Skip links

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

G-vloeren B.V. levert en appliceert betonverf en hoogwaardige coatings. Hiermee verduurzamen we vloeren, wanden en andere bouwkundige of constructieve elementen en geven we ze opnieuw kleur. G-vloeren appliceert betonverf in tal van ruimten en voor diverse toepassingen, denk hierbij aan:

 • Vloeren van parkeergarages
 • Betonnen constructie-elementen van woongebouwen
 • Trappen
 • Balkons
 • Over bestaande verflagen die een nieuw jasje nodig hebben

G-vloeren is lid van de Nederlandse Ondernemersvereniging van Afbouwbedrijven en levert hoogstaande kwaliteit betonverven en coatings tegen een eerlijke prijs aan particulieren, ondernemers en winkeliers. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de onderstaande button.

G-vloeren: specialist in betonverf

De keuze voor het type betonverf is afhankelijk van het gebruik, de weersbestendigheid, de watervastheid, de uiteindelijk te verkrijgen slijtvastheid, de gladheid en de kleur. Essentieel bij het aanbrengen van betonverf is de preparatie van de ondergrond. Een zorgvuldige behandeling van de ondergrond zorgt altijd voor het beste resultaat. Werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren zijn:

 • Het afbijten van bestaande betonverf
 • Het opruwen van vloeren en wanden
 • Het reinigen van interieurelementen
 • Het schuren van vloeren
 • Het vlamstralen van beton
 • Diverse andere intensieve preparatiebehandelingen die voor het goed aanbrengen van betonverf noodzakelijk zijn

Hiernaast gebruiken wij vaak antislip coatings om bestaande trappen of bordessen van een slipbestendige laag te voorzien.

De voordelen van een betonverf vloer

Een groot voordeel van een betonverf vloer is dat er sprake is van een goedkoop vloersysteem. Dit heeft met de samenstelling van het materiaal en de benodigde hoeveelheid te maken. De vloerafwerking is namelijk heel dun. Betonverven zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en dat is eveneens een voordeel. Daarnaast is er bij onze betonverf sprake van een hoge kwaliteit en een enorm stoot-, kras- en slijtvast karakter. De vloer is na het aanbrengen van de vloerverf esthetisch en hygiënisch. Het is bovendien een vloersysteem dat simpel schoon te maken is en op meerdere ondergronden is toe te passen. Hieronder vindt u nog eens alle voordelen van een betonverf vloer opgesomd.

 • Goedkoop
 • Hoge kwaliteit
 • Dunne vloerafwerking
 • Duizenden kleuren om uit te kiezen
 • Stootvast, krasvast en slijtvast
 • Esthetisch
 • Hygiënisch
 • Geschikt voor onder meer beton en steen

Het schuren van beton en de behandeling met betonverf

Het zorgvuldig schuren van beton is één van de meest logische uitvoeringswerkzaamheden om een vloer of wand klaar te maken voor een nieuwe betonverflaag. Niet alleen verkrijgt men zo een egaal oppervlak, maar bestaande resten verf, vuil en andere verontreinigingen worden zorgvuldig verwijderd. Voordat de eerste laag betonverf wordt aangebracht, wordt gebruikgemaakt van een diamantschuurmachine en een industriële stofzuiger om het oppervlak zo schoon mogelijk te krijgen. Scheuren of butsen in een vloer kunnen gelijk worden opgevuld met kit of een elastische mortel. Voordat de betonverf wordt aangebracht, kan het noodzakelijk zijn een primer aan te brengen die hechting tussen de verf en het beton garandeert.

Stappenplan voor de aanbrenging van betonverf

G-vloeren voert de aanbrenging van een betonverf vloer uit volgens een stappenplan. Dit zorgt voor het allerbeste resultaat.

 1. Preparatie ondergrond

  Het is afhankelijk van de ondergrond welke vorm van preparatie nodig is. Als er bijvoorbeeld scheuren in het beton zitten, repareren wij deze eerst met reparatiemortel. Een belangrijk aspect is het schuren van de ondergrond om deze daarna met een industriële stofzuiger te ontdoen van stof en vuil.

 2. Primer voor de hechting aanbrengen

  Als er sprake is van een zuigende ondergrond, dan brengen wij eerst een primer aan. Deze primer versterkt het proces van de hechting met de betonverf.

 3. Aanbrenging betonverf

  De aanbrenging van de betonverf gebeurt met een verfroller, waarbij de applicatiemedewerker het materiaal zorgvuldig uitrolt. Het is afhankelijk van uw wensen en situatie of het nodig is om twee of drie lagen aan te brengen. Houd hierbij wel rekening met de droogtijd van elke laag.

 4. Ingebruikname van de vloer

  De betonverf vloer is na 16 uur beloopbaar. Dit is ook het moment waarop het mogelijk is een volgende laag aan te brengen. Na 24 uur is de betonverf vloer al licht belastbaar. Een volledige doorharding neemt tot 7 dagen in beslag.

Samenstelling en laagdikte van betonverf

De samenstelling van betonverf varieert. Er is bijvoorbeeld een onderscheid tussen de 1-component- en 2-componentenuitvoering. De samenstelling van het materiaal verschilt van acrylaat tot epoxy en polyurethaan. De laagdikte is zeer beperkt. Als u een vloer van betonverf laat voorzien, bedraagt de laagdikte doorgaans maar 1 millimeter. Betonverven zijn overigens door deze beperkte laagdikte en samenstelling voor meerdere doeleinden geschikt, zoals voor vloeren en voor wanden.

Verschillende kleuren betonverf

Betonverf is bij uitstek een afwerking die in elke kleur naar wens verkrijgbaar is. Er zijn uiteraard populaire kleuren die eruit springen. Bijvoorbeeld de verschillende tinten grijs, zoals lichtgrijs, donkergrijs en betonkleur. Ook wit en gebroken wit zijn populaire tinten, maar het kleurenpalet is veel uitgebreider. Kijk alleen maar naar de RAL-kleurenkaart om een indruk van de vele opties te krijgen. De kleuren variëren echt van groen tot paars en van oranje tot blauw.

Voorbeeldprojecten

G-vloeren is een specialist die betonverf al in vele projecten heeft toegepast. Het materiaal leent zich voor vele toepassingen. Bijvoorbeeld om trappen in flatgebouwen en balkons van een duurzame vloerafwerking te voorzien of een vloer in een garage of zelfs op het terras af te werken. De betonverf vloer is geschikt voor beton, maar ook voor steen of een zandcementvloer. Ook showrooms en winkelvloeren kunt u een mooie uitstraling geven in een kleur naar keuze.

Het kiezen van een betonverf systeem

De meeste betonverf systemen zijn goed bestand tegen water, olie, vetten, schoonmaakmiddelen, autobanden en benzine. Betonverf is dan ook zeer geschikt voor het verduurzamen van wanden en vloeren van winkels, garages en woonkamers. Diverse watergedragen betonverven belasten het milieu een stuk minder en zorgen voor minimale dispersie van chemische bestanddelen tijdens het aanbrengen en tijdens de droging. Het kiezen van een betonverf systeem is de belangrijkste stap in het gehele proces. Sommige betonverven dekken uitstekend met maar één laag en bij andere betonverven kunt u het best twee lagen aanbrengen.

Overige vloeren bij G-vloeren

G-vloeren is niet alleen specialist in betonverf vloeren, ook voor onder andere de onderstaande vloersoorten zijn wij de aangewezen expert:

Contact

Uiteraard kunnen onze adviseurs u alles uitleggen over de verschillende betonverven die voorhanden zijn. Wij denken graag met u mee over de voor u meest optimale (budgettaire en functionele) oplossing. Neem gerust contact met ons op. U bent ook van harte welkom bij onze showroom in Amsterdam.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten