Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

PU vloeren

De voordelen van PU vloeren

In vergelijking tot andere vloerafwerkingen zijn PU (polyurethaan) vloeren een stuk onderhoudsvriendelijker, vloeistofdichter en langer te gebruiken. Ze zijn prima te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en maken van elke ruimte een oase van licht en esthetische perfectie. Juist sfeer is met matte of glanzende PU vloeren heel goed te creëren. G-vloeren BV biedt u een ruim assortiment PU vloeren in diverse kleuren en oppervlaktestructuren. Onze PU vloeren worden ondermeer uitgevoerd in combinatie met anti-slip coatings, kunnen aangelegd worden met speciale antistatische eigenschappen en zijn brandvertragend. De toepassingen van onze PU vloeren zijn werkelijk eindeloos. Dit type product wordt ingezet bij particulieren thuis maar ook aangebracht in kantoren, fabrieken en in publieke gebouwen. PU vloeren zijn elastischer en dus minder scheurgevoelig dan epoxy vloeren. PU vloeren worden superdun aangebracht over de ondergrond waarna een extra topcoating de vloer beschermt tegen UV-straling. Op onze nieuwste generatie alifatische PU vloeren krijgt u 5 jaar garantie op de kleurechtheid.

PU vloeren en toepassingen

Of het nu gaat om een sanitaire ruimte of een woon- of werkruimte, de voordelige eigenschappen van PU vloeren komen overal goed tot hun echt. PU vloeren kunnen ook dienen als de altijd onderhoudsvrije verkoopvloer in showrooms en winkels, of als vloeistofdichte vloeren bij bijvoorbeeld garagehouders of werkplaatsen. Andere toepassingen zoals in ziekenhuizen of publieke gebouwen maken PU vloeren inderdaad multifunctioneel en overal inzetbaar. PU vloeren komen tot stand door menging va twee componenten, de polyurethaan en een harder. Doordat de componenten tijdens uitharding een verbinding met elkaar aangaan, onstaat een ondoordringbare en waterdicht oppervlak. Het PU component van de vloer is opgebouwd uit pigmenten en vulstoffen, de pigmenten zorgen voor de uiteindelijke tint van de gietmassa. Elke PU vloer krijgt een toplaag of coating, deze is ook weer polyurethaan gebonden en kan transparant of in kleur worden toegepast. Deze coating beschermt PU vloeren ook tegen UV-straling.

Toepassing van topcoatings op onze PU vloeren

Na harding en droging van de gietmassa, wordt een coating over het oppervlak aangebracht. Deze toplaag bepaalt in hoge mate de krasbestendigheid, hardheid, waterafstotendheid en UV-stabiliteit van de PU vloer. Het is dan ook essentieel om een goede kwaliteit coating te gebruiken. Ook kunnen andere eigenschappen aan een coating worden toegevoegd. Anti-slip coatings krijgen wat extra korrelige additieven zodat de risico's op slippen worden geminimaliseerd. Onze coatings kunnen zowel in transparant, mat als in glansafwerking worden uitgevoerd.

Meer weten over PU vloeren van G-vloeren BV? Bespreek al uw wensen met onze technische adviseurs. Bel tijdens kantooruren met 020 - 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl

PU Coating

G-vloeren Nieuws

13 september 2019

G-vloeren komst als beste uit de bus in heel Nederland en België op reviews

G-vloeren scoort het beste als het gaat om reviews van klanten uit Nederland en België. Daar zijn uiteraard meerdere redenen voor aan te wijzen. Wij streven er in de eerste plaats naar om iedereen de beste klantervaring te bieden.

lees meer
13 september 2019

Collectief inkopen samen met uw buren en profiteren van een scherpe m2 prijs

Het is als u een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning wenst interessant om bij uw buren te informeren. Misschien weet u het niet, maar indien buren samen inkopen, zien wij dit als één project. Hoe meer vierkante meters hoe lager de m2 prijs uiteindelijk is.

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike