Een mortelvloer is een ijzersterke vloer en is daarom onder meer geschikt voor zware industriële toepassing. Mortelvloeren staan ook wel bekend als troffelvloeren die vaak te vinden zijn in bijvoorbeeld werkplaatsen en parkeergarages. Ook in de foodsector is de mortelvloer populair, zoals in bakkerijen en in professionele keukens van supermarkten. Het is namelijk een vloer die zwaar te belasten is en daarbij gemakkelijk is schoon te maken. Deze beide aspecten zijn in uiteenlopende sectoren van groot belang.
Samenstelling van een mortelvloer
Een mortelvoer bestaat uit een combinatie van fijngemalen grindkorreltjes of kwarts en binding van epoxy. Kunsthars in de vorm van epoxy zorgt ervoor met de fijngemalen kwarts of grindkorrels voor dat er een sterke vloer ontstaat die slijtvast is en waarop zware belasting mogelijk is. Het gaat zowel om de belasting vanuit mechanisch opzicht als vanuit chemisch opzicht. Bovendien is het een vloer die vloeistofdicht is omdat er sprake is van de toevoeging van coating. Overigens is de samenstelling dusdanig en zijn de opties voor design qua kleur veelzijdig dat de mortelvloer ook steeds vaker terug te zien is in woningen. Bijvoorbeeld als vloer in de badkamer of in de keuken, woonkamer of slaapkamer.
Opties voor afwerking
Er zijn verschillende opties voor afwerking van toepassing als het om de uitvoering van een mortelvloer gaat. Zo is er een keuze uit werkelijk alle kleuren en zijn er zelfs kleurencombinaties mogelijk. Naast de opties voor design zijn er mogelijkheden om te voorzien in een extra kraswerende laag. De vloer is van zichzelf al slipvast en geluiddempend en bovendien gemakkelijk te onderhouden. Een van de voordelen is dat de opties voor afwerking het altijd mogelijk maken om een mortelvloer volledig op maat samen te stellen.
Verschil tussen steentapijt en mortelvloer
Een mortelvloer doet denken aan een gietvloer met steentjes, zoals aan een grindvloer, maar wat is dan het verschil? Er zit een verschil tussen een mortelvloer en steentapijt waarbij de korrelgrootte het belangrijkste kenmerk is. Bij de uitvoering van steentapijt of een grindvloer is het zo dat de steentjes wat meer grof zijn. Bij een mortelvloer is er sprake van grindsteentjes die fijn zijn gemalen. Verder is het zo dat een siergrindvloer als steentapijt eerder als decoratieve vloer is aan te merken. Een mortelvloer dient eerder als praktische vloer dan als vloer waar het decoratieve aspect de hoofdrol speelt. Dat neemt niet weg dat mortelvloeren qua design en kleur net zo goed als decoratieve vloer fungeren. De uitstraling is alleen even anders.
Kosten per m2
De mortelvloer kent een prijs per m2. Er zijn variaties in te onderscheiden als het om de prijs per m2 gaat. De kosten per m2 zijn namelijk bij een mortelvloer net als bij de andere gietvloer prijzen afhankelijk van het oppervlak. Aangezien er nog meer factoren invloed op de prijs hebben, raden wij u aan om een offerte aan te vragen als u inzicht wenst te krijgen in de exacte kosten. Uiteraard bent u ook welkom in onze gietvloeren showroom, waar u telefonisch een afspraak voor kunt maken.
Contactgegevens
T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl
De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.
Onze openingstijden
Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten