De werkbeweging is wat dat betreft te vergelijken met hoe een stukadoor stuc uitsmeert over de muur.

Hoe stellen jullie een mortelvloer samen?

Wij luisteren naar uw wensen en kijken naar de toepassing om u een passend advies op maat te geven. Zo denken wij mee ten aanzien van de praktische uitvoering, maar naar wens eveneens als het om het design gaat. Er zijn namelijk veel extra toevoegingen, kleuren en uitvoeringen beschikbaar om een keuze uit te maken. Wij gebruiken onze expertise en de vele mogelijkheden om u maatwerk te leveren.

Wat is de werkwijze bij het aanbrengen van een mortelvloer?

Bij het aanbrengen van een mortelvloer vindt er eerst een reiniging van de ondergrond plaats. Eventueel is het nodig om eerst nog voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zoals het egaliseren van het oppervlak. Er komt een hechtprimer op de ondergrond en na het drogen volgt de echte stap van het aanbrengen van de mortelvloer. Dit gebeurt door de bestanddelen te mixen en de vloermortel met de troffel aan te brengen. Door hierna een vlakspaan te gebruiken, ontstaat er een volledig glad en naadloos oppervlak. Tot slot volgt er twee keer een afwerking met een coating en deze dient als beschermlaag.

Voeren jullie ook onderhoud uit aan mortelvloeren?

Mortelvloeren gaan lang mee, maar de coating is na zoveel jaren gebruik wel een keer aan vervanging toe. Het reguliere onderhoud bestaat voor u uit de normale schoonmaak van een vloer en specifiek onderhoud of renovatie is door ons uit te voeren. Bijvoorbeeld als de toplaag na een jaar of acht (of later of eerder) te veel gebruikerssporen laat zien. Het is dan mogelijk om een nieuwe toplaag als onderhoud van de mortelvloer aan te brengen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten